Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atom altı taneciklerin izlerini görünür hale getirebilir miyiz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atom altı taneciklerin izlerini görünür hale getirebilir miyiz?"— Sunum transkripti:

1 Atom altı taneciklerin izlerini görünür hale getirebilir miyiz?
Bulut odası oluşturarak, atom altı taneciklerin izlerini görünür hale getirebiliriz.

2 Karanlık bir ortama ihtiyacımız var.
Wilson sis odası, yüklü taneciklerin izlerini görünür hale getiren bir aygıttır. Karanlık bir ortama ihtiyacımız var. Çok çabuk bulut oluşumu sağlamak için isopropil alkolü cam bir akvaryum içindeki keçeye döküyoruz. Akvaryumu ters çevirip altına metal ve onun altına da kuru buz koyuyoruz. Bulut oluştuktan sonra da taneciklerin izlerini görebilmek için fener kullanıyoruz. İzlerin şekillerine bakarak tanecikleri tespit ediyoruz.

3 KULLANILAN MATERYALLER
BULUT ODASI KULLANILAN MATERYALLER Cam Akvaryum, Metal Levha Keçe İsopropil Alkol Kuru Buz (-78 C0 Katı Karbondioksit) Eldiven ve Gözlük Fener

4 Sonuç olarak; atom altı taneciklerin,
bulut içerinde bıraktıkları izleri gözlemle imkanı bulduk. Hiç sapmadan yollarına devam eden tanecikler: MÜYONLAR (Yüksüz atom altı tanecikler) Yollarını değiştiren ince tanecikler: ELEKTRONLAR (Eksi “-” yüklü tanecikler) Kalın burgular oluşturan tanecikler: PROTONLAR ( Artı “+” yüklü Helyum çekirdekleri)

5 Bu proje sayesinde atom altındaki taneciklerin bıraktıkları izlerden, onların nasıl davrandığını gördük. Gözle göremediğimiz atom altı dünyasını, bıraktıkları izlerden de olsa görme imkanı bulduk. Bu şekilde Fen dersleri daha anlaşılır olmasını sağladık.

6


"Atom altı taneciklerin izlerini görünür hale getirebilir miyiz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları