Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TV Program Format Örnekleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TV Program Format Örnekleri"— Sunum transkripti:

1 TV Program Format Örnekleri
Yabancı kanallarda yayınlanan ve ilgi çeken programların değişik ülkelere «format» olarak satıldığı bilinen bir durumdur. Aşağıda bazı programların format olarak hangi ülke ve kanallardan alındığına dair değişik program örneklerini görebiliriz.

2 Survivor Yabancı Programın adı: Survivor Türkiye’deki adı: Survivor
Türkiye’deki kanalın adı: Show Tv Yayın durumu: Bitti Survivor, dünya üzerinde birçok ülkede yapılan televizyon yarışması. Programda, yarışmacılar yerleşim yerinden uzak bir bölgede soyutlanarak, para ödülü ve diğer ödüller için çekişirler. Sunucusu: Acun Ilıcalı

3 O Ses Türkiye Yabancı olan programın adı: The Voice Ülke: ABD/NBC
Türkiye’deki kanalın adı: Star Tv Yayın durumu: Yayında O Ses Türkiye, birçok ülkede The Voice adı ile yayınlanan ve 10 Ekim 2011'de Türkiye'de Show TV'de yayınlanmaya başlanan, 2012–2013 sezonu için Star TV ile anlaşan ve 2013–2014 sezonu için tv8 de format değiştirerek adı O Ses Çocuklar olan yaşları 7-14 arasında değişen çocukların yarıştığı yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı, ses yarışması programıdır.

4 Bir Kelime Bir İşlem Yabancı olan programın adı: Countdown
Ülke: Fransa/TV5 Türkiye’deki kanalın adı: TRT Yayın durumu: Bitti Sunucusu: Raşit Yıldırım TRT kanalı tarafından 27 yıldır yayınlanan zeka ve bilgi tabanlı yarışma programıdır. Yarışmada yarışmacılara bir kelime, bir de işlem sorusu sorulmaktadır. Kelime sorusunda yarışmacılara 8 tane harf verilmekte, yarışmacılar da bu harfleri ve bir de joker harfi kullanarak kelime türetmeye çalışmaktadır. En fazla harfli kelimeyi bulan yarışmacı harf sayısı kadar puan kazanmaktadır.

5 Buzda Dans Yabancı olan programın adı: Dancing on Dance
Ülke: İngiltere/ITV Yayın Durumu: Bitti Türkiye’deki kanalın adı: Show TV ve TNT Sunucusu: Behzat Uygur Buzda Dans, yapımını Med Yapım'ın üstlendiği yarışma programı.. Yarışmanın ilk iki sezonu Show TV'de yayınlanmıştır. 3. sezonu TNT'de yayınlanacaktı. Ancak TNT'nin kapanmasıyla program rafa kaldırılmıştır

6 Dans Eder misin? Sunucusu: Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin)
Yabancı olan programın adı: So You Think You Can Dance Ülke: ABD/Fox TV Yayın Durumu: Bitti Türkiye’deki kanalın adı: Kanal D, Atv, Fox, Show TV Sunucusu: Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin) Dans Eder misin?, Türkiye televizyonlarında yayınlanmış dans yarışması. ABD formatlı So You Think You Can Dance'in Türkiye versiyonudur. Sunuculuğunu "Huysuz Virjin" olarak bilinen Seyfi Dursunoğlu yapmıştır. Yarışma sona ermiştir.

7 Var mısın Yok musun? Yabancı olan programın adı: Deal or No Deal
Ülke: Britanya/Channel 4 Türkiye’deki kanalın adı : Show Tv Yayın Durumu: Bitti Sunucusu: Acun Ilıcalı Var mısın Yok musun, Türkiye'de yayınlanan bir televizyon yarışması. Program ilk olarak, Halit Ergenç'in sunumuyla Kanal D ekranlarında 'Büyük Teklif' ismiyle başladı. Daha sonra Acun Medya yapımcılığı bünyesinde 10 Eylül 2007'de Show TV'de yayınlanmaya başladı.

8 Çarkı Felek Yabancı olan programın adı: Wheel of Fortune Ülke: ABD/NBC
Yayın Durumu: Bitti Türkiye’deki kanalın adı: Show TV, Kanal D Sunucusu: Mehmet Ali Erbil Çarkıfelek, en son olarak İlker Ayrık tarafından sunulmuş yarışma programı. 1975 yılında hem ABD NBC kanalında hem de Türkiye'de TRT 1'de başladı. İlk sunucusu Güner Ümit'tir yılında TRT 2'ye geçmiştir. Ardından Tarık Tarcan sunmuştur. Biz daha çok bu yarışmayı Mehmet Ali Erbil ile hatırlarız . En son İlker Ayrık'ın sunuculuğunda Kanal D'de bir süre yayınlanmış ve bitmiştir.

9 7’de 7 Yabancı olan programın adı: Buzz Quiz TV
Türkiye’deki kanalın adı: ATV Yayın Durumu: Bitti Sunucusu: Şoray Uzun, Ufuk Özkan Takım olarak yarışan iki yarışmacının, 1 liradan liraya kadar olan para ödüllerinden birini kazanabilmesi için; 7 genel kültür sorusuna doğru cevap vermesi gerekiyor.

10 Aileler Yarışıyor Yabancı olan programın adı: Family Feud
Ülke: ABD/CBS Türkiye deki kanalın adı: TRT Yayın Durumu: Bitti Sunucusu: Beyazıt Öztürk Aileler Yarışıyor, Beyazıt Öztürk'ün Star TV'de sunduğu yarışma programıdır. Yarışmaya katılan aileler 100 kişiye sorulan soruların en fazla alınan cevaplarını tahmin etmeye çalışırlar en fazla puanı alan aile ise yarışmayı kazanır.

11 Benzemez Kimse Sana Yabancı olan programın adı: Your Face Sounds Familiar Sound Mix Show Yayın Durumu: Bitti Türkiye’deki kanalın adı: Star TV – Show TV Sunucusu: Murat Başoğlu Benzemez Kimse Sana, Endemol Türkiye tarafından yapılan yarışma programı. Her biri farklı bir vakıf adına yarışan ünlüler, Türkiye'de ve dünyada kendini kanıtlamış ünlü şarkıcıların, popüler şarkılarını canlı performanslarla ortaya koyup onların taklidini yaparlar.

12 Büyük Risk Yabancı olan programın adı: Jeopardy! Ülke: Britanya/NBC
Türkiye’deki kanalın adı: Show TV Yayın Durumu: Yayında Sunucusu: Selçuk Yöntem Yarışma iki etaptan oluşmaktadır. Üç yarışmacı toplamda 61 soruya cevap vermeye çalışır. İlk etapta her birinde 5 soru bulunan, 6 kategoriye ayrılmış ve değerleri 100 ile 500 TL arasında değişen toplam 30 soruya cevap verilirken, 2. etapta soru ve kategori sayısı aynı kalmak şartıyla soru değerleri 200 ile 1000 TL arasında değişmektedir.

13 Söyle Söyleyebilirsen
Yabancı olan programın adı: Singing Beer Ülke: ABD/NBC Türkiye’deki kanalın adı: TV 8 Yayın Durumu: Bitti Sunucusu: Behzat Uygur Söyle Söyleyebilirsen, yapımcılığını Acun Medya’nın sunuculuğunu Behzat Uygur’un yaptığı, Türk Pop Müziği şarkılarının sözlerini bilmeye yönelik müzik yarışması.

14 Kim Milyoner Olmak İster? (Kim 500 Milyar İster?)
Yabancı olan programın adı: Who Wants To Be Millionaire Ülke : Britanya/ITV Türkiye’deki kanalın adı: ATV Yayın Durumu: Yayında Sunucusu: Kenan Işık/ Selçuk Yöntem Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. 2. Soruda TL, 7. soruda TL lik baraj soruları var. Yarışmayı kaybettiğiniz takdirde en son geçtiğiniz baraj sorunun ödülü sizin olur. Çekildiğiniz takdirde en son yanıtladığınız sorunun ödülünü alırsınız.


"TV Program Format Örnekleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları