Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ABİES NEBRODENSİS(SİCİLYA GÖKNARI). Bilimsel Sınıflandırma Bilimsel Sınıflandırma Britanya:PlantaeSınıf:PinodopsideAile:PinacaceaCins:Abies Tür:Abies.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ABİES NEBRODENSİS(SİCİLYA GÖKNARI). Bilimsel Sınıflandırma Bilimsel Sınıflandırma Britanya:PlantaeSınıf:PinodopsideAile:PinacaceaCins:Abies Tür:Abies."— Sunum transkripti:

1 ABİES NEBRODENSİS(SİCİLYA GÖKNARI)

2 Bilimsel Sınıflandırma Bilimsel Sınıflandırma Britanya:PlantaeSınıf:PinodopsideAile:PinacaceaCins:Abies Tür:Abies nebrodensis

3 Morfolojik Özellikleri Tepe tacı : pramidal, yaşlandıkça yaygın sütun şeklinde bir görünüme kavuşur. Tepe tacı : pramidal, yaşlandıkça yaygın sütun şeklinde bir görünüme kavuşur. Boy:15m,herdemyeşil,0.5m gövde çapı yapar. Boy:15m,herdemyeşil,0.5m gövde çapı yapar. Yapraklar:Sürgünler üzerine aralıklı dizilişlidir.İğne yaprakların üst yüzeylerinde V şeklinde çukurluk görülür. Yapraklar:Sürgünler üzerine aralıklı dizilişlidir.İğne yaprakların üst yüzeylerinde V şeklinde çukurluk görülür. Çiçekler:Erkek çiçekler sarımsı yeşil renkte ve 1.5-2cm boyundadır. Çiçekler:Erkek çiçekler sarımsı yeşil renkte ve 1.5-2cm boyundadır.

4 Kozalak:Silindirimsi koniktir.Brahteleri dışardan görünürler.Sonbaharda olgunlaşınca kahverengiye dönüşür.Kozalak ekseni silindirik ve 3-4cm enindedir. Kozalak:Silindirimsi koniktir.Brahteleri dışardan görünürler.Sonbaharda olgunlaşınca kahverengiye dönüşür.Kozalak ekseni silindirik ve 3-4cm enindedir.

5 Abies nebrodensisden elde edilen aşılı fertleri kültüre alınmışlardır.Alınan kültürel önlemlerle popülasyonun genişletilmesine çalışılmaktadır Abies nebrodensisden elde edilen aşılı fertleri kültüre alınmışlardır.Alınan kültürel önlemlerle popülasyonun genişletilmesine çalışılmaktadır

6 Sicilya adasında endemik tür olarak bulunmaktadır.1400- 1600m ler arasında kayalık ve kireçli topraklarda yaşamaktadır.Nebrodi ve Modaini dağlarında 30 civarında bireyleri bulunmaktadır Sicilya adasında endemik tür olarak bulunmaktadır.1400- 1600m ler arasında kayalık ve kireçli topraklarda yaşamaktadır.Nebrodi ve Modaini dağlarında 30 civarında bireyleri bulunmaktadır

7 ABIES PINSAPO(İSPANYA ENDÜLÜS GÖKNARI)

8 Habitusu: 28.5-30 m boy yapabilir 1m çap alabilen orman ağacıdır. Kök :Genç yaşlarda kazık kök yaparlar,derine giden kuvvetli bir kök sistemi kurarlar. Habitusu: 28.5-30 m boy yapabilir 1m çap alabilen orman ağacıdır. Kök :Genç yaşlarda kazık kök yaparlar,derine giden kuvvetli bir kök sistemi kurarlar.

9 Gövde: pürüzsüzdür,düzgünd ür. Sürgün: Genç sürgünler tüysüzdür. Kabuk: Düzgün kabukludur,yaşlandıkça kabuk çatlaklaşır. Yaprak: İğne yapraklar çok kısa (8- 10mm) dir.yassı ve hemen hemen dört köşelidir.uçları sivri ve batıcıdır. Gövde: pürüzsüzdür,düzgünd ür. Sürgün: Genç sürgünler tüysüzdür. Kabuk: Düzgün kabukludur,yaşlandıkça kabuk çatlaklaşır. Yaprak: İğne yapraklar çok kısa (8- 10mm) dir.yassı ve hemen hemen dört köşelidir.uçları sivri ve batıcıdır.

10

11 Tomurcuk: Tomurcuklar yumurta biçiminde bol reçinelidir. Çiçek: Erkek çiçekler violet rengindedir. Kozalak 10-15cm uzunluğunda ve 4- 4,5cm çapında silindirik kozalakların dış pulları iç pullarından kısa olduğu için gözükmez. Tomurcuk: Tomurcuklar yumurta biçiminde bol reçinelidir. Çiçek: Erkek çiçekler violet rengindedir. Kozalak 10-15cm uzunluğunda ve 4- 4,5cm çapında silindirik kozalakların dış pulları iç pullarından kısa olduğu için gözükmez.

12 Anavatanı Güney İspanyadır. Anavatanı Güney İspanyadır.


"ABİES NEBRODENSİS(SİCİLYA GÖKNARI). Bilimsel Sınıflandırma Bilimsel Sınıflandırma Britanya:PlantaeSınıf:PinodopsideAile:PinacaceaCins:Abies Tür:Abies." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları