Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDENİN ÖLÇÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDENİN ÖLÇÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 MADDENİN ÖLÇÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ

2 Kütle Maddelerin sahip olduğu özelliklerden biri de miktarlarıdır.
Her maddenin belirli bir miktarı vardır. Maddelerin miktarı kütle olarak adlandırılır. Alışveriş yaparken sebze, meyve gibi yiyecekleri kütlelerine göre alırız.

3 Kütle Kütle ölçüsü birimi olarak bazı maddeler için kilogram, bazı maddeler için gram birimi kullanılmaktadır. Kilogram , gramın bin katına eşittir. Bu birimler “ kg” ve “g” sembolleriyle gösterilir.

4 Kütle Eşit kollu terazi, elektronik terazi, baskül gibi aletler
kütle ölçmek için kullanılır.elektronik terazilerde ve basküllerde ölçülecek madde direk Terazinin üstüne konur. Eşit kollu terazide ise bir kefeye ölçülecek madde diğer kefeye de birim kütleler konur.

5 Kütle Sıvılar içine konuldukları kaplarla birlikte tartılır.
Bu durumda tartı aletinde ölçtüğümüz miktar, sıvının ve kabın toplam kütlesidir. Buna brüt kütle denir. Sıvının kütlesini de toplam kütleden kabın kütlesini çıkararak buluruz. Sonuç bize net kütleyi verir.

6 Hacim Maddelerin kapladıkları yer hacim olarak adlandırılır.
Maddelerin kapladıkları yer onların sahip olduğu bir diğer özelliktir. Eşyalarımızı ve malzemelerimizi kullanırken kapladıkları yeri göz önünde bulundururuz.

7 Hacim Sıvı maddelerin hacimlerini ölçmek için dereceli kaplar kullanılır.Hacim birimleri litre ve mililitre ile ifade edilir. Katı maddelerin hacimleri ise içine batacakları bir sıvı yardımıyla ölçülür.


"MADDENİN ÖLÇÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları