Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IBM DB2 Express-C Veri alma ve Veri verme Okcan Yasin Saygılı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IBM DB2 Express-C Veri alma ve Veri verme Okcan Yasin Saygılı."— Sunum transkripti:

1 IBM DB2 Express-C Veri alma ve Veri verme Okcan Yasin Saygılı

2 Ajanda Import nedir? Export nedir? Teknikler neden önemlidir? Kullanım nedeleri? Syntax

3 Import Veritabanları sadece bir sistemde ve yanlızca orda kalma işlemi olmayacağından sistem üzeriden bazı teknikler kullanılır bu bakımdan uygulanan sistemler sistem içerisine veri aktarılabilicek geçmektedir.

4 Export Bu sistem import un tam tersi olarak,export sistemi kullanılacaktır.Bu sistemde kullanılan her sey sistemi dısardan gelecek formatların alınması için kullanılan sistemlerdir.

5 Önemi Bu tür sistemlerde import ve export sistemleri kullanılarak sistem üzerinde belli sıkışık durumlarda sistemden gelen giriş yada çıkışlar veri kurtarımı olsun veya sistemlerde anlık veri taşımalarda olsun cok yardımcı olan bir sistemdir.

6 Kullanılabilicek Yerler Verinin bir yerden bir yere taşınabilmesini Yada anlık durumlarda sistemde sorunlardan dolayı. veya Yenilenmesi durumlarda

7 Export syntax export to [.ixf file] ixf ixf devamında sql komutu yazılır.

8 Import syntax İmport to [ixf file] of ixf devamında sql komutu yazılır.

9 Referans http://www.cse.yorku.ca/~seela/db2/import.h tml http://www.cse.yorku.ca/~seela/db2/import.h tml http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/db 2luw/v8/index.jsp?topic=/com.ibm.db2.udb.d oc/core/r0008303.htm http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/db 2luw/v8/index.jsp?topic=/com.ibm.db2.udb.d oc/core/r0008303.htm Getting started with db2 Express-c


"IBM DB2 Express-C Veri alma ve Veri verme Okcan Yasin Saygılı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları