Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİLİS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİLİS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü)"— Sunum transkripti:

1 KİLİS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü)
İSTATİSTİKİ VERİLER KULLANIM REHBERİ KİLİS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü)

2 İSTATİSTİKİ BİLGİ GİRİŞ İŞLEMLERİ 01 Ekim 2014 Çarşamba Günü Başladı
Eğitim-Öğretim Yılı İSTATİSTİKİ BİLGİ GİRİŞ İŞLEMLERİ 01 Ekim 2014 Çarşamba Günü Başladı ve 10 Kasım 2014 Pazartesi Günü tamamlanacaktır.

3 SAĞLIKLI ANALİZ İÇİN TAMLIK TUTARLI GÜVENİLİR KONTROL EDİLEBİLİR

4 Örgün ve yaygın eğitim istatistiklerinin üretilmesi ve örgün eğitim istatistiklerinin yayınlanması
MEBBİS Örgün Yaygın İSTATİSTİKİ VERİLER ÜRETİLMESİ YAYINLANMASI

5 ÖĞRENCİ, BİNA BİLGİ GİRİŞLERİ ve EĞİTİM OLANAKLARI
TÜM OKUL VE KURUMLAR ÖĞRENCİ, BİNA BİLGİ GİRİŞLERİ ve EĞİTİM OLANAKLARI E-OKUL içerisinde ve MEBBİS Sistemi içerisinde MEİS Modülünden yapılacaktır.

6 { } RESMİ ÖZEL ÖĞRENCİ BİNA “E-OKUL” ve BİLGİ GİRİŞİ TÜM MODÜLÜNDEN
Anaokullar İlkokullar Ortaokullar Ortaöğretim Kurumları Bünyesinde Anasınıfı bulunan Kurumlar { }

7 { } RESMİ ÖZEL MEBBİS EĞİTİM OLANAKLARI SİSTEMİ MEİS MODÜLÜ TÜM
VE ÖZEL MEBBİS SİSTEMİ MEİS MODÜLÜ TÜM Anaokullar, İlkokullar, Ortaokullar, Ortaöğretim Kurumları, Halk Eğitim Merkezleri, Öğretmenevleri, Bilim Sanat Merkezi, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Dershaneler, MTSK, Özel Muhtelif Kurslar, Özel Etüd Eğitim Merkezleri)… vb { }

8 HALK EĞİTİM VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ
BİLGİ GİRİŞLERİNİ E-YAYGIN MODÜLÜNDEN YAPACAKTIR. (Eksik olan bina bilgilerini E-YAYGIN modülünden tamamlayacaklardır.) BİLGİ GİRİŞLERİ (Personel, Kursiyer, Bina Bilgi Girişleri) HALK EĞİTİM ve MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ DİKKAT Ayrıca Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezleri “Eğitim Olanakları” ekranları bilgi girişlerini daha önceki slaytta belirtildiği gibi «MEBBİS» içerisindeki “MEİS” modülünden yapacaklardır.

9 Özel Özel Eğitim Kurumları
DİKKAT ÖZÜRLÜ BİREY MODÜLÜ (Kursiyer Bilgileri) Özel özel eğitim okullarının rehabilitasyon birimleri ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde kayıtlı olan bireylerin kursiyer bilgileri ve kursiyerlerin öğrenim durumları adresindeki “ÖZÜRLÜ BİREY” modülünden açılacak olan öğrenim bilgi giriş ekranı kullanılarak girilecektir. Özel Özel Eğitim Kurumları (Rehabilitasyon Birimleri) ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri BİLGİ GİRİŞLERİ MEBBİS SİSTEMİ ÖZÜRLÜ BİREY MODÜLÜ DİKKAT Bu kurumlara ait bina bilgileri, eğitim olanakları ve personel durumu bilgileri adresindeki “MEİS” modülünden girilecektir.

10 ÖZEL KURUMLAR MEBBİS BİLGİ GİRİŞLERİ ÖZEL DERSHANELER, MTSK’LAR,
ÖZEL ETÜD MERKEZLERİ, ÖĞRETMENEVİ VE ASO MEBBİS SİSTEMİ MEİS MODÜLÜ DİKKAT Ayrıca Özel Kurumlar, “Eğitim Olanakları” ekranları bilgi girişlerini daha önceki slaytta belirtildiği gibi «MEBBİS» içerisindeki “MEİS” modülünden yapacaklardır.

11 İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ
İSTATİSTİKİ BİLGİLER VE İLÇE FORMLARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ MEBBİS SİSTEMİ MEİS MODÜLÜ

12 Kurum türüne göre sorumlu olunan yani doldurulması gereken Sistem ve Modülleri tekrarlamak gerekirse :

13 } E-OKUL MEİS MODÜLÜ Tüm Resmi ve Özel : Bağımsız Anaokulları
İlköğretim Okulları Ortaöğretim Okulları E-OKUL MEİS MODÜLÜ

14 } E-YAYGIN MEİS MODÜLÜ Halk Eğitim Merkezleri Mesleki Eğitim Merkezi

15 } MEİS MODÜLÜ Öğretmenevi ve ASO Bilim Sanat Merkezi
Rehberlik ve Araştırma Merkezleri MEİS MODÜLÜ

16 } İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ MEİS MODÜLÜ

17 } Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri MEİS MODÜLÜ
ÖZÜRLÜ BİREY MODÜLÜ

18 } MEİS MODÜLÜ Özel Kurumlar: Dershaneler, MTSK, Özel Muhtelif Kurslar,
Özel Etüd Eğitim Merkezleri MEİS MODÜLÜ

19 MEİS MODÜLÜNDE GİRİLMESİ GEREKEN EKRANLAR
ANAOKULLAR

20 MEİS MODÜLÜNDE GİRİLMESİ GEREKEN EKRANLAR
İLKOKULLAR

21 MEİS MODÜLÜNDE GİRİLMESİ GEREKEN EKRANLAR
ORTAOKULLAR

22 MEİS MODÜLÜNDE GİRİLMESİ GEREKEN EKRANLAR
LİSELER

23 MEİS MODÜLÜNDE GİRİLMESİ GEREKEN EKRANLAR
MTSK

24 Girilmesi Gereken Ekran Görüntüleri MEİS Modülüne
girişte ANASAYFA da görebilirsiniz.

25 MODÜLLERE GİRİŞ VE KULLANILACAK ALANLARI TANIYALIM:

26 VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI MODÜLLER
MEİS Modülü E-OKUL Modülü

27 VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI MODÜLLER (Halk Eğitim Merkezleri)
HEM Modülü (Halk Eğitim Merkezleri) EYAYGIN MODÜLÜ

28 MEİS, E-OKUL, HEM, EYAYGIN ve Özel Öğretim Modülleri bilgi girişlerinde birinci derecede sorumlu kişiler okul/kurum müdürleridir. Bilgi girişleri yapılmadan önce ekranlardaki AÇIKLAMALAR MUTLAKA OKUNMALIDIR.

29 Tanımlamalarının eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir.
İstatistiki bilgilerin sağlıklı alınabilmesi için E-OKUL modülünde öğrencilerin; Taşımalı eğitime tabi öğrenci Birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrenci Kaynaştırma eğitimine tabi öğrenci (özür grupları ile birlikte), Tanımlamalarının eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir.

30 MEİS Modülünde veri girişi yapmadan önce AKTİF DÖNEMİN bu yıla ait olduğundan emin olunuz.

31 OKUL BİLGİLERİ GÜNCELLE
DİKKAT EDİLECEK NOKTA OKUL BİLGİLERİ GÜNCELLE ÖĞRETİM ŞEKLİ TAHSİS DURUMU BİNA DURUMU LOJMAN DURUMU BİNA KULLANIMI ANAOKULLAR (Özel ve Resmi) E-OKUL İLKOKULLAR (Özel ve Resmi) ORTAOKULLAR (Özel ve Resmi) LİSELER (Özel ve Resmi) MEBBİS KURUMLAR ÖZEL KURUMLAR HALK EĞİTİM VE MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARI

32 (E-OKUL) Kurum Genel Bilgileri kontrol edilerek kurum tipi ve yerleşim yeri bilgisi eksik olanlar işlenecektir. (Bu kısım tüm anaokul, ilk ve ortaokulları ilgilendiriyor.)

33 Çeşitli sebeplerle eğitime ara veren kurumlarımız bir süre sonra tekrar eğitime başladığında hizmete giriş tarihi olarak ilk açıldığı tarih işlenecektir.

34 TAHSİS DURUMU SORUNSALI
SAHİBİ Tahsis Ekranı Doldurmayacak Bina Durumunu Dolduracak Bina Kullanımını Dolduracak Lojman Dolduracak KİRACI Tahsis Ekranı Dolduracak Bina Durumunu Doldurmayacak Bina Kullanımını Doldurmayacak Lojman Doldurmayacak

35 “Tahsis Durumu” Ekranı
Aynı binaların birden fazla kurum müdürlüğünce kullanılması durumunda; Bina sahibi okul, bina kullanım ekranını dolduracak, Bina sahibi Tahsis Durumu ekranına bilgi girişi yapmayacak; Kiracı konumundaki okul yalnızca tahsisli bina durumunu dolduracak.

36 Hizmete giriş yılı girmemiş olan okul ve kurumların girmesi ZORUNLUDUR.

37 “Bina Durumu” Ekranı

38 LOJMAN DURUMU

39 “BİNA KULLANIMI” EKRANI
Bu ekran girilirken özellikle derslik sayılarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Derslik Sayısı (kullanılan, kullanılmayan, anasınıfı dahil) satırındaki kutuya okul binasının projesinde belirtilen derslik sayısı yazılmalıdır.

40 “BİNA KULLANIMI” EKRANI
DİKKAT EN SIK YAPILAN HATA PROJEDEKİ DURUM Derslik Sayısı : 16 Bilgisayar Lab. Sayısı : 1 Spor Odası : 1 Öğretmen Odası : 1 Müdür Odası : 1 Müdür Yardımcısı : 3 WC : 6 Hizmetli Odası : 1 UYGULAMADAKİ DURUM Derslik Sayısı : 18 Bilgisayar Lab. Sayısı : 1 Spor Odası : 0 Öğretmen Odası : 1 Müdür Odası : 1 Müdür Yardımcısı : 2 WC : 6 Hizmetli Odası : 1 DOĞRU OLAN YANLIŞ OLAN

41 “BİNA KULLANIMI” EKRANI
DEVAMI

42 “Eğitim Olanakları” Ekranları
(MEİS MODÜLÜ) MEİS Modülü >> Kurum Genel Bilgileri Eğitim Olanakları ekranları 3 alt başlıktan oluşmaktadır. Kütüphane/Materyal Kütüphane/Kullanım Bilişim/İnternet ve Çevre Birimleri

43 “Kütüphane/Materyal” Ekranları
(MEİS MODÜLÜ) MEİS Modülü >> Kurum Genel Bilgileri>>Kütüphane/Materyal

44 “Kütüphane Kullanım” Ekranları
(MEİS MODÜLÜ) MEİS Modülü >> Kurum Genel Bilgileri>>Kütüphane Kullanım

45 “kütüphane/materyal”
Bu iki ekranı; “kütüphane/materyal” ve “kütüphane kullanım” ekranlarını kütüphanesi bulunan okul ve kurumlar girecektir. Sınıf kitaplıklarına ait bilgiler buraya girilmeyecektir.

46 “Bilişim / İnternet ve Çevre Birimleri” Ekranları
(MEİS MODÜLÜ) MEİS Modülü >> Kurum Genel Bilgileri>> Bilişim / İnternet ve Çevre Birimleri

47 İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE
“İlçe Formları” altındaki “bağımsız kurumlar (okulöncesi)” ekranına sadece 657 sayılı kanunun 191.maddesi gereğince açılan kurumlarda (sağlık müdürlüğü, PTT, belediye vb) eğitim gören 36-72 ay arası çocuk sayıları ve diğer bilgiler, kurum adları ile birlikte girilecektir.

48 “Bağımsız Kurumlar (okulöncesi)” ekranı
MEİS modülündeki “İlçe Formları” altındaki “Bağımsız Kurumlar (okulöncesi)” ekranı Bu ekrana, Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel anaokulları/anasınıfları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı kurumların bilgileri kesinlikle dahil edilmeyecektir.

49 Kurum Durum Raporu Ekranlara Veri Girişi Yapıldıktan sonra Durumu Görmek için Kurum Durum Raporuna mutlaka göz atınız. Eğer eksik yada yanlış bilgiler var ise mutlaka tekrar gözden geçiriniz. Ekran Girişlerinde Sorun yoksa DURUM kısmı tamamen yeşil yazı ile Yapıldı olarak listelenecektir. Bundan sonraki aşama Kurum Onay Ekranı Gelecektir.

50 KURUM ONAY İŞLEMİ Bilgi girişi işlemlerinin doğruluğu kontrol edilip tamamlandıktan sonra MEİS modülünden okul/kurum müdürü tarafından, kurum onay ekranından onaylanarak bilgi giriş işlemleri tamamlanmış oluyor.

51 İLÇE KURUM ONAY İŞLEMİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde, ilçelerindeki tüm okul ve kurumların onayları tamamlandıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından ilçe onayı yapılması gerekmektedir.

52 “MEİS” Tüm resmi-özel okul ve kurumlar; KURUM ONAY İŞLEMLERİNİ
modülünden yapacaktır.

53 DİKKAT- KURUM ONAY EKRANLARI BİR SÜRE DAHA KAPALI OLABİLİR. (Ara ara kontrol edip aktifleşip aktifleşmediğini kontrol ediniz.) Veri Girişi Yapılması Gereken Ekranlarda İlgili Bilgi Başlığında Veriniz Olmasa Bile EN AZ BİR ALANA "0" Girilerek KAYDET Butonuna Basılması GEREKMEKTEDİR.!

54 31 Ekim 2014 Cuma günü saat 13:00 e kadar doldurulup istatistik79@meb
31 Ekim 2014 Cuma günü saat 13:00 e kadar doldurulup adresine mail atılacak. Sorun için dahili 129 (Mehmet İLBAŞ) ya da

55 Sorun ve Sorular İçin: Ali KALLİ (Milli Eğitim Müdür Yardımcısı)
Ali SARAÇOĞLU (Milli Eğitim Şefi) Mehmet İLBAŞ İraz GÜLTEKİN Birim : Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü Telefon : Dahili 129 eposta adresi :

56 İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi
TEŞEKKÜR EDERİM İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi


"KİLİS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları