Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tarih Sunumu Tarihi Olayların Değerlendirilmesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tarih Sunumu Tarihi Olayların Değerlendirilmesi"— Sunum transkripti:

1 Tarih Sunumu Tarihi Olayların Değerlendirilmesi
Tarihi Bilgilerin Değişebilir Özelliği Tarihe Adanmış Bir Ömür:Halil İnalcık

2 Tarihi Olayların Değerlendirilmesi
Tarihi olaylar birtakım olayların sebepleri veya sonuçlarıdır. Yani hiçbir tarihi olay, bağımsız bir olay olarak kabul edilemez. Değerlendirilen tarihi olaylar meydana geldiği dönemin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik ve dini özelliklerini yansıtır.

3

4 Tarihi olaylar değerlendirilirken tarafsız bir bakış açısıyla değerlendirilmelidir. Aksi takdirde, tarihi olaylar çelişki içerisinde kalabilir. ‘‘ Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan, yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.’’ M.Kemal Atatürk

5 Tarihi Bilgilerin Değişebilir Özelliği
Birçok tarihi olay, bulunan belge ve bulgular sonucu ortaya çıkmıştır. Bu yüzden, tarihi olaylar değişebilir ve yenilenebilir.

6 Tarihe Adanmış Bir Ömür:Halil İNALCIK
Halil İNALCIK Türkiye’nin yetiştirdiği en saygın tarih uzmanlarındandır Dil Tarıh Coğrafya Faküttesi’nin 1935 yılında yaptığı sınavı kazanarak tarihe ilk adımını atmıştır. Yazdığı kitaplarla Osmanlı İmparatorluğu’nun modern tarafını tüm dünya ya göstermiştir. Yazığı kitaplardan biri yabancı üniversitelerde el kitabı olarak okutulmaktadır.

7 Aldığı Ödüller Fahri Doktora Unvanına Sahiptir.
Amerikan ve Birleşik Krallık Akademilerine üye seçilmiştir. UNESCO’nun çıkarmayı tasarladığı Dünya Tarihi adlı kitapta görev almıştır.

8 KİTAPLARI Osmanlı Uygarlığı Customs Register of Caffa 1487-1490
The Middle East and the Balkans Under the Ottoman Empire Tanzimat ve Bulgar Meselesi Osmanlı İmparatorluğu: Toplum ve Ekonomi From Empire to Republic Şair ve Patron   Studies in Ottoman Social and Economic History (Variorum Reprints)  The Ottoman Empire: Conquest, Organization and Economy (Variorum Reprints)   Turkey and Europe in History

9 TEŞEKKÜRLER Burak Yıldırım,Burak Sibirlioğlu, Selim Furkan Tekin


"Tarih Sunumu Tarihi Olayların Değerlendirilmesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları