Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

C dili kullanıcıya kendi ihtiyacı olan bir fonksiyonu yazma imkanı vermiştir. Bir sayının faktöriyelini almaya ihtiyaç duyduğumuzu ve aynı zamanda asal.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "C dili kullanıcıya kendi ihtiyacı olan bir fonksiyonu yazma imkanı vermiştir. Bir sayının faktöriyelini almaya ihtiyaç duyduğumuzu ve aynı zamanda asal."— Sunum transkripti:

1 C dili kullanıcıya kendi ihtiyacı olan bir fonksiyonu yazma imkanı vermiştir. Bir sayının faktöriyelini almaya ihtiyaç duyduğumuzu ve aynı zamanda asal olup olmadığını da kontrol etmemiz gerektiğini düşünün. Bunun için iki fonksiyon yazıp iki farklı fonksiyonu birden kullanabiliriz. Kullanıcı Tanımlı Fonksiyonlar

2 Fonksiyon Syntax’i Dönüş_tipi fonksiyon_adı(değişken tipi parametre1) { İşlemler… } Yazdığımız her fonksiyon main fonksiyonu gibi bir fonksiyondur ancak bir C programında sadece bir main fonksiyonu olabilir.

3 Fonksiyon Tipleri -Değer almayan ve Değer Döndürmeyen -Değer almayan ama Değer Döndüren -Değer alan ama Değer Döndürmeyen -Değer alan ve Değer Döndüren return(değişken) syntax’i ile yazdığımız bir kod vardır (değer döndüren fonksiyonlar için), bu kodu yazdıktan sonra fonksiyonun döndürdüğü değer artık o değişkenin değeri olur.

4 Değer almayan ve Değer Döndürmeyen Fonksiyonlar void fonksiyon_Adı(void) { İşlemler… }

5

6 Değer almayan ama Değer Döndüren Fonksiyonlar int fonksiyon_Adı (void) { İşlemler… }

7

8 Değer alan ama Değer Döndürmeyen Fonksiyonlar void fonksiyon_Adı(int value1) { İşlemler… }

9

10 Değer alan ve Değer Döndüren Fonksiyonlar int fonksiyon_adı(int value1) { İşlemler… }

11


"C dili kullanıcıya kendi ihtiyacı olan bir fonksiyonu yazma imkanı vermiştir. Bir sayının faktöriyelini almaya ihtiyaç duyduğumuzu ve aynı zamanda asal." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları