Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYARI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYARI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYARI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

2 Bilgisayarların, bilinçsizce ve uzun süre kullanıldığı zaman sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu sağlık sorunları bazen ellerde, bileklerde, kollarda, omuzlarda, boyunda ve sırtta ağrı veya tutulma olurken bazen de halsizlik, isteksizlik ve görme bozuklukları olarak ortaya çıkabiliyor.

3 Birçok kişi bilgisayar başında iken, nasıl oturduğunu çoktan unutmuş, sırt öne eğilmiş, eller klavye ya da fare üstünde, gözleri ekrana kilitlenmiş vaziyette zamanın ne kadar hızlı geçtiğinden habersizdir. Ancak bilgisayar başından kalktıklarında; gözlerinde yanma, boyun kaslarında ağrı, elde uyuşukluk, yorgunluk gibi şikâyetlerden söz etmeye başlarlar.

4 Yanlış bilgisayar kullanımından kaynaklanan sağlık sorunlarından etkilenmemek için bilgisayar kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar şunlardır;

5 Bilgisayarın bulunduğu mekânın havasının mutlaka belli aralıklarla havalandırılması gerekir.
Okulda veya evde bulunan bilgisayarı ortak kullanıyorsak her oturduğumuzda çalışma ortamını ihtiyaçlarınıza göre ayarlamalıyız. Mümkünse ayarlanabilir sandalye kullanılmalı. Sandalyeye oturduğumuz zaman başımızın dik, sırtımız destekli, kollarımız destekli, gözleriniz ekranın tam karşısında olmalıdır.

6 Ekrana olan uzaklığımızın 50-70 cm arasında olmasına özen göstermeliyiz.
Yüksek masalar çalışmak için uygun değildir. Boyumuza uygun masalarda bilgisayarı kullanmalıyız. Işık yansımalarından korunmalıyız. Ekrana lambadan veya güneşten ışık gelmemesine özen göstermeliyiz.

7 Ergonomik fare ve klavye kullanılmalı.
Uzun süre hareketsiz kalmamalıyız, 30dk sonra bilgisayardan uzaklaşmalıyız. Her 30 dakikada bir önünüzdeki ekrana bakmaktan vazgeçip yaklaşık 5-6 metre uzaklıktaki bir nesneye bakarak göz kaslarınızın gevşemesini sağlamalıyız. Dizüstü bilgisayarları masa başına oturmadan uzun süreli kullanmamalıyız. Bilgisayar ve monitörlerinin yaydığı elektromanyetik dalgalardan kendimizi korumalıyız.


"BİLGİSAYARI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları