Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER."— Sunum transkripti:

1 SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.

2 SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER YAPMAYIN VE SAĞLIĞINIZA DİKKAT EDİN. GİDECEĞİNİZ YERİ ÖNCEDEN GİDİP GÖRÜN Kİ SINAV GÜNÜ SINAV YERİNİ ARAMAYIN!

3 Sınav Günü Dikkat Edilecekler

4 Sınava götürmek için hazırladığınız belgeleri almayı unutmayınız. (Bunları bir gün önceden hazırlayınız!) (Bunları bir gün önceden hazırlayınız!) Bunlar: Bunlar: -Sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı -Sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı -İki adet yumuşak uçlu kurşun kalem -İki adet yumuşak uçlu kurşun kalem -Yumuşak ve kaliteli silgi -Yumuşak ve kaliteli silgi -Kalem açacağı -Kalem açacağı -Saat -Saat

5 Sınav sabahı kahvaltı yapmayı unutmayın Sınav sabahı kahvaltı yapmayı unutmayın Sınav yerine, sınavdan 30 dakika önce varacak şekilde hareket ediniz Sınav yerine, sınavdan 30 dakika önce varacak şekilde hareket ediniz Sınav yerinde tanıdıklarınızla sınav konusu dışındaki konularda sohbet ediniz Sınav yerinde tanıdıklarınızla sınav konusu dışındaki konularda sohbet ediniz

6 Sınav stresinizin yükseldiğini hissederseniz; Hemen aşağıda açıklanan şekilde nefes egzersizi yaparak gevşeme durumu yaratınız : Oturduğunuz yerde ciğerlerinizi iyice boşaltın. Ciğer kapasitenizi tahminen ikiye bölün, "bir, iki" diyerek ciğerlerinizin bütününü hava ile doldurun. Kısa bir süre bekleyin, "bir, iki" diyerek nefesinizi yavaş yavaş aldığınız sürenin iki katı süre içerisinde bırakın. Bunu birkaç kez uygulayın.

7 Bu arada kaslarınızı mümkün olduğu kadar rahat bırakın Bu arada kaslarınızı mümkün olduğu kadar rahat bırakın "Sınavı başarabilirim." diye düşünün ve bunu kendinize telkin edin. Herkesin, sizin durumunuzda olduğunu anımsayın "Sınavı başarabilirim." diye düşünün ve bunu kendinize telkin edin. Herkesin, sizin durumunuzda olduğunu anımsayın

8 SINAVDA YAPILACAKLAR: Öğretmenlerin açıklamalarını iyi izleyin, anlayamadıklarınızı mutlaka sorun. Sınavla ilgili açıklamalar bölümünü dikkatlice okuyun!

9 Bir bölüme başlamadan önce, o bölümü hızla gözden geçirin!

10 Bir soruda belirli bir süre geçtiği halde çözüme ulaştıramazsanız o soruyu bırakıp diğer soruya geçin!

11 Herhangi bir soruyu üzerinde zaman harcamak gerektiği ve karışık gözüktüğü için otomatik olarak atlamayın!

12 Zihninizin dağılmasını önleyin!

13 Sorulan soruya cevap olamayacak seçenekleri eleyin!

14 Cevap kağıdında cevap kutucuklarını bütünüyle doldurarak, uygun boşlukları taşırmadan ve koyu olarak işaretleyin!

15 Cevaplarınızı cevap kağıdına gruplar halinde kodlayın!

16 Özel bir kodlama sistemi geliştirerek soru kitapçığı üzerinde işaretleyiniz. Örneğin; *Kesinlikle doğru olamayacak seçenekler *Tekrar gözden geçirilecek sorular *Boş bırakılan sorular.

17 Sınavda büyük bir zaman baskısıyla karşılaşacaksınız buna hazırlıklı olun!

18 Test cevapları kodlanırken şıklar arasında kaydırma yapılmamalıdır! Sınav bitiminde öğrenci çıkmadan önce kağıdını ve bilgileri kontrol etmelidir!

19 HERKESE BAŞARILAR…


"SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları