Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALLAH’IN EŞSİZ YARATICILIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALLAH’IN EŞSİZ YARATICILIĞI"— Sunum transkripti:

1 ALLAH’IN EŞSİZ YARATICILIĞI
Allah’ın gücüne kimse ulaşamaz ve kimse bir şeyi yaratıp yoktan var edemez Allah dışında ama bilgisayarı tamir etmek boş olan sayfayı resim ile doldurma bunlar önceden yok şimdi yaptığımız da var olan örneklerdir.Yani bu örnekler de bizim yarattığımız bir şey yok Allah’ın gücüne erişebilme ve biz kulların hiçbir şeyi yoktan var edebilme gibi bir gücümüzün olmamasını anlatıyor Allah bizden daha çok büyük ve bizim yapamıcağımız şeyleri bizden daha iyi özenli mükkemel yapabilir.Bazı kulların yapamadıkları şeyleri bazı kullar yapabilir ama kuldan daha iyi daha mükkemel daha eşsiz yapan bir yaratıcığımız var ben bunları yapabilir

2 Allah’ın Sıfatları özellikleri
1-Allah’ın sıfatları sübüti ve zati sıfat olmak üzere ikiye ayrılır 2-Allah’ın sıfatlarında sübüti sıfatta hayat ilim irade kudret semi basar kelam tekvin olmak üzere sekize ayrılır. 3-Allah’ın sıfatlarında zati sıfatlarda vücud vahdaniyet kıdem beka kıyam bi nefsihi muhalefetün lil-havadis olmak üzere altıya ayrılır.

3 Allah’ın zati sıfatlarının anlamları
Vücud=Allah’ın var olduğu anlamına gelir . Kıdem=Allah’ın varlığının başlangıcı yoktur Beka=Allah’ın varlığının sonu yoktur. Vahdaniyet=Allah’ın bir olması demektir.Allah’ın zatında sıfatlarında ve işlerinde ortağı benzeri yoktur. Kıyam bi nefsihi=Allah’ın varlığının kendisinden olması varlığı için başka bir varlığa muhtaç olmamasıdır. Muhalefetün lil-havadis=Allah’ın sonradan yaratılan hiçbir şeye benzememesi zatında ve sıfatlarında tek olmasıdır.

4 Allah’ın subüti sıfatlarının anlamları
İlim=Allah’ın herşeyi bilmesi anlamına gelir.Onun ilmi herşeyi kuşatır. Hayat=Allah’ın diri ve canlı olması anlamına gelir. İrade=Allah’ın dilemesi ve istemesi ile herşey olur. Kudret=Allah’ın gücü her şeye yeter.Hiçbirşey ona zarar vermez Semi=Allah’ın herşeyi iştmesi anlamına gelir. Basar=Allah’ın herşeyi görmesi anlamına gelir. Kelam=Allah’ın herşeyi harfe ve sese muhtaç olmadan konuşması demektir Tevkin=Allah’ın herşeyi yaratması anlamına gelir.

5 Allah’ın sıfatlarının anlamı
Sübüti sıfatının anlamı=Allah ta mükkemel ve sınırsız olarak bulunan benzer ise diğer varlıklarda sınırlı olarak bulunan sıfat demektir. Zati sıfatının anlamı=Allah’ın zatında mahsus olan başka herhangi bir varlıkta bulunması mümkün olmayan sıfatlar demektir.

6 İSLAMIN TEMEL İBADETLERİ

7 İbadet farz vacip sünnet olmak üzere üçe ayrılır
İbadet farz vacip sünnet olmak üzere üçe ayrılır.Farzda farz-ı ayn ve farz-ı kifaye olmak üzere ikiye ayrılır


"ALLAH’IN EŞSİZ YARATICILIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları