Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AÇIKLAMA Bu doküman; pratik bir şablon olarak isteyenlerin kullanması için hazırlanmıştır. Dosya hazırlanırken; Her bir etkinlik için 4’ten fazla fotoğrafa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AÇIKLAMA Bu doküman; pratik bir şablon olarak isteyenlerin kullanması için hazırlanmıştır. Dosya hazırlanırken; Her bir etkinlik için 4’ten fazla fotoğrafa."— Sunum transkripti:

1 AÇIKLAMA Bu doküman; pratik bir şablon olarak isteyenlerin kullanması için hazırlanmıştır. Dosya hazırlanırken; Her bir etkinlik için 4’ten fazla fotoğrafa yer verilmemeli, Her bir etkinlik 3’ten fazla sayfada açıklanmamalı, Etkinliklerle ilgili fotoğrafların orijinalleri ve hazırlanan bu dosya CD’ye alınmalı ve bu dosyanın spiralli baskısı (şu an okumakta olduğunuz sayfa hariç tutularak) ile birlikte teslim edilmelidir.

2 Etkinliği Organize Eden Belediye, Dernek veya Tesis Logosu ve adı
2013 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

3 GENEL BİLGİ (Belediye veya yerel dernek tarafından hazırlanan dosyalar için)
Belediye nüfusu: kişi Toplam turistik otel, pansiyon vb. konaklama tesisi sayısı: 101 Turistik tesislerin toplam yatak sayısı: Mavi Bayrak ödüllü halk plajı sayısı: 3 Mavi Bayrak ödüllü tesis plajları sayısı: 5 Belediyenin toplam kıyı uzunluğu : 65 km

4 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ÖRNEK 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Etkinliğinin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme (etkinliğe katılım nasıldı, katılımcıların görüşleri neler oldu, etkinlik faydalı oldu diyebilir misiniz gibi) 1 “Geri Kazanımın Önemi” Konulu Tiyatro Gösterimi 05/06/2013 Katılım yüksekti. Öğrenciler açısından oldukça verimli oldu. Etkinliğin bir sonraki yıl daha da geliştirilerek yapılması düşünülmektedir. 2 Yerel Mavi Bayrak Töreni 21/06/2013 Mavi Bayrak Programının bilinirliğini kamuoyuna duyurmak açısından oldukça faydalı oldu. 3 Ağaç Koruma Projesi 15/07/2013 Çocuklara doğa sevgisini aşılamak, ağaçsız bölgeyi doğaya kazandırmak açısından faydalı oldu. 4 Çevre İçin El Ele 20/08/2013 Özellikle turistleri böyle bir etkiliğe dahil etmek yararlı oldu, çok memnun olduklarını ifade ettiler. 5 Çevre Bilinçlendirme Panoları Sürekli Tesiste bulunan misafirlere çevre hakkında eğitici bilgiler verilmesi açısında faydalı oldu. Görsel olarak ta turistlerden oldukça beğeni kazandı. (Tablonun tek slayta sığmaması durumunda diğer slayta devam edebilirsiniz.)

5 ENVIRONMENTAL EDUCATION ACTIVITIES PERFORMED
ÖRNEK ENVIRONMENTAL EDUCATION ACTIVITIES PERFORMED IN THE YEAR 2013 Name of the activity Date Short Assesment of the activity (did many people participate, what was the outcome, etc). 1 Theatrical Demonstration Of "The İmportance Of Recycling" 05/06/2013 Participation was high. Event was very productive for students. The event is believed to be developed further in the next year 2 Regional Blue Flag Ceremony 21/06/2013 The event was very useful to inform the public awareness of the Blue Flag Programme. 3 Tree Protectıon Project 15/07/2013 The event was beneficial for children in terms of instill a love of nature. 4 Hand İn Hand For Environment 20/08/2013 It was very useful. Tourists said they were very satisfied. 5 Panels of Environmental Awareness constant The resort's guests were informed about the environment trainers. Visually, the tourists liked it a lot. (Tablonun tek slayta sığmaması durumunda diğer slayta devam edebilirsiniz.)

6 2013 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİNİN AÇIKLAMASI VE
-BELGELER-

7 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 1 “Geri Kazanımın Önemi” konulu tiyatro gösterisi ETKİNLİK TARİHİ 05/06/2013 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Katılan tesis, ilköğretim okulu, üniversite, dernek vb. isimler yazılmalıdır. BELGELER -Fotoğraf -Gazete haberleri

8 Etkinliği düzenleyen kuruluşa ait ibare Etkinlik resmi Etkinlik hakkında açıklayıcı bilgi Ambalaj atıklarını neden geri kazanalım? konusuna dikkat çekmek amacıyla ÇEVKO tiyatro ekibinin gerçekleştirdiği sahne gösterisi eşliğinde öğrencilere anlatılmaya çalışılmıştır.

9 Etkinliğe bölgedeki eko-okullardan öğrenciler de katılmıştır.
Etkinliğin sözü edilen tarihte yapıldığını gösteren belge Etkinlik sırasında resim yarışmasında ödül alan öğrencilerin resimleri sergilenmiştir.

10 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 2 Resim ve fotoğraf yarışması ve ödül alanlar için sergi ETKİNLİK TARİHİ …./…./2013 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Katılan tesis, ilköğretim okulu, üniversite, dernek vb. isimler yazılmalıdır. BELGELER -Fotoğraf -Gazete kupürü -Etkinlik ile ilgili yazışmalar

11 “Temiz Kıyı, Temiz Çevre“ konulu resim ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrenciler ödüllendirilmiştir. Eserler belediye sergi salonunda gösterime sunulmuştur.

12

13 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 3 Çevre Bilinçlendirme Panoları ETKİNLİK TARİHİ Yıl boyu açık olan tesisimizde sürekli sergi ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Katılan tesis, ilköğretim okulu, üniversite, dernek vb. isimler yazılmalıdır. BELGELER Fotoğraf

14 Mavi Bayrak ödüllü tesislerimizde, çevre panoları oluşturulmuştur.
Tesise ait ibare 17/07/2013 Mavi Bayrak ödüllü tesislerimizde, çevre panoları oluşturulmuştur.

15 Panolarda, düzenlenen ve düzenlenecek çevre eğitim etkinlikleri, bölgedeki hassas doğal alanlar hakkında bilgiler, çevre davranış kuralları, önemli çevre günleri hakkında farklı dillerde bilgiler verilmiştir.

16 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 4 Çevre İçin El Ele Kampanyası ETKİNLİK TARİHİ …./…./2013 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Katılan tesis, ilköğretim okulu, üniversite, dernek vb. isimler yazılmalıdır. BELGELER Fotoğraf Basında çıkan haberler

17 Belediyemiz ve bölgemizdeki 7 Mavi Bayraklı tesisten katılan misafir ve personel ile el ele tutuşarak, barış, dostluk ve çevre adına farkındalık yaratıldı. Tüm kıyı şeridinin otel sınırı gözetilmeksizin insanlara ait olduğu ve el ele birlik olarak korunabileceği mesajı verildi.

18

19 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 5 Katı Atık Ayrıştırma Tesisi Teknik Gezisi ETKİNLİK TARİHİ …./…./2013 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Katılan tesis, ilköğretim okulu, üniversite, dernek vb. isimler yazılmalıdır. BELGELER Fotoğraf Basılı materyaller

20 Katı atık ayrıştırma tesisi gezi sırasında öğrencilere atık ayrıştırmanın önemi ve sürecin teknik olarak nasıl işlediğine dair bilgiler verilerek geri dönüşüm hakkında farkındalık yaratıldı. Gezi, bölgemizdeki eko okul ödüllü olan ……. İlköğretim okulu öğrencileri ile gerçekleştirildi.

21 Geziye katılan öğrencilere Mavi Bayraklı tesislerimiz tarafından hazırlanmış tişört, şapka, plaj çantası ve el broşürü verildi. Öğlen yemekleri belediyemizce karşılandı.

22 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 6 Mavi Bayrak Semineri ETKİNLİK TARİHİ 26/06/2013 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Katılan tesis, ilköğretim okulu, üniversite, dernek vb. isimler yazılmalıdır. BELGELER Fotoğraf

23 Bölgedeki Mavi Bayraklı işletmelerin personeline “Çevre sorunlarına genel bakış, sürdürülebilir turizm ve Uluslararası Mavi Bayrak Programı” konulu seminer verildi.

24 2014 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ÖRNEK 2014 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih Name and category of the activity Target Group and place Aim and content of the activity Date of the activity 1 Çevre ve İnsan Fotograf Sergisi Yöre Halkı, Öğrenciler ve Diğer Ülke Halkları Çevremizdeki Bitki, Kuş vb. Canlıların Korunması ve Tanıtılması Mayıs 2014 environmental and human photograph exhibition belek populace, students and turkey populace information about plants, birds in the area and how to protect May 2014 2 Çevre Koruma ve Bilgilendirme Projesi - Basılı Döküman Yöre Halkı, Turistler Çevremizdeki Bitki, Kuş ve Diğer Canlıların Korunması ve Tanıtılması Mayıs-Haziran 2014 environmantal protection and information project- printed presentation Local public, tourists May-June 2014 3 Çevre Konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması Öğrenciler Öğr. ve velilerin çevre temizliğine dikkatelerini çekmek Haziran 2014 Picture and composition competition about environment cleaning Students To attract attention to environment cleaning June 2014 4 Küresel ısınma ve etkileri semineri Otel çalışanları Çevre bilincinin artması Temmuz 2014 Seminar on global warming and its effects Hotel employees Increased awareness of the environment July 2014 5 Mavi Bayrak tanıtıcı broşür hazırlanması ve dağıtılması Otel misafirleri Mavi Bayrak tanıtımı Ağustos-Eylül 2014 Blue Flag calendar needs to be done Town residents, Hotel staff and guests Blue Flag presentation August-Septemb.2014 ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: ……………………………….. ( REGION OF ACTIVITES ) ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : ………………………………………….. ( ACTIVITIES ORGANIZED BY )


"AÇIKLAMA Bu doküman; pratik bir şablon olarak isteyenlerin kullanması için hazırlanmıştır. Dosya hazırlanırken; Her bir etkinlik için 4’ten fazla fotoğrafa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları