Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ"— Sunum transkripti:

1 2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ

2 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
TARİH İŞLEM 5 HAZİRAN 2015 Ortak sınav puanların ilanı 5-9 HAZİRAN 2015 Ortak sınavlar puanlarına itirazlar 24 HAZİRAN 2015 Tercihlere esas kontenjan tabloların ilanı 8. Sınıf YEP ilanı 24 HAZİRAN-10 TEMMUZ 2015 Özel okulların kayıt işlemleri 6-16 TEMMUZ 2015 Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması 14 AĞUSTOS 2015 Yerleştirme sonuçlarının ilanı ve kesin kayıt

3 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
TARİH İŞLEM 14 AĞUSTOS 2015 Boş kontenjanların ilan edilmesi 17-21 AĞUSTOS 2015 Nakil komisyonlarınca tercih başvurularının alınması 24 AĞUSTOS 2015 Nakil komisyonları sonuçlarının ilanı ve kesin kayıt Yerleşemeyen öğrencilerin açık öğretim kurumlarına kayıtlarının yapılması

4 ORTAÖĞRETİM OKULLARINA BAŞVURU ŞARTLARI
sınıfı başarıyla tamamlamak 2-Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak 3-YEP ’e sahip olmak

5 TERCİH İŞLEMLERİ Tercihler öğrenci veya veli tarafından e -okul meb.gov.tr adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecektir. Özel okullara tercih yapacak öğrenciler tercih yapamayacaklardır. İnternet adresinde tercih işlemleri için «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRDIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» ve «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM » butonları seçenek olarak verilecektir.

6 TERCİH İŞLEMLERİ Öğrenci 25 okul tercihinde bulunabilecektir
https// ,https// oges meb.gov.tr veya https//e-okul meb.gov.tr internet adresinden 6-16 temmuz 2015 tarihleri arasında tercih yapacaklardır. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır Tercihlerle ilgili düzeltme işlemi elektronik onaylamadan önce yapılması gerekmektedir. Tercih listesinde öğrenci velisi onay işleminden ise okul müdürlüğü ve veli sorumlu olacaktır.

7 TERCİH İŞLEMLERİ Tüm bilgilendirmeler https// , https// oges meb.gov.tr veya https//e-okul meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sisteminden yapılacaktır. Tercih başvurusu bir kere yapılacaktır başvuru işleminden sonra değiştirilmeyecektir.

8 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Tercih ekranında hiçbir işlem yapmayan öğrencilerin yerleştirmeleri sistem tarafından açık öğretim kurumlarına yapılacaktır. özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirmeleri açık öğretim kurumlarına yapılmayacaktır. Yerleşemeyen öğrenciler nakil komisyonunca il/ilçe sınırları içerisinde 5 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre 24 Ağustos 2015 tarihine kadar merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecektir.

9 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Kayıtlar sistem tarafından otomatik yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri bir defaya mahsus yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

10 YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI
Yerleştirme sonuçları Ağustos tarihleri arasında https// , https// oges meb.gov.tr veya https//e-okul meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir. Öğrenciler kimlik veya okul numarası ile sonuç bilgilerini sorabileceklerdir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Not: okulların tanıtım bilgilerini https// oges meb.gov.tr adresinden, meslek lisesi alan ve dal tanıtımlarını ise https//megep meb.gov.tr adresinden edinebilirler

11 Dinlediğiniz için teşekkürler.


"2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları