Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir cisim çembersel bir yörünge üzerinde değişmeyen bir hızla deviniyorsa,bu devinime düzgün çembersel devinim (düzgün dairesel hareket) denir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir cisim çembersel bir yörünge üzerinde değişmeyen bir hızla deviniyorsa,bu devinime düzgün çembersel devinim (düzgün dairesel hareket) denir."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 Bir cisim çembersel bir yörünge üzerinde değişmeyen bir hızla deviniyorsa,bu devinime düzgün çembersel devinim (düzgün dairesel hareket) denir.

5

6 Düzgün çembersel-dairesel devinim

7

8

9

10 I.5.2. DÜZGÜN OLMAYAN DÖNME DEVİNİMİ

11 I.5.3. DÖNME KİNETİĞİ Açısal Hız: Çembersel bir yörüngede dolanan bir cismin birim zamanda katettiği açıya ya da bu açının karşısındaki çemberin uzunluğuna denir.

12 Dönme dinamiği: Dönme momenti (tork):

13 momentum (devinirliği ) P=mv ile gösterilir.
I.5.4. DÖNME KİNEMATİĞİNDE AÇISAL İTME, AÇISAL DEVİNİRLİK VE KORUNUMU m kütleli bir cisim v çizgisel hızı ile devinirken ona etki eden çizgisel momentum (devinirliği ) P=mv ile gösterilir.

14 Açısal momentumun korunumu
Açısal momentum dönen cismin eylemsizlik momentine ve cismin açısal hızına bağlıdır. L = Iw olarak ifade edilir.

15 I ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER

16

17

18

19 19) Şekildeki gibi sürtünmesiz bir masa üzerinde 40 cm uzunluğundaki bir ipin ucuna 1 kilogramlık A cismi diğer ucuna 4 kilogramlık B cismi bağlanıyor. B cismi masa ortasından geçen ipin ucunda ve hareketsiz kalması koşuluyla A cisminin çizgisel ve açısal hızını bulunuz. m2 cisminin periyot ve frekansını bulunuz.

20 I SORULAR

21

22

23


"Bir cisim çembersel bir yörünge üzerinde değişmeyen bir hızla deviniyorsa,bu devinime düzgün çembersel devinim (düzgün dairesel hareket) denir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları