Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İlk Değer Alma Sırası İlk Değer Alma Sırası Nesnelere ait global alanlara başlangıç değerleri hemen verilir; üstelik, yapılandırıcılardan (constructor)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İlk Değer Alma Sırası İlk Değer Alma Sırası Nesnelere ait global alanlara başlangıç değerleri hemen verilir; üstelik, yapılandırıcılardan (constructor)"— Sunum transkripti:

1

2 İlk Değer Alma Sırası İlk Değer Alma Sırası Nesnelere ait global alanlara başlangıç değerleri hemen verilir; üstelik, yapılandırıcılardan (constructor) bile önce... Belirtilen alanların konumu hangi sırada ise başlangıç değeri alma sırasında aynı olur.

3 Örnek: Defter.java Örnek: Defter.java

4 Diziler ve Dizi Elemanlarına Erişim Diziler ve Dizi Elemanlarına Erişim Java dilinde dizi kullanımı diğer dillere nazaran daha az risklidir; anlamı, eğer tanımladığımız dizinin sınırları aşılırsak, çalışma-anında (runtime) hata ile karşılaşacağımızdır. Örneğin 20 elemanlı bir double dizisi tanımlanmış olsun. Eğer bu dizinin 78. elemanına ulaşılmak istenirse (- ki böyle bir indisli eleman yok), olanlar olur ve çalışma-anında hata alınır; böylesi hatanın (ArrayIndexOutOfBounds Exception) çalışma-anında alınması güvenlik açısından güzel bir olaydır. Böylece dizi için ayrılmış bellek alanından dışarı çıkılıp başka verilere müdahale edilmesi engellenmiş olunur.

5 Örnek: DiziElemanlariGosterimBir.java


"İlk Değer Alma Sırası İlk Değer Alma Sırası Nesnelere ait global alanlara başlangıç değerleri hemen verilir; üstelik, yapılandırıcılardan (constructor)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları