Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca."— Sunum transkripti:

1

2 KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz)

3 Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca. Bir kez doğdun mu o soyadıyla, bir kez buldun mu kendini o grupta, bir kez girdin mi o koyna, bir kez sevdin mi coşkuyla; afsız bir yafta asılır boynuna...

4 Bir Genel Seçim’de seçmensindir her beş yılda. Yüzünü bile görmeyeceklerin için oy kullanırsın kilitli sandıkların başında. Ama seçimsiz bir mutlakiyet yaşarsın akrabalarınla, çevrende her daim görmeye hükümlü olduklarınla. Düş bu; ama her beş yılda bir, Genel Seçim gibi, bir de Genel Seçmeyiş, yani bir Genel Bitiş hakkı da olmalıdır yaşamda. Yani memnun olsan da, olmasan da önce BÜTÜN ilişkiler otomatik olarak bitmeli; zimmetli sıfatlar iade edilmeli, hesap kesilmelidir sürenin sonunda. Bu beş sene boyunca sevgisini, emeğini esirgememişler, eksiltmemişler; iki tarafın da aktif onayı ile elele ikinci, ya da iki bininci beş senelere yelken açarlarken; hazırdan yemiş, mirası tüketmiş, ya da özen esirgenmiş, belki hiç, belki de artık istenmemiş birlikteliklerin kilitleri açılabilmelidir.

5 Yeni beş senede, sıhhi bir gerekçe yoksa; oda arkadaşından, kocan olacak adama, üst komşundan, selvi boyluna, kazık kadar oğlundan, babana kadar herkes pedala basmalıdır. Pazara kadar değil; beşinci yıldaki Genel Seçmeyiş’e, yani Genel Bitiş’e, hatta mezara kadar gökteki yıldızlar onun için parlamalı, güneş muhteşem batmalı, o parfüm, o gelmeden sıkılmalı, kapı pijamasız, bigudisiz açılmalı, o yardım aynı gönülle yapılmalı, o muhteşem sohbetlerin yapıldığı üçlü koltukta artık devrilip yatılmamalıdır. Seçilmek istenen dayı, ayılaşmamalı; ağabey, ağabey kalabilmek için canı kardeşini kollamalı, kardeş ise o delikanlı ağabeyin, o sımsıcak ablanın mutluluğu için nice beş seneler ölümüne savaşmalıdır. Mavi küre, bu savaşlarla yaşanası bir barış, bir vefa, bir sevgi gezegeni olacaktır.

6 Yürüdüğün yollar, okuduğun satırlar, duyduğun notalar hiç senin olmamışsa, görümce örümcek, anlam bir uzak akrabaysa, komşu da pişen sana düşmüyor, sevdiğin seni saymıyorsa, bu Genel Seçmeyiş, cenderedeki ruhları özgürlüğüne kavuşturacaktır. Beşlerin, onların değil, ömürlerin yetmeyeceği, doyulmaz birliktelikler emek emek korunacak; bitmişlerin, gitmişlerin, belki de hiç gelmemişlerin ardından, ömürlerin yetmeyeceği, doyulmaz birliktelikler aranacak, bulunmasına fırsat tanınacaktır.

7 Yolun sonuna mutlu olarak, zırhlı araçta kıskıvrak bağlı, çıkışsız otoyoldan değil; ancak bisikletin üzerinde kan ter içinde, gözlerin kapalı, kolların iki yana açık, kendi seçtiğin dar patikadan varılacaktır... düş hekimi yalçın ergir http://www.ergir.comhttp://www.ergir.com müzik: Sitem / Yeni Türkü – Aşk Yeniden / BMG


"KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları