Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TİPİKLİK Bir davranış bir suçun bütün unsurlarını gerçekleştirirse, o zaman o davranışın tipik, kanundaki tipe uygun olduğu söylenir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TİPİKLİK Bir davranış bir suçun bütün unsurlarını gerçekleştirirse, o zaman o davranışın tipik, kanundaki tipe uygun olduğu söylenir."— Sunum transkripti:

1 TİPİKLİK Bir davranış bir suçun bütün unsurlarını gerçekleştirirse, o zaman o davranışın tipik, kanundaki tipe uygun olduğu söylenir

2 Tipiklik özel hükümler kısmıyla bağlantılı olarak ele alınır.
Her ceza hukuku normu fail ve fiile ilişkin unsurlardan oluşur ve bunlar tipikliği meydana getirir.

3 HAYAL SUÇ – KURUNTU SUÇ FAİL SUÇ İŞLEDİĞİNİ ZANNEDER, ANCAK FİİLİ SUÇ OLUŞTURMAMAKTADIR.

4 İKİ İHTİMAL SÖZ KONUSU OLABİLİR:
HAYAL SUÇ: CEZA KANUNLARINDA BÖYLE BİR SUÇ YOKTUR. 2. KURUNTU SUÇ: CEZA KANUNLARINDA BÖYLE BİR SUÇ VARDIR.

5 SUÇUN BASİT ŞEKLİ VE TÜREYEN HALLER
Hırsızlık MADDE (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir. (2) Ekonomik bir değer taşıyan her türlü enerji de, taşınır mal sayılır.

6 Suçun gece vakti işlenmesi MADDE 143
Suçun gece vakti işlenmesi  MADDE (1) Hırsızlık suçunun gece vakti işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte birine kadar artırılır. Malın değerinin az olması MADDE (1) Hırsızlık suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle, verilecek cezada indirim yapılabileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.

7 ÖZGÜ SUÇ Rüşvet İşkence Eziyet?

8 Tipiklik – Hukuka Aykırılık İlişkisi
Tipiklik hukuka aykırılığın karinesidir


"TİPİKLİK Bir davranış bir suçun bütün unsurlarını gerçekleştirirse, o zaman o davranışın tipik, kanundaki tipe uygun olduğu söylenir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları