Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURUM BİLGİLERİ Kurum Adı BOZYAZI HALK EĞİTİM MERKEZİ Adresi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURUM BİLGİLERİ Kurum Adı BOZYAZI HALK EĞİTİM MERKEZİ Adresi"— Sunum transkripti:

1 T.C. BOZYAZI KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ 2014–2015 BRİFİNG DOSYASI

2 KURUM BİLGİLERİ Kurum Adı BOZYAZI HALK EĞİTİM MERKEZİ Adresi
Merkez Mah. Hükümet Konağı Kat:3 Bozyazı/MERSİN Telefon No Öğretim Şekli TAM GÜN TAM YIL E posta Adresi Web Adresi bozyazihem.meb.k12.tr

3 MİSYOMUNUZ Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri doğrultusunda, örgün eğitim sistemi içindeki ve dışındaki vatandaşlarımıza yaşı ne olursa olsun ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim vermek, bilgi ve görgülerini arttırmaları için gerekli donanıma ulaşma becerisini kazandırarak kendine, topluma ve ülkemize faydalı bireyler yetiştirmektir

4 VİZYONUMUZ Bozyazı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve tüm bağlı birimlerinde Türk Milli Eğitim Sisteminde oluşturulacak çağdaş gelişmelere yön vermek, Türk Milletinin dünya milletleri içinde saygınlığını koruyacak değerlerini benimseyen Bilim Çağının gerektirdiği bilgi, beceri ve davranış özelliklerini yansıtan, çağdaş teknolojinin etkin kullanımını sağlamak yoluyla, Türkiye de ve diğer ülkelerdeki eş değer kurumlarla yarışacak düzeye erişmiş kaliteli ve seçkin bir kurum olmaktır.

5 Halk Eğitim Merkezi Müdürü
YÖNETİCİLERİMİZ Ahmet AYDUL (Sınıf Öğretmeni) Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adem LİMON Müdür Yardımcısı Ersin ATEŞ

6 YARDIMCI PERSONELİMİZ
Taliha KAYA Memur Şenay TOPUZ

7 MERKEZİMİZİN TARİHÇESİ
Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olan Bozyazı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarihinde hizmete açılmıştır. Merkez mahallesinde 2 odalı geçici bir yapıda eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürürken, 1996 tarihinde Bozyazı Kaymakamlığının tahsis etmiş olduğu hükümet konağının 3. katına taşınmıştır.

8 MERKEZİMİZİN YAPISI Kurumumuzda merkez müdürü ile birlikte iki müdür yardımcısı , iki memur İki hizmetli görev yapmaktadır. Ayrıca her yıl açılan kurslardaki ihtiyacımıza göre ücretli öğretmen, uzman öğretici ve kadrosuz (sözleşmeli) usta öğretici görevlendirilmektedir eğitim öğretim döneminde 30 kadrosuz usta öğretici ile çalışılmıştır. Merkez binamız klima ile ısıtılmakta olup 4 adet idari oda ve 1 adet arşiv odasından oluşmaktadır. Binamızın dışında mahalle ve beldelerde derslikler ve laboratuvar bulunmaktadır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının imkânlarından da yararlanılarak eğitim-öğretim çalışmalarımız devam etmektedir.

9 MERKEZİMİZDE YAPILAN ÇALIŞMALAR
Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de yaşam boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır. Ayrıca Bakanlığımızca yapılan son değişikliklerle Açık Öğretim Okullarının tüm iş ve işlemleri Merkezimize devredilmiştir. Bu işlemler yetkili ve deneyimli idarecilerimiz ve personellerimiz aracılığı ile yürütülmektedir.

10 KURUMUMUZDA GÖREVLİ KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİLER VE BRANŞLARI
-Bilgisayar Kullanımı ile ilgili 3 usta öğretici -El sanatları ile ilgili 10 usta öğretici -Dekoratif ahşap boyama 1 usta öğretici -Çinicilik 1 usta öğretici -Hijyen eğitimi 1 usta öğretici -Aşçılık kursu 2 usta öğretici -4-6 yaş çocuk eğitimi 4 usta öğretici -Kuaförlük 1 usta öğretici -Bağlama kursu 1 usta öğretici -Halk oyunları 2 usta öğretici -Tekvando 2 usta öğretici -Futbol 1 usta öğretici -Masa tenisi 1 usta öğretici

11 KURS MERKEZLERİ 1-TEKELİ MAHALLESİ H.E.M. KURSU
2-TEKMEN MAHALLESİ H.E.M. KURSU 3-GÜRLEVİK MAHALLESİ H.E.M. KURSU 4-ÇOPURLU MAHALLESİ H.E.M. KURSU 5-KARAİSALI MAHALLESİ H.E.M. KURSU 6-MERKEZ MAHALLESİ 12 ADET H.E.M. KURSU 7-HAFİZE COŞKUN EL SANATLARI MERKEZİ 8-MUZ LİFİ ÜRETİM ATÖLYESİ

12 TEKELİ KURS MERKEZİ USTA ÖĞRETİCİ ADI: GANİMET YILDIZ
BRANŞI: GİYİM VE EL SANATLARI TELEFON: ADRESİ: TEKELİ MAHALLESİ ESKİ BELEDİYE BİNASI 3. KAT

13 TEKELİ KURS MERKEZİ TEKELİ MAH DAHA ÖNCE İLÇE MERKEZİNE 20 KM UZAKLIKTA BİR KASABA İDİ ŞİMDİ YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASINA BAĞLI OLARAK MAHALLE OLDU. TEKELİ MAHALLESİ HALKI GENELDE SERACILIK VE SEBZECİLİK ÜZERİNE ÇALIŞMAKTA OLUP EĞİTİM DÜZEYİ SON YILLARDA ARTMAKTADIR. YAZIN HALKIN GENELİ YAYLAYA GÖÇMEKTEDİR.

14 TEKELİ H.E.M. KURS MERKEZİ
KURS MERKEZİ ESKİ BELEDİYE BİNASININ 3. KATINDA 2 ODALI 30 M2 LİK BİR ALANDA HİZMET VERMEKTEDİR KURS MERKEZİNDE MAHALLENİN İHTİYAÇLARINA UYGUN OLARAK MUZLİFİNDEN VE DİĞER DOKUMA TÜRLERİNDEN GELENEKSEL EL SANATLARI ÜZERİNE KURS DÜZENLENMEKTEDİR MAHALLEDE KURSLARA KATILIM AÇISINDAN YAŞ ARASI BAYANLAR DAHA ÇOK İLGİ GÖSTERMEKTEDİR

15 TEKELİ KURS MERKEZİ MAHALLE İÇİNDE EL SANATLARI DIŞINDA SERACILIK ,TURŞUCULUK, BİLGİSAYAR , BAĞLAMA, GİTAR, ÇOCUK BAKIMI , BAYAN KUAFÖRLÜĞÜ, CENAZE YIKAMA VE GÜZEL KONUŞMA KURSLARI AÇILABİLİR.

16 TEKELİ KURS MERKEZİ AÇILAN KURSLAR SOSYAL FAALİYET OLARAK ZAYIF OLAN MAHALLE HALKINA ÖZELLİKLE BAYANLAR İÇİN SOSYAL BİR TERAPİ OLUYOR.AYRICA EKONOMİK ANLAMDADA ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ SATARAK AİLE BÜTÇELERİNE UFAK BİR KATKI SAĞLAMADADA OLANAK BULUYORLAR.KURSİYERLERİN ÖZELLİKLE KENDİLERİNE GÜVEN DUYMA VE SOSYALLEŞME YARDIMLAŞMA PAYLAŞMA DUYGULARINI KAZANMA AÇISINDAN KURSLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR.

17 TEKELİ KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

18 TEKELİ KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

19 TEKELİ KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

20 TEKMEN KURS MERKEZİ USTA ÖĞRETİCİNİN ADI: SAFİYE TOPRAK
BRANŞI:EL SANATLARI TEKN. MAKİNE NAKIŞLARI TEL: ADRESİ: TEKMEN ESKİ BELEDİYE HİZMET BİNASI KARŞISI

21 TEKMEN KURS MERKEZİ TEKMEN MAH DAHA ÖNCE İLÇE MERKEZİNE 10 KM UZAKLIKTA BİR KASABA İDİ ŞİMDİ YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASINA BAĞLI OLARAK MAHALLE OLMUŞTUR. TEKELİ MAHALLESİ HALKI GENELDE SERA SEBZECİLİĞİ ÜZERİNE ÇALIŞMAKTA OLUP EĞİTİM DÜZEYİ SON YILLARDA ARTMAKTADIR. YAZIN HALKIN GENELİ YAYLAYA GÖÇMEKTEDİR.

22 TEKMEN H.E.M. KURS MERKEZİ
KURS MERKEZİ OLARAK ESKİ BELEDİYE BİNASININ KARŞISINDA 33 M2 LİK İÇİNDE LAVOBA BULUNAN BİR ODA KULLANILMAKTADIR. KURS MERKEZİNDE MAHALLENİN İHTİYAÇLARINA UYGUN OLARAK MUZLİFİNDEN VE DİĞER DOKUMA TÜRLERİNDEN GELENEKSEL EL SANATLARI ÜZERİNE KURS DÜZENLENMEKTEDİR MAHALLEDE KURSLARA KATILIM AÇISINDAN 18-50 YAŞ ARASI BAYANLAR DAHA ÇOK İLGİ GÖSTERMEKTEDİR

23 TEKMEN KURS MERKEZİ MAHALLE İÇİNDE EL SANATLARI DIŞINDA 4-6 YAŞ AİLE EĞİTİMİ, BİLGİSAYAR , CENAZE YIKAMA SERACILIK VB KURSLARI AÇILABİLİR.

24 TEKMEN KURS MERKEZİ KURS MERKEZİMİZDE AÇILAN KURSLAR SOSYAL AKTİVİTE OLANAKLARININ OLMADIĞI YOĞUN İŞ YÜKÜ ALTINDAKİ BAYANLARIN SORUNLARINI ATABİLECEĞİ KONUŞABİLECEĞİ RAHATLIYABİLECEĞİ BİR NEVİ TERAPİ ORTAMI SUNMAKTADIR. AYRICA ELDE EDİLEN ÜRÜNLERİ ÇEYİZLİK OLARAK KULLANABİLMEKTE DIŞARIYA SATABİLMEKTEDİR. BUDA EKONOMİK AÇIDAN UFAKTA OLSA BİR GELİR YARATMAKTADIR.

25 TEKMEN KURS MERKEZİNDEN GÖRÜNTÜLER

26 TEKMEN KURS MERKEZİNDEN GÖRÜNTÜLER

27 TEKMEN KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

28 TEKMEN KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

29 GÜRLEVİK KURS MERKEZİ USTA ÖĞRETİCİ ADI: FATMA NAVGASIN
BRANŞI: MAKİNA VE EL NAKIŞLARI TEKNOLOJİSİ TELEFON: ADRESİ: GÜRLEVİK MAH KAZIM KARABEKİR CADDESİ HALK EĞİTİM DERSLİĞİ

30 GÜRLEVİK MAH KURS MERKEZİ
GÜRLEVİK MAH İLÇE MERKEZİNE BAĞLI KUZEY YÖNÜNDE KURULMUŞ BÜYÜK VE KALABALIK BİR MAHALLEDİR. GÜRLEVİK MAHALLESİ HALKININ BÜYÜK BÖLÜMÜ ÇİFTÇİLİKLE GEÇİMLERİNİ SÜRDÜRMEKTELER MUZ ÜRETİCİLİĞİ YAPMAKTALAR. OKUMA YAZMA ORANI YÜKSEK BİR MAHALLEDİR. YAZIN HALKIN GENELİ YAYLAYA GÖÇMEKTEDİR.

31 GÜRLEVİK H.E.M. KURS MERKEZİ
KURS MERKEZİ OLARAK USTA ÖĞRETİCİMİZİN KİRALAMIŞ OLDUĞU 25 M2 LİK MÜSTAKİL BİR DÜKKANDA HİZMET VERİLMEKTEDİR. KURS MERKEZİNDE MAHALLENİN İHTİYAÇLARINA UYGUN OLARAK MUZLİFİNDEN VE DİĞER DOKUMA TÜRLERİNDEN GELENEKSEL EL SANATLARI ÜZERİNE KURS DÜZENLENMEKTEDİR MAHALLEDE KURSLARA KATILIM AÇISINDAN YAŞ ARASI BAYANLAR DAHA ÇOK İLGİ GÖSTERMEKTEDİR

32 GÜRLEVİK MAH. KURS MERKEZİ
MAHALLE İÇİNDE EL SANATLARI DIŞINDA AŞÇILIK PASTACILIK,BAĞLAMA, ARICILIK , BİLGİSAYAR , CENAZE YIKAMA KURSLARI AÇILABİLİR.

33 GÜRLEVİK MAH KURS MERKEZİ
Bu güne kadar açılan kurslardan sertifika alanlar kendi harçlıklarını çıkarır hale geldiler dışarıdan sipariş alarak çalışıyorlar.Makrome örgü, Muzlifi kursu iş kurun meslek edindirme kursu olarak faaliyet gösterdi kursiyerler belgelerini aldılar.Makrome çanta kursunda.Muzlifi çalışmasında çantalar, yemek takımları, seccadeler muzdan yapılmış çiçekler ,sarkaç ,gazetelik vb. Daha birçok ürün yapımını öğrendiler bu ürünleri yaparak artık para kazanır hale geldiler.

34 GÜRLEVİK MAH KURS MERKEZİ
KURS MERKEZİMİZDE AÇILAN KURSLAR SOSYAL AKTİVİTE OLANAKLARININ OLMADIĞI YOĞUN İŞ YÜKÜ ALTINDAKİ BAYANLARIN SORUNLARINI ATABİLECEĞİ KONUŞABİLECEĞİ RAHATLIYABİLECEĞİ BİR NEVİ TERAPİ ORTAMI SUNMAKTADIR.

35 GÜRLEVİK H.E.M KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

36 GÜRLEVİK H.E.M KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

37 GÜRLEVİK H.E.M KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

38 GÜRLEVİK H.E.M KURSUNDAN GÖRÜNTÜLER

39 ÇOPURLU MAH KURS MERKEZİ
USTA ÖĞRETİCİ ADI: SAKİNE GEDİK BRANŞI: MAKİNA VE EL NAKIŞLARI TEKNOLOJİSİ TELEFON: ADRESİ: ÇOPURLU MAH KAZIM KARABEKİR CADDESİ ÇOPURLU İLKOKULU HALK EĞİTİM DERSLİĞİ

40 ÇOPURLU MAH KURS MERKEZİ
ÇOPURLU MAH İLÇE MERKEZİNE BAĞLI KUZEY YÖNÜNDE KURULMUŞ KÜÇÜK VE DAR SOKAKLI BİR MAHALLEDİR. ÇOPURLU MAHALLESİ HALKININ BÜYÜK BÖLÜMÜ SERACILIK, ARICILIK VE HAYVANCILIK İLE GEÇİMLERİNİ SÜRDÜRMEKTELER. EĞİTİM VE SOSYAL ETKİNLİK ANLAMINDA ZAYIF BİR MAHALLEDİR. YAZIN HALKIN GENELİ YAYLAYA GÖÇMEKTEDİR.

41 ÇOPURLU H.E.M. KURS MERKEZİ
KURS MERKEZİ OLARAK ÇOPURLU İLKOKULU’NUN 30 M2 LİK 2 ODALI MUTFAĞI VE TUVALETİ OLMAYAN BİR BÖLÜMÜ KULLANILMAKTADIR. KURS MERKEZİNDE MAHALLENİN İHTİYAÇLARINA UYGUN OLARAK MUZLİFİNDEN VE DİĞER DOKUMA TÜRLERİNDEN GELENEKSEL EL SANATLARI ÜZERİNE KURS DÜZENLENMEKTEDİR MAHALLEDE KURSLARA KATILIM AÇISINDAN YAŞ ARASI BAYANLAR DAHA ÇOK İLGİ GÖSTERMEKTEDİR

42 ÇOPURLU MAH. KURS MERKEZİ
MAHALLE İÇİNDE EL SANATLARI DIŞINDA ,BAĞLAMA, ARICILIK , BİLGİSAYAR , CENAZE YIKAMA VE DERİ İŞLEME KURSLARI AÇILABİLİR.

43 ÇOPURLU H.E.M. KURS MERKEZİ

44 ÇOPURLU H.E.M. KURS MERKEZİ

45 ÇOPURLU H.E.M. KURS MERKEZİ

46 ÇOPURLU H.E.M. KURS MERKEZİ

47 MERKEZ H.E.M. KURS MERKEZLERİ
KURS MERKEZİ OLARAK BOZYAZI ÇOK PROGRAMLI LİSESİNİN EK BİNASI OLARAK KULLANILAN BÖLÜMÜNDE 6 DERSLİK 1 BİLGİSAYAR LABARATUARI, MERKEZ MAHALLESİ ÇETİN APARTMANI ALTINDA BİR SPOR SALONU, ANADOLU LİSESİNİN STEP AEROBİK SALONU, ÖĞRETMENEVİ MUTFAĞI, TEMEL EĞİTİM OKULUNDA 2 DERSLİK , DENİZCİLER KIZ KUR’AN KURSUNDA 1 DERSLİK VE USTA ÖĞRETİCİMİZİN MERKEZ MAH ALBATROS SİTESİ KARŞISINDA KİRALAMIŞ OLDUĞU BİR BİNADA HİZMET VERMEKTEDİR.

48 MERKEZ H.E.M. KURS MERKEZLERİ
KURS MERKEZİNDE MAHALLENİN İHTİYAÇLARINA UYGUN OLARAK MUZ LİFİNDEN VE DİĞER DOKUMA TÜRLERİNDEN GELENEKSEL EL SANATLARI ÜZERİNE KURS DÜZENLENMEKTEDİR AYRICA ÇİNİ, AHŞAP BOYAMA, BİLGİSAYAR, TEKVANDO 4-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİMİ, AŞCILIK, HİJYEN, ARICILIK GİBİ KURSLAR DÜZENLENMEKTEDİR.

49 MERKEZ H.E.M. KURS MERKEZLERİ
KURSLARA HER YAŞ GRUBUNDAN VATANDAŞLARIMIZ YOĞUN İLGİ GÖSTERMEKLE BERABER KURS MERKEZLERİNİN EĞİTİM ÖĞRETİM DONANIMI AÇISINDAN VE FİZİKİ ŞARTLARIN YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI SINIF KALABALIKLIĞI, BİLGİSAYAR EKSİKLİĞİ, ISITMA VE SOĞUTMA SİSTEMLERİNİN YETERSİZLİĞİ GİBİ BAZI SORUNLAR YAŞANMAKTADIR.

50 ÇİNİCİLİK KURSU ADI SOYADI: FUNDA TOPRAK
BRANŞI: SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ TEL: ADRESİ: DENİZCİLER MAH KIZ KURAN KURSU

51 ÇİNİCİLİK KURSU KURS MERKEZİ 5 ADET DERSLİKTEN OLUŞMAKTADIR
KURSA BAŞVURU YATILI KIZ KURAN KURSUNA GELEN 14 YAŞ ÜSTÜ KURSİYERLER OLUŞTURMAKTADIR. KURSUN BULUNDUĞU MAHALLE GENELDE YAŞLI İNSANLARIN YAŞADIĞI SESSİZ BİR MAHALLEDİR. KURSUMUZDA KURSİYERLER RAHATLAYARAK DİKKAT TOPLAMA , TARİHİ YAŞAMA ,EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRME , DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA DUYGULARINI KAZANARAK İLERDE BU YÖNDE PARA KAZANACAK BİR MESLEKİ GELİŞİM AŞAMASINA GELMEKTEDİRLER

52 ÇİNİCİLİK KURSU

53 ÇİNİCİLİK KURSU

54 ÇİNİCİLİK KURSU

55 TEKVANDO KURSU ADI SOYADI: VELİ UZUĞ BRANŞI: TEKVANDO
TEL: ADRES: MERKEZ MAH ÇETİN APT ALTI

56 TEKVANDO KURSU KURS MERKEZİMİZ MERKEZ MAH. ÇETİN APT . ALTINDA TAMAMEN MİNDER KAPLAMA SPOR SALONUDUR. KURS MERKEZİMİZİN GİDERLERİ USTA ÖĞRETİCİMİZ TARAFINDAN KARŞILANMAKTADIR. KURSA HER YAŞ GRUBUNDAN KUŞAKLARA GÖRE ÖĞRENCİ ALINABİLMEKTEDİR. KURSİYERLERİMİZ BU KURSTA ÖZGÜVEN , DİSİPLİN ,SEVGİ, SAYGI PLANLI ÇALIŞMA VE ÇEVREYE OLUMLU, SPORU BİR YAŞAM BİÇİMİ DAVRANIŞ ŞEKLİNE GETİRME DUYGULARINI KAZANMAKTADIR.

57 TEKVANDO KURSU

58 TEKVANDO KURSU

59 TEKVANDO KURSU

60 TEKVANDO KURSU

61 DEKORATİF AHŞAP BOYAMA KURSU
ADI SOYADI: FADİME KIRLANGIÇ BRANŞI: DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME TEL: ADRES: MERKEZ MAH. ÇOK PROGRAMLI LİSE EK BİNASI 2.KAT

62 DEKORATİF AHŞAP BOYAMA KURSU
KURSUMUZ ŞUAN GEÇİCİ OLARAK BOZYAZI ÇOK PROG.LİSESİ EK BİNASINDA 45 M2 LİK BİR SINIFTA HİZMET VERMEKTEDİR. MAHALLEMİZ EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK GENELDE MEMUR ESNAF VE ÖĞRETMEN EŞLERİNDEN OLUŞMAKTA BUDA KURSUMUZA YANSIMAKTADIR. BU KURSTA KURSİYERLERİMİZ YETENEKLERİNİ KEŞFEDEREK RAHATLAMAKTA ARKADAŞ ORTAMINDA PAYLAŞMAYI DAYANIŞMAYI VE İLETİŞİM OLANAKLARINI GELİŞTİRMEYİ YAŞAYARAK ÖĞRENEREK KENDİLERİNE ÖZ GÜVEN SAĞLAMIŞLARDIR. - AYRICA ÖĞRENCİLERİMİZ YENİ BİR ÜRÜN YARATMANIN MUTLULUĞUNU VE HAZZINI YAŞAMIŞLAR ELDE ETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATARAKTA AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SUNMUŞLARDIR.

63 DEKORATİF AHŞAP BOYAMA KURSU

64 DEKORATİF AHŞAP BOYAMA KURSU

65 DEKORATİF AHŞAP BOYAMA KURSU


"KURUM BİLGİLERİ Kurum Adı BOZYAZI HALK EĞİTİM MERKEZİ Adresi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları