Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014-2015 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014-2015 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1."— Sunum transkripti:

1 2014-2015 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1

2

3 ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ SınıfDönemSınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8. sınıfI. Dönem 26-27 KASIM2014 13-14 ARALIK 2014OCAK 2015 8. sınıfII. Dönem 29-30 NİSAN 2015 16-17 MAYIS 2015HAZİRAN 2015

4 DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09.0020 40 DAKİKA Matematik 10.102040 DAKİKA Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.2020 40 DAKİKA DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09.0020 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.102040 DAKİKA Yabancı Dil 11.2020 40DAKİKA ORTAK SINAVLAR 1. GUN OTURUMLARI ORTAK SINAVLAR 2. GUN OTURUMLARI

5 5 (YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN) YEP’E GÖRE ÖĞRENCİ ALAN OKUL TÜRLERİ (YEP) YERLEŞTİRME YE ESAS PUANA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN OKUL TÜRLERİ Anadolu liseleri Anadolu imam hatip liseleri Çok Programlı Anadolu liseleri Fen liseleri Mesleki ve teknik Anadolu liseleri Sosyal bilimler liseleri Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve YEP’e göre öğrenci alan özel okullar

6 TERCİH İŞLEMLERİ NERELERDE YAPILABİLECEK ? Tercih işlemi; Öğrenci tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi, 8’inci sınıfı tamamladığı okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. 6

7 ÖZEL OKULLARIN TAM BURSLU ÖĞRENCİLERİ ALACAKLARI AŞAMALAR VE YÜZDELİK DİLİMLER Türkiye Geneli Puan üstünlüğüne Göre İlk %5’lik Dilim (karşılanamaz ise) İl Geneli Puan üstünlüğüne Göre İlk %5’lik Dilim 7 ÖZEL OKULLARDA TAM BURSLU ÖĞRENCİLER

8 NOT: Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır. 8 YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR ?

9 NOT: Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır. ORTAK SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİNİN SINAV PUANI DEĞERLENDİRMEDE SIFIR OLARAK ALINACAKTIR. 9 Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı nasıl hesaplanır?

10 NOT: Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır. 10 Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan (YEP) nasıl hesaplanır?

11 Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı Sırasıyla 8, 7 ve 6’ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğü Tercih önceliği Okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı 11 Puanların eşitliği durumunda nasıl bir yol izlenecek?

12 Yerleştirme işlemi tek tercih listesi şeklinde ve tek seferde olacaktır. Bu nedenle yedek kayıt şeklinde bir işlem gerçekleşmeyecektir. 12 Asıl ve yedek kayıt tarihleri ne zaman?

13 Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirileceğinden dolayı yerleştirme sonrası kayıtlar için öğrencilerden herhangi bir evrak istenmeyecektir. Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirileceğinden dolayı yerleştirme sonrası kayıtlar için öğrencilerden herhangi bir evrak istenmeyecektir. 13 Yerleştirme sonrası kayıtlarda hangi evraklar istenecek?

14 2015-2016 eğitim öğretim yılında hazırlık veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin açık kontenjan bulunan başka bir okula nakil talebinde bulunmaları halinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. 2015-2016 eğitim öğretim yılında hazırlık veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin açık kontenjan bulunan başka bir okula nakil talebinde bulunmaları halinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. 14 Nakil işlemleri nasıl yapılacak?

15 Öğrenciler il, ilçe ya da bölge sınırlaması olmaksızın yerleştirmeye esas puanı doğrultusunda ülke genelindeki tüm okulları tercih edebileceklerdir. Öğrenciler il, ilçe ya da bölge sınırlaması olmaksızın yerleştirmeye esas puanı doğrultusunda ülke genelindeki tüm okulları tercih edebileceklerdir. 15 Başka şehirlere de tercih yapılabilir mi?

16 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren bütün ortaöğretim kurumlarına YEP ile öğrenci yerleştirileceğinden PYBS’ye başvuran bütün öğrencilerin tercihleri bursluluk talebi olarak değerlendirilecektir. Örgün resmi ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine parasız yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte kadar müracaat edeceklerdir. PYBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları okul müdürlüğüne belgeleri ile birlikte müracaat edeceklerdir. 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren bütün ortaöğretim kurumlarına YEP ile öğrenci yerleştirileceğinden PYBS’ye başvuran bütün öğrencilerin tercihleri bursluluk talebi olarak değerlendirilecektir. Örgün resmi ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine parasız yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte kadar müracaat edeceklerdir. PYBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları okul müdürlüğüne belgeleri ile birlikte müracaat edeceklerdir. 16 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Yerleştirme (PYBS) İşlemleri nasıl gerçekleştirilecektir?

17 Öğrenciler tercih sürecinde ve sonrasındaki bilgileri 2014-2015 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve YerleştirmeKılavuzundan ve meb.gov.tr VEYA oges.meb.gov.tr adresinden takip edebileceklerdir. Öğrenciler tercih sürecinde ve sonrasındaki bilgileri 2014-2015 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve YerleştirmeKılavuzundan ve meb.gov.tr VEYA oges.meb.gov.tr adresinden takip edebileceklerdir. 17 Tercih işlemleriyle ilgili bilgileri nereden takip edilebilecek?

18 Öğrenciler örgün eğitime kayıtlı iken eğer isterlerse açık liseye geçme hakkına sahiptirler. Açık liselerden örgün eğitime geçiş için ise ilgili genel müdürlüklerce alt yapı çalışmaları yapılmaktadır. 18 Örgün eğitimde kayıtlı bir öğrenciye açık liseye geçiş hakkı verilecek mi?

19 Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ortaöğretim kademesindeki gündüzlü özel eğitim okullarına/kurumlarına yerleştirmesi ile ilgili iş ve işlemler Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca yapılacaktır. Ortaöğretim kademesindeki yatılı özel eğitim okullarına/kurumlarına yerleştirme ile ilgili iş ve işlemler ise Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ortaöğretim kademesindeki gündüzlü özel eğitim okullarına/kurumlarına yerleştirmesi ile ilgili iş ve işlemler Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca yapılacaktır. Ortaöğretim kademesindeki yatılı özel eğitim okullarına/kurumlarına yerleştirme ile ilgili iş ve işlemler ise Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır. 19 Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirmeleri nasıl yapılacak?

20 Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden genel ilköğretim programını tamamlayanlar ve sınava katılmayanlar özel eğitim değerlendirme kurulu raporları engel durumları ve özellikleri ikamet adresleri Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca belirlenen kriterler DİKKATE ALINARAK Öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile Anadolu Liseleri Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri Çok Programlı Anadolu Liseleri Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezleri ve Anadolu İmam Hatip Liseleri KONTENJAN DOĞRULTUSUNDA YERLEŞTİRİLECEKLERDİR. 20 ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

21 Din Öğretimi ve Mesleki ve Teknik Eğitim genel Müdürlüğüne bağlı tüm okullar Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürüldüğünden bu okullara tercihsiz yerleştirme yapılmayacaktır. Din Öğretimi ve Mesleki ve Teknik Eğitim genel Müdürlüğüne bağlı tüm okullar Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürüldüğünden bu okullara tercihsiz yerleştirme yapılmayacaktır.. 21 Tercihsiz Yerleştirme Yapılacak mı?

22 YEP’e göre öğrenci alan tüm Resmi ve Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde kayıtlar Anadolu Meslek Lisesi Programına alan tercihi olmaksızın yapılacaktır. 10’uncu sınıfta alana geçiş işlemleri öğrencinin YEP, 9’uncu Sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile alana geçiş koşulları (Özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği) dikkate alınarak yapılacaktır. Genel başvuru şartlarının yanında öğrencinin sağlık durumunun girmek istediği okulun ve mesleğin öğrenimine elverişli olması şartı aranacaktır. 9’uncu sınıfın sonunda Anadolu Teknik Programına geçiş şartları, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilgili Genel Müdürlük tarafından ayrıca açıklanacaktır. YEP’e göre öğrenci alan tüm Resmi ve Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde kayıtlar Anadolu Meslek Lisesi Programına alan tercihi olmaksızın yapılacaktır. 10’uncu sınıfta alana geçiş işlemleri öğrencinin YEP, 9’uncu Sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile alana geçiş koşulları (Özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği) dikkate alınarak yapılacaktır. Genel başvuru şartlarının yanında öğrencinin sağlık durumunun girmek istediği okulun ve mesleğin öğrenimine elverişli olması şartı aranacaktır. 9’uncu sınıfın sonunda Anadolu Teknik Programına geçiş şartları, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilgili Genel Müdürlük tarafından ayrıca açıklanacaktır. 22 TERCİHSİZ YERLEŞTİRME YAPILACAK MI?

23 Açık liselere kayıt yaptırma işlemleri İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak hizmet veren Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile yürütülmektedir. Açık liselere kayıt yaptırma işlemleri İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak hizmet veren Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile yürütülmektedir. 23 AÇIK LİSELERE KAYIT BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

24 Açık öğretim ortaokulu öğrencileri YEP’e göre ve kayıt ‐ kabul şartlarını taşımaları hâlinde; tercihlerini http://www.meb.gov.tr http://oges.meb.gov.tr veya http://aio.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan “2014 yılı Ortaöğretim kurumlarına Geçiş uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzu” Ek ‐ 2’ deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”nu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ‐ 06500 Teknikokullar/ANKARA adresine Ek ‐ 2’ deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” nu …tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır. Açık öğretim ortaokulu öğrencileri YEP’e göre ve kayıt ‐ kabul şartlarını taşımaları hâlinde; tercihlerini http://www.meb.gov.tr http://oges.meb.gov.tr veya http://aio.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan “2014 yılı Ortaöğretim kurumlarına Geçiş uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzu” Ek ‐ 2’ deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”nu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ‐ 06500 Teknikokullar/ANKARA adresine Ek ‐ 2’ deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” nu …tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır. http://www.meb.gov.trhttp://oges.meb.gov.trhttp://aio.meb.gov.tr http://www.meb.gov.trhttp://oges.meb.gov.trhttp://aio.meb.gov.tr 24 Açık Öğretim Ortaokul öğrencilerinin yerleştirme işlemleri nasıl yapılacaktır?

25 Yurt dışından sınava giren öğrenciler; eokul sisteminde kayıtlı ise http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Bu imkânı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise tercihini http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan Ek2’ deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”nu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü06500 Teknikokullar/ANKARA adresine Ek2’ deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” nu 07 Ağustos 2014 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Öğrencinin tercihlerinden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır. Yurt dışından sınava giren öğrenciler; eokul sisteminde kayıtlı ise http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Bu imkânı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise tercihini http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan Ek2’ deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”nu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü06500 Teknikokullar/ANKARA adresine Ek2’ deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” nu 07 Ağustos 2014 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Öğrencinin tercihlerinden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır.http://www.meb.gov.tr http://oges.meb.gov.tr http://www.meb.gov.trhttp://oges.meb.gov.trhttp://www.meb.gov.tr http://oges.meb.gov.tr http://www.meb.gov.trhttp://oges.meb.gov.tr 25 YURT DIŞINDAN SINAVA GİREN ÖĞRENCİLER

26 YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları ……. tarihinde; http://www.meb.gov.trhttp://www.meb.gov.tr, http://www.meb.gov.tr http://oges.meb.gov.tr https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilân edilecektir. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 26 Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?


"2014-2015 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları