Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eski Sokaklar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eski Sokaklar."— Sunum transkripti:

1 Eski Sokaklar

2 Nerede kaldı o eski sokaklar Aşı boyalı evler, pencerede saksılar,
Bahçeden bahçeye uzanan çiçekli dallar, Sarmaşıklar, hanımeli kokan sabahlar, İğde ağacının altında içilen sıcak çaylar Hepimiz bilirdik köşedeki bakkal Hüseyin Amca’yı O sokaklarda beklerdik keten helvacıyı, Yolun ortasında sek sek oynamayı, Kaldırım taşlarında mutlu yaşardık, Unuturduk dünyayı.

3

4 Ayvalık’ta bir sokak

5 ‘Acıkınca annemiz ekmeğe yoğurt sürer , Yoğurtçunun adını
‘’Yoğurdum kaymak ‘’ denen o tadı Herkes bilir, tanırdı. ‘’Eskiler alırım, eskiler satarım, eskici’’ ‘’Bohçacı geldi hanımlarrr’’ Eski sokaklarda yankılandılar. Sisli anılarda kaldılar.

6 Zagreb Yugoslavya

7 Her sabah balkondan balkona hatır sorulur
Geniş bahçelerde sofra kurulur Bir bir tanırdık mahalledeki herkesi, Kim hastaysa, kim yaşlıysa ona da bir tepsi Götürürdük eksiksiz, O zamanlar böyleydi düzenimiz. Akşam olunca perdeler iner, Aceleyle evine dönerdi anneler, Ağaçtan kiraz çalan çocukları Düdükle kovalardı bekçiler.

8 Ventnor İngiltere

9 O sokaklarda başladık okula, Ve sonra tanıştık aşkla.
Değişiyordu yaşam geçen zamanla. Yavaş yavaş dar geldi bize o yollar, İki üç katlı tuğla yapılar, Göçmen kuşlar gibiydik Dört bir yana dağıldı arkadaşlar. Yollar büyüdü, evler büyüdü Şehir küçüldü. Yaşlılar başka dünyalara göçtü. Şimdiki evlerimize apartman diyorlar. Bitmişti rüya.

10 Barcelona maket şehir

11 Her yanımız bulvarlar,otoyollar, Yok artık o yollarda selamlaşmalar
Sıcacık merhabalar. Hepimizde bir telaş,anlamsız koşturmalar, Ne sokaklarda ip atlayan çocuklar, Ne macuncu , ne pamuk helvacılar. Ah neydi o günler, günaydınlar... Yalnız evlerde büyüyor çocuklar, Sanal dünyalar sunan ekranla yaşıyorlar. Dostları bilgisayar, arkadaş telefonlar

12 Paris

13 Gezdim gördüm dünyanın eski sokaklarını, Paris Mont Martre Meydanını
Yerlerde sanatın en güzel yapıtları. Trafalgar Meydanında toplanmış güvercinler Tüm insanlara özgürlük, barış diler. Barcelona’da maket şehrin sokakları, Buram buram kokuyor nostalji, anı Cenova’nın sokaklarında karşıdan karşıya asılı Durur çamaşırları, Venedik’te salınır gondolları Aryalarla eskimiş nemli duvarları, Geçmiş izlerin o suskun tanıkları.

14 Trafalgar Meydanı İngiltere

15 Cenovaİtalya

16 Venedik

17 Nerde bizim evimiz , nerde bizim mazimiz?
Eskiyen sokaklarda kaldı dostluk, sevgimiz, Babil kulelerinde yalnız kaldık hepimiz. ‘’Bir varmış bir yokmuş ‘’ diye başlar masallar, Evvel zaman içinde kaldı o yaşananlar, Tarihten yaprak oldu o eskiyen sokaklar, Rüzgarlarla uçuştu o güzelim şarkılar, Yağmurlarla ağlıyor şimdi eski sokaklar.

18 İstanbul

19 Anılarımı, özlemlerimi böyle bir şiir denemem ve resimlerimle ‘’ARTIK O SOLAN BAHÇEDE’’ şarkısı eşliğinde sizlerle paylaşmak istedim. Bilkent / Ankara

20 Sunum Zuhal Işıkdağ


"Eski Sokaklar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları