Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda."— Sunum transkripti:

1

2 Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda alabilmesidir.

3 Meyve sebze, kuru baklagilller,et ve et ürünleri, süt ve süt ürünlerini yeterince tüketmeliyiz …

4 Büyüme, gelişme, sağlıklı ve verimli olarak uzun süre yaşamak için gerekli olan besin öğelerinin her birini yeterli miktarda tüketmektir.

5

6

7 Yetersiz ve dengesiz beslendiğimizde; Büyüme ve gelişmemiz yavaşlar, Sağlığımız bozulur, Okul başarımız düşer, Yorgun ve Bitkin oluruz.

8 Her Çeşit Besini yeterince Tüketmeliyiz…!

9 Okul çocuklarında en sık görülen beslenme sorunları Vitamin yetersizlikleri ne bağlı gelişen hastalıklar, Diş çürükleri, Bağırsak parazitlerine ve demir yetersizliğine bağlı gelişen kansızlık, Zayıflık, İştahsızlık,

10

11

12 HİJYEN

13 Mikroplar, hızlı bir şekilde çoğalarak gıda maddelerini bozarlar. Sağlığımız bozulur Hastalanırız.

14 Bizleri hasta eden mikropların yok edilmesidir. Gıda hijyen sistemi ise, hasta olmamak için aldığımız tedbirlerdir. Hijyenik gıda temiz, bozulmamış ve içinde sağlığa zararlı maddeler bulundurmayan gıdalardır.

15 Et ve et ürünleri ( et,köfte, sucuk,salam,vb.) Balık ve balık ürünleri Tavuk ve tavuk ürünleri Süt ve süt ürünleri Yumurta ve yumurtalı ürünler

16 Reçel ve şekerlemeler, Bakliyat ve hububatlar, ekmek Turşu ve konserveler Sebze ve meyveler Kahve, çay


"Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları