Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mobil Uygulama Geliştirme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mobil Uygulama Geliştirme"— Sunum transkripti:

1 Mobil Uygulama Geliştirme
Bu şablon proje güncelleştirmeleri vermek için bir başlangıç dosyası olarak kullanılabilir kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında bu notları Sunu Görünümü'nde görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizelgeler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin. 1.Hafta Öğr. Gör. Ali DURDU

2 Derse Genel Bakış Dersin Tanımı Dersin Amacı Dersin Kapsamı
Dersin Akışı Dersin Değerlendirilmesi Proje neyle ilgilidir? Bu projenin amacını tanımlayın Daha önceki projelere benziyor mu, yoksa yeni bir çalışma mı? Bu projenin kapsamını tanımlayın Bağımsız bir proje mi, yoksa başka projelerle ilişkili mi? * Bu slayt haftalık durum toplantıları için gerekli değildir

3 Dersin Kapsamı Mobil Cihazları tanır.
Mobil İşletim Sistemleri ile ilgili kavramları bilir. Mobil Platformları ile ilgili kavramları bilir. Mobil İşletim Sistemleri için program geliştirme araçlarını bilir. Mobil Cihazlar için arayüz geliştirebilir. M0bil Cihazlar için uygulama geliştirebilir. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

4 Dersin Akışı 1. Hafta – Mobil İşletim Sistemleri
2. Hafta – Mobil Platformları 3. Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme Ortamı 4.Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Layout Hazırlama 1 5.Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Layout Hazırlama 2 6.Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Dosya İşlemleri 7.Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Veritabanı İşlemleri 8.Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Veritabanı Uygulaması 9.Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Sensörler * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

5 Dersin Akışı 10.Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Sensörler – Uygulaması 12. Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Apiler 13. Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Proje Geliştirme 14. Hafta – Mobil Uygulama Geliştirme – Proje Geliştirme * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

6 Dersin Değerlendirilmesi
Yıl İçi Vize 2 Kısa Sınav Proje %40 %60 %10 %30 Yıl Sonu Final Birden fazla sorun varsa bu slaydı gerektiğinde çoğaltın. Bu ve ilgili slaytlar eke taşınabilir veya gerekirse gizlenebilir.

7 Mobil İşletim Sistemleri
1. Android 2. iPhone OS (IOS) 3. Windows Phone, Mobile 4. Symbian 5. BlackBerry 10, OS, Tablet OS, 6. Firefox OS 7. Tizen 8. Ubuntu Touch 9. Mobilinux 10.Palm webOS * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

8 1. Android Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte olan, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir. Android için halihazırda 1 milyon'dan fazla uygulama bulunmaktadır.  Google Play Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır.  Android, linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş ve ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API C diliyle yazılmıştır * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

9 1. Android  Uygulama yazılımları, Apache harmony üzerine kurulu java-uyumlu kütüphaneler ihtiva eden uygulama iskeleti üzerinden çalışır Android, derlenmiş java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli (JIT) Dalvik sanal makinasını kullanır. Uygulama geliştiren geniş bir programcı kitlesi vardır. ARM, MISP, x86 işlemcilerini destekler. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

10 1. Android Bölümleri 1-Çekirdek:Linux kernelidir. Güvenlik, hafıza yönetimi, süreç yönetimi, ağ yığınları ve sürücü modellerini içerir. 2-Android Runtime: Sanal makinedir. Dalvik Sanal Makinesini de içerir. 3-Kütüphaneler: Veritabanı kütüphaneleri, web tarayıcı kütüphaneleri, grafik ve arayüz kütüphanelerini içerir. 4-Uygulama Çatısı: Uygulama geliştiricilere geniş bir platform sunan kısımdır. 5-Uygulama Katmanı: Doğrudan Java (programlama dili) yle geliştirilmiş uygulamaları içerir. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

11 2. iPhone OS - IOS Apple'ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod Touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir Mac OS X'den türetilmiştir. 4 katmandan oluşur. Katman 1 - Core OS tabakası Katman 2 - Core Servis tabakası Katman 3 - Medya tabakası Katman 4 - Cocoa Touch tabakası Apple’in geliştirdiği 64 bitli A7 işlemcisi kullanmaktadır. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

12 3. Windows Phone –M0bile Windows Phone veya Windows Telefon, Microsoft tarafından geliştirilmiş ve Windows Mobile serilerinin devamı olan bir mobil işletim sistemidir. Metro adında bir kullanıcı arayüzü kullanmaktadır.  Son sürümü Windows Phone 8’dir. Uygulamalar Market Place’den indirilmektedir. Nokia ile stratejik işbirliği sağlanmıştır. ARM ve Snapdragon işlemcilerini destekler. 4 nokta multi touch özelliğini desteklemektedir. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

13 4. SymbianOS Symbian Vakfı tarafından cep telefonları ve bilgisayarları (PDA) gibi çeşitli taşınabilir iletişim aygıtları için geliştirilmiş ve 2000'li yıllarda yaygın olarak kullanılmış bir işletim sistemiydi. Nokia, 2011 yılında aygıtlarında işletim sistemi olarak Symbian'a verdiği desteği keseceğini ve artık Windows Phone 8 kullanacağını açıklamıştır. ARM işlemcileri desteklemektedir. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

14 5. BlackBerry 10 BlackBerry OS, Java tabanlı BlackBerry marka akıllı telefonlar için geliştirilen mobil işletim sistemidir. BlackBerry 1o ise yeni nesil mobil işletim sistemidir. ARM işlemciyi destekler. Java tabanlı BlackBerry OS 6.0 ve 7.x sürümlerine kıyasla, BlackBerry 10 platformu uygulama geliştiricilere daha geniş bir yazılım geliştirme dil seçeneği ve araç zenginliği sunmaktadır * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

15 6. Firefox OS Mozilla tarafından özellikle telefonlar için geliştirilen Linux tabanlı açık kaynak bir işletim sistemidir. Uygulamalar Firefox Marketplace adı verilen marketten indirilebilir. ARM işlemciyi desteklemektedir. Son kararlı sürümü 1.1’dir. Açık kaynak yazılım’ı benimsemektedir. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

16 7. Tizen Tizen; akıllı telefonlar, tabletler, araç içi bilgi sistemleri ve akıllı TV'ler için geliştirilen, açık kaynak kodlu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Tüm marka hakları Linux vakfına aittir. Tizen, HTML5'e dayalı uygulama geliştiriciler için güçlü ve esnek bir ortam sağlamaktadır. JQuery ve CSS kullanılabiliyor. ARM ve x86 işlemcilerini desteklemektedir. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

17 8. Ubuntu Touch Ubuntu Touch, Ubuntu işletim sisteminin de geliştiricisi Canonical Ltd. ve Ubuntu Topluluğu tarafından yeni nesil akıllı telefonlar ve tabletler için geliştirilen bir mobil işletim sistemi projesidir. ARM işlemcilerini destekler. Açık kaynak olarak geliştirilmektedir. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

18 9. Mobilinux Mobilinux mobil cihazlarda kullanılan Linux tabanlı gömülü işletim sistemidir. Mobilinux içinde Linux 2.6 çekirdeği kullanılmaktadır. Açık kaynak kodlu olarak dağıtılmaktadır. ARM işlemciyi desteklemektedir Batarya güç tüketimine önem verilmiştir. Ön yüklemesi çok hızlıdır ve genellikle 1 sn'nin altında tamamlanmaktadır. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

19 10. Palm webOS Linux çekirdeği üzerinde çalışan özel bir mobil işletim sistemidir. Önce HP sonra LG satın almıştır. Açık kaynak kodlu olarak geliştirilmektedir. 3.0.5 sürümü piyasadadır. C++ ile geliştirilmiştir. ARM işlemcilerini destekler. HTML 5 , C ve C++ ile uygulama yazmak mümkündür. * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.


"Mobil Uygulama Geliştirme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları