Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şair Yahya yahşiden babasına sesi açınız tıklayarak geçiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şair Yahya yahşiden babasına sesi açınız tıklayarak geçiniz."— Sunum transkripti:

1

2 Şair Yahya yahşiden babasına sesi açınız tıklayarak geçiniz

3 Canım Babam; Yılların yorgun dokunuşları var yüzünde. Acıları iki büklüm okuyorum gözbebeklerinden Buruk içten bir hayat sevgisi dokuyor tebessümün Sen varkende yokkende sana doyamıyorum baba. Karanlıklar seninle aydınlanıyor Vefa ölümsüzlük iksiri sürmüş yüzüne Yorgun alın çizgilerine ne çok şey sığmış Bunu kırkında anlayabildim ancak baba.

4 kime sorsan sokağımızda İyi insan diyorlar. bunca yıl sırtımda ne çileler,insan taşıdın. Üstünü köprü bildiler yine konuşmadın. Çile bülbülü gibi gamlıydın, Dertleri gönlüne döküp,ılık şerbet gibi içtin baba

5 Sen toprağa sevdalıydın, bitkilere yarendin. Konuşupta dertleştiğin tek adamdı ağaçlar. insanların çirkefleşen yüzlerinden kaçtın hep baba. Şimdi ıslak kirpiklerinden düşmeyen bir damla gözyaşını Alıpta sürmek isterdim tenime. Senin ikliminde esmek isterdim çoğu zaman Yaptıklarını yaptıklarıma katıp uzanmak isterdim, Sonu olmayan bu hayat yolunda canım babam. Evlatlarını hep sevdin. giymedin giydirdin,yemedin yedirdin. Hep kendinden verdin. Acıları sineye çekip,bize bal şerbeti sundun baba Kıymetini bilemeyen vefasızlara bile, Ay gibi parıldardın baba.

6 Sana layık bir evlat olabildim mi? Hep bunu düşünüyorum,evlendiğim günden buyana. Sessizce sevişini özledim. Geceleri kestane közlemelerini, Sana iyi bir evlat olabildim mi acaba baba?

7 Hep varlığında seni sevdiğimi söylemek istemişimdir, Bir tek sana anlatamıyorum sevgimi baba. Bu yönümle sana sana benziyorum,hiç değilse Ama seni çok seviyorum. bunu ancak gözlerimden okuyabilirsin baba

8 Doğduğum günü hatırlarsın. San ki!Bende hatırlıyorum. Çocukluğumdan kalma hatıralarla Avunuyorum. Yememiz için getirdiğin o büyük balığı görünce nede coşkulanmıştık. Herşeyden bizlere ders verirdin, ışık olurdun Sen bizi hiç karanlıkta bırakmadın ki! Baba.

9 ben sevmekten hiç yılmadım sende yılma sakın baba. Senin kokunu özlüyorum. Yardımını,yolgöstericiliğini, Hayal dünyamda ruhunu hep besteleyeceğim Seni yalnız bırakmayacağım canım babam. Tüm dünya çeksede yorganını üstüne Ben senin yorgun teninde ter kokunda uyuyacağım baba

10 Yakınındayım ama uzaktayım. Görüyorum ama dokunamıyorum çocukluğumdaki gibi… güneşe gözlerini çeviripte bakarsan belki görebilirsin beni, gözlük takıp bakanlaraysa hep uzak kalacağım baba.

11 her sevgisiz gözüken sevgisiz değildir.Baba Her sevdiğini söyleyende sevmiş değildir.Baba gerçek sevgi gelmesi muhtemel sıradan değil, gitmesiyle yüreklerde boşluk yaratandır.Baba

12 Senin renk veren gülüşlerine tutunur insanlar. Bense her rengine boyanmışım. Sarraf gibi değer biçtim. ömrüne bedel. Meğer sen ne büyük adammışsın Bunu ancak kırkında anlayabildim.Baba Seni nede çok seviyorum Her zerremde seni hissediyorum, Artık ölüm vakti gelene kadar Hayat banada vız gelecek vız gidecek baba.

13 Bir gün çekip gidersen,yada ben senden önce, Hiç sorun değil cennet yamaçlarında buluşuruz inşallah üstesinden ancak böyle geliriz şu garip hayatın. Rabbim kavuşturur bir gün elbet. zamanımız varsa her şey gelir geçer Ancak senin gibi veliler zamanı delerde geçer.

14 ben üç şey biliyorum bu hayatıma dair. Birincisi seni nede çok sevdiğimi. İkincisi senden geriye kalan her şeyi Üçüncüsü her şeyimden artan hiçbir şeyi… Bu hayat dar geliyor banada baba Ama sözümü tutacağım. Seninde söylediğin gibi Bu dünya ne kahkahalara boğulup şarlatanlar gibi aşırı sevinmeye gelmez Nede gama boğulup hayat a küserek kahretmeye. Orta bir hal üzere yaşayacağım. söz baba.

15 öyle bir yaşam süreceğim ki Seni yaşatacağım Seni anacağım her daim baba. Sen buralarda olmasanda yada ben ! Söz yeni ocağımızı ben kuracağım Cennet yamaçlarında inşallah baba.

16 Linki griniz http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=30532 http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=30532 yahya_yahsi@hotmail.com yahya_yahsi@hotmail.com


"Şair Yahya yahşiden babasına sesi açınız tıklayarak geçiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları