Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www"— Sunum transkripti:

1 Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) 0538 448 72 92 www
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) E-KİTAP DEPREM BELİRTİLERİ

2 İkinci Gün Özeti Atmosfer: İklim elemanları olan basınç, rüzgar, sıcaklık, yağış ve ekstrem olaylar hakkında bilgi vermek, depremler öncesinde ve sonrasında gökyüzünün nasıl gözlem yapılabileceğini anlatmak ve gözlem yaptırmaya başlatmak (6 saat)

3 Karıncaların sıra dışı davranışları çoğaldığında gökyüzündeki bulutlarında çoğalması dikkatimi çekti. Bu sebepden dolayı depremlerle gökyüzündeki değişikliği inceleme ve araştırmaya başladım. Türk Patent Enstitüsü Markaların Korunması Hakkında 556 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre Deprem Tahmin Hizmetleri, Meteoroloji Hizmetleri adıyla yeni açılan 42. Emtiası Sütçü Bulutları marka başvuru isteğimi tarihinden itibaren inceleme ve araştırma yapmaya başladı tarihinde ON YIL müddetle Sütçü Bulutları markasını kullanabilmem için tescil etti.

4

5 Depremlerle bulutlar arasında bir korelasyon olduğuna göre depremlerle meteorolojik olaylar arasında da korelasyonun olabileceğini düşündüm. Depremlerle meteorolojik olaylar arasındaki korelasyonu inceleme ve araştırmaya başladım. K. ATATÜRK, 1 Kasım 1937’de T.B.M.M’ nin 5.nci Dönem üçüncü toplanma yılı açılışında söylediği nutukta, “Memleketi; iklim, su ve toprak verimi bakımından ziraat bölgelerine ayırmak icap eder” diyerek tarıma ve tarımı etkileyen iklim faktörlerinin önemine dikkat çekmiştir.

6

7 Depremler Büyüklüklerine göre olmadan önce ve olduktan sonra olmak üzere 2 defa basıncı etkiler. Artçısı olmayan büyük bir deprem olmadan önce günlerce basıncı etkilediği görüldüğü halde olduktan sonra ise etkisi (saatler bazında) daha kısa sürer. Depremlerin basıncı etkilediğini çıplak gözle (dürbün v.d kullanmadan) yazdığım kurallar ile gökyüzüne bakan herkes görebilir.

8 Depremler olmadan önce ve olduktan sonra: 1. Basıncı etkiler. 2
Depremler olmadan önce ve olduktan sonra: 1. Basıncı etkiler. 2. Rüzgarın hızını artırır. 3. Sütçü Bulutlarını oluşturur. 4. Sıcaklığı etkiler. 5. Yağışı yağdırır.

9 Depremlerin Gökyüzünü Değiştirdiğini Görmek İçin Gözlem Kuralları Türkiye’de 2 Rasathane Var 1. Kandilli 2. Afad 3. EMSC (Dünya)

10

11

12

13 Rasathanelerin Siteleri 1. Kandilli: http://www. koeri. boun. edu
Rasathanelerin Siteleri 1.Kandilli: 2. Afad: 3. Emsc:

14 3 Rasathanenin Siteleri Türkiye ve çevresinde meydana gelen depremlerin tarihini, enlem-boylamını, derinliğini, büyüklüğünü ve nerede olduğunu liste halinde yayınlar. Türkiye'nin seması Türkiye'deki depremlerden etkilendiği gibi, Türkiye'nin yakınında veya uzağında a.) Meydana gelecek ve b.) Meydana gelen depremlerin etkisi altında olduğundan dolayı gökyüzündeki değişiklikleri görebilmeniz için 3 sitedeki depremleri her 15 dakikada takip etmeniz gerekir. Aksi halde depremlerin gökyüzünü değiştirdiğini göremezsiniz.

15 Bazende sitelerde aynı depremlerde büyüklük, zaman ve yer farklı ya da birinde yazılan diğerinde yazılmamış olabiliyor. Özellikle bulunduğunuz yere yakın ve meydana gelen çok küçük depremlerden başlayın. a.) Meydana gelecek depremlerin ve b.) Meydana gelen depremlerin etkisi birleştiğinde gökyüzünde daha fazla değişiklik ve daha fazla meteorolojik olayların olabileceğini ve depremlerle gökyüzündeki bulutlanma ve yağış arasındaki bağlantıyı da görebileceksiniz.

16 Meydana gelecek ve maydana gelen depremlerde önemli özellikler var. a
Meydana gelecek ve maydana gelen depremlerde önemli özellikler var. a.) Meydana gelecek depremler b.) Meydana gelen depremlere göre uzun süre içinde ve daha çok meteorolojik olayları meydana getirir. Meydana gelen depremler ise çok kısa süre içinde hava sıcaklığına, artçı depremlerin devam edip etmemesine bağlı olmak kaydıyla meteorolojik olayları meydana getirir. Meydana gelen depremlerden sonra özellikle rüzgarın hızının artışını dikkatli olarak takip edebilirsiniz.


"Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları