Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın."— Sunum transkripti:

1 Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın duru vermeyeceğinden?

2 Emin misin? Hep atan yüreğinin duruvermeyeceğinden, gören gözünün hep göreceğinden, duyan kulağının hep duyacağından?

3 Emin misin? "Ben olmazsam olmaz" dediğin işlerin asla sensiz yapılamayacağından, sen olmazsan dünyanın duruvereceğinden, seslendiğinde titrettiğin sandığın şu dağların hep emrinde olacağından?

4 Emin misin? Sana uzanan ellerin hep yanında olacağından, yüreğini verdiklerinin bir gün sırtlarını dönüp gidivermeyeceğinden?

5 Emin misin? Emaneti bir gün sahibine gönül rahatlığıyla verebileceğinden, gönlünün içindeki putları bir bir yıktığından, mahşer günü utananlardan olmayacağından?

6 Emin misin? "Cennetlere götürün beni” dediğin yolda giderken arkada gözü yaşlı bir gönlü kırık bırakmadığından ve o gönlün seni Hakk divanında tutmayacağından?

7 Emin misin? Dağların, taşların, semâların bir gün senin arkandan ağlayacağından. Nefs ve şeytana hadlerini bildirdiğinden?

8 Emin misin? Elest meclisinde imzaladığın anlaşmaya bir ömür sadık kalabildiğinden, Allah (cc)'ın sevdiğini sevip, O'nu bütün kalbinle sevebildiğinden?

9 Emin misin? Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını alacağı o günde; balıklardan kuşlara, ağaçlardan güneşlere üzerindeki mesajları okuyup anlamadığın yaratılmışların senden şikâyetçi olmayacağından?

10 Emin misin? "Sana bugünü haber veren ve hazırlık yapmanı öğütleyen bir uyarıcı gelmedi mi?" ilâhî beyanına maruz kalmayacağından?

11 Emin misin? İhlâsla büyütüyorum dediğin amel ağacına, gösteriş, kibir, gıybet ateşlerinden bir kıvılcım dahi bulaştırmadığından?

12 Emin misin? İlahî rızayı uzaklarda ararken, yanı başındaki yetim çocuğun gözlerindeki ışıkta,okşamayı bekleyen saçlarında saklı olmadığından?

13 Emin misin? Sana hep açık duran ilâhî kapıların bir gün kapanmayacağından ve şaşırıp kalmayacağından?

14 Emin misin? Ebedî kurtuluş reçetesinin çöllerde kalmış şu kurak gönüllere taşıyacağın suyla yazılmayacağından? Karanlığın içinde kaybolup giden çığlıkları duyabildiğinden, yüreğindeki ışıktan başkalarına da verebildiğinden?

15 Güzel bir hayat yaşadığından,
yapabileceğin her şeyi yaptığından? Emin misin?

16 Eser: Alıntı Sunu: Ahmet Yordam www.yolyordam.com
Bütün bunlar için bir daha fırsatın olacağından? Sahi emin misin? Eser: Alıntı Sunu: Ahmet Yordam


"Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları