Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanUmut Buğra Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
11.12.20151 BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ 0-533-5158159, zdalkilic@adu.edu.trzdalkilic@adu.edu.tr http://web.adu.edu.tr/user/zdalkilic BB419 Zeynel DALKILIÇ
2
11.12.20152 many animal-pollinated families to DNA-damaging agents a reduced age-adjusted incidence double-strand breaks via fertilization-independent means fertilization-independent development BB419 Zeynel DALKILIÇ
3
11.12.20153 the first-generation sequencing technology the second-generation sequencing technology the first commercial second-generation sequencing platform the third-generation sequencing platforms the next-generation sequencing (NGS) time-consuming real-time true single-molecule BB419 Zeynel DALKILIÇ
4
11.12.20154 a single-stranded template DNA library a water-in-oil emulsion a charge-coupled device camera paired-end sequencing approaches for whole-genome sequencing editor-in-chief self-plagiarism self-plagiarised BB419 Zeynel DALKILIÇ
5
11.12.20155 double-spaced plant-based food science full-length original research papers referee-recommended revisions BB419 Zeynel DALKILIÇ
6
11.12.20156 Tropical fruits are harvested from woody plants (avokado, mango, orange) but also from herbaceous plants (banana, papaya) and vines (passion fruit). Tropikal meyveler odunsu (avokado, mango, portakal), otsu (banana, papaya) ve sarılıcı (çarkıfelek) bitkilerden hasat edilir. BB419 Zeynel DALKILIÇ
7
11.12.20157 The evolution of fruit in the early Tertiary period was a major advance that increase the efficiency of angiosperm seed dispersal. Erken Tersiyer periyottaki meyvelerin evrimi, kapalı tohumlu bitkilerin tohum dağılımının etkinliğini artıran büyük bir ilerleme olmuştur. BB419 Zeynel DALKILIÇ
8
11.12.20158 26.10.2015 A fruit is delicious. Fruits are delicious. Rosaceae Pome fruits: yumuşak çekirdekli meyveler Apple: elma Pear:armut Quince: ayva Medlar: muşmula BB419 Zeynel DALKILIÇ
9
11.12.20159 26.10.2015 Rosaceae Stone fruits: sert çekirdekli meyveler Peach: şeftali Nectarin: nektarin Plum: erik Apricot: kayısı sweet cherry: kiraz sour cherry: vişne Mahalep: mahlep (Almond): badem BB419 Zeynel DALKILIÇ
10
11.12.201510 26.10.2015 Nut fruits: sert kabuklu meyveler (Almond): badem Walnut: ceviz Chestnut: kestane Hazelnut (=filbert): fındık Pistachio: Antepfıstığı Pine nut: çam fıstığı BB419 Zeynel DALKILIÇ
11
11.12.201511 26.10.2015 Berry fruits: üzümsü meyveler Grape: asma Strawberry: çilek Raspberry: ahududu Blackberry: böğürtlen Mulberry: dut Blueberry: maviyemiş BB419 Zeynel DALKILIÇ
12
11.12.201512 26.10.2015 Subtropical/Mediterranean Fruits: subtropik ve Akdeniz iklim meyveleri Rutaceae Citrus(=hesperidium): turunçgiller Orange: portakal Sour orange: turunç Mandarin (=tangerine): mandarin Grapefruit: altıntop Lemon: limon Lime: laym Citron: ağaç kavunu BB419 Zeynel DALKILIÇ
13
11.12.201513 26.10.2015 Subtropical/Mediterranean Fruits: Kiwifruit: kivi Fig: incir Olive: zeytin Persimmon: Trabzon hurması Pomegranate: nar Loquat: yenidünya BB419 Zeynel DALKILIÇ
14
11.12.201514 02.11.2015 Tropical Fruits: tropik iklim meyveleri Banana: muzPineapple: ananas Avocado: avokado Passion fruit: çarkıfelek m. Mango: mangoCarambola: yıldız mey. Papaya: papayaGuava: guava Date palm (dates): hurma Coffee: kahve Cocoa: kakao Coconut: Hindistan cevizi Litchi: liçi BB419 Zeynel DALKILIÇ
15
11.12.201515 26.10.2015 Vegetables: sebzeler FabaceaeBaklagiller Bean: fasulye Pea: bezelye Chick pea: Cicer arietinum: nohut Cowpea, black-eyed pea : börülce Kidney bean: barbunya Lentil: mercimek Broad bean: bakla BB419 Zeynel DALKILIÇ
16
11.12.201516 Alliceae (Liliaceae) Zambakgiller Onion: soğan Garlic: sarmısak, sarımsak Leek: pırasa Asparagus: kuşkonmaz Football: soccer, rugby Ice hockey, grass hokey BB419 Zeynel DALKILIÇ
17
11.12.201517 26.10.2015 BrassicaceaeLahanagiller=Haçlıgiller Cabbage: lahana Cauliflower: karnabahar Broccoli: brokoli Kale: kale(castle) Collard: göbeksiz lahana Brussels sprouts: Brüksel lahanası Mustard: hardal Kohlrabi: alabaş BB419 Zeynel DALKILIÇ
18
11.12.201518 26.10.2015 Umbellifera (=Apiaceae) Şemsiyegiller (umbrella) Parsley: maydanoz Dill: dere otu Carrot: havuç Anise: anason Celery: kereviz Fennel: rezene BB419 Zeynel DALKILIÇ
19
11.12.201519 02.11.2015 SolanaceaePatlıcangiller Tomato: domates Pepper: biber Eggplant: patlıcan Potato: patates Tobacco: tütün Physalis: altın çilek Black pepper: karabiber Spice, chilli: baharat (acı) BB419 Zeynel DALKILIÇ
20
11.12.201520 02.11.2015 CucurbitaceaeKabakgiller Squash: kabak Melon: kavun Watermelon: karpuz Cucumber: hıyar, kornişon Gherkin: acur BB419 Zeynel DALKILIÇ
21
11.12.201521 Tropical Fruit and Consumers In most markets, consumers are demanding higher quality. Pek çok pazar(lar)da, müşteriler, daha yüksek kaliteyi talep ederler. This quality is no longer judged solely by size and appearance; Bu kalite, eskiden olduğu gibi sadece büyüklük ve görünüş ile karar verilmez; aroma, flavour and nutrient value are now increasing in importance. Aroma, lezzet (tad) ve besin değeri günümüzde (şimdilerde) önemli derecede (şekilde) artıyor. BB419 Zeynel DALKILIÇ
22
11.12.201522 This can be seen (1) in the larger range of commodities on the retail shelves, (2) the number of varieties of each commodity now offered, and (3) reduction in seasonality of supply in developing country markets. Bu, perakendeci raflarındaki toplulukların geniş değişim aralığını, günümüzde sunulan her bir topluluğun çeşitlerinin sayısını ve gelişen ülke pazarlarındaki hammaddenin mevsimselliğinde azalış gösterebilir. BB419 Zeynel DALKILIÇ
23
11.12.201523 The traditional term, which is quality, implies excellence or suitability for use and means different things to different groups. Geleneksel olan kalite terimi, farklı gruplardan farklı şeylere kadar kullanımı ve ifade edilmesi için mükemmellik ya da uygulanabilirlik anlamına gelir/demektir. Suitability for use includes freedom from microbial and chemical contaminants. Uygun kullanım için mikrobiyal ve kimyasal kirleticilerden arındırılmış olmayı içerir/kapsar. BB419 Zeynel DALKILIÇ
24
11.12.201524 Understanding of consumer behaviour is related to how it will be accepted in the marketplace (Sabbe et al., 2009). Tüketici davranışının anlaşılması, pazar yerinde nasıl benimseneceği ile ilişkilidir/bağlantılıdır (Sabbe et al., 2009). BB419 Zeynel DALKILIÇ
25
11.12.201525 23.11.2015 Pazartesi 13:30 C1-102 Klasik BB419 Zeynel DALKILIÇ
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.