Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1)DEĞER SÜTUNUNDA Kİ SAYILARIN SIFIRDAN BAŞLAMAMASI Yanda ki grafiğe bakıldığında A şirketinin B şirketinin yarısı kadar olduğu görülüyor fakat değerlere.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1)DEĞER SÜTUNUNDA Kİ SAYILARIN SIFIRDAN BAŞLAMAMASI Yanda ki grafiğe bakıldığında A şirketinin B şirketinin yarısı kadar olduğu görülüyor fakat değerlere."— Sunum transkripti:

1 1)DEĞER SÜTUNUNDA Kİ SAYILARIN SIFIRDAN BAŞLAMAMASI Yanda ki grafiğe bakıldığında A şirketinin B şirketinin yarısı kadar olduğu görülüyor fakat değerlere bakınca aralarında sadece 50 değer fark var.

2 2)GRAFİKTEKİ SÜTUNLARIN KALINLIK VE ŞEKİLLERİ AYNI OLMALI A şirketi B şirketinin yarısı kadar olmasına rağmen daha azmış izlenimi veriyor.

3 3)SÜTUNLARIN UZUNLUKLARI TUTARLI OLMALI Yandaki grafikte A şirketinin sayısal değeri B nin 2 katı olmasına rağmen yarısı gibi görünüyor.

4

5 Bir sütun grafiğinde ölçeğin verilere uygun belirlenmesi, verilerin net olarak görülmesini; eksenlerdeki aralıkların birbirine eşit olması ve eksen ölçeğinin 0’dan başlaması verilerin doğru bir şekilde yorumlanmasını sağlar.


"1)DEĞER SÜTUNUNDA Kİ SAYILARIN SIFIRDAN BAŞLAMAMASI Yanda ki grafiğe bakıldığında A şirketinin B şirketinin yarısı kadar olduğu görülüyor fakat değerlere." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları