Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA"— Sunum transkripti:

1 DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA
VAKA-5 DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA

2 43 yaşında erkek hasta Vanlı tarihinde 4-5 ay önce başlayan bacaklarda ağrı, kaslarda istemsiz kasılma (devamlı) şikayeti ile başvurdu. Bir üniversite hastanesi nöroloji kliniğinde incelenen ve ön mediastinal kitle (timoma?) saptanan hastaya o hastanenin göğüs cerrahisi kliniği tarafından ameliyat önerilmiş, fakat endoskopik yapılmasının uygun olacağı söylenilerek kliniğimize yönlendirilmiş.

3 TORAKS BT (ANTERİOR MEDİASTENDE 46X32X49 MM’LİK KİTLE )

4 Nörolojik bulgular Alt ekstremitelerde bilhassa baldır bölgesindeki kasılmalar paraneoplastik sendroma bağlanmış, klinik ve laboratuar açıdan miyastenia gravis düşünülmemiş.

5 PET-BT (ANTERİOR MEDİASTENE ÖN AORTA KOMŞULUĞUNDA 45X24X38 MM’LİK TUTULUM İZLENMEKTE; ERKEN SUDMAX:2.8, GEÇ SUDMAX:5.6)

6 MEDİAN STERNOTOMİ+TOTAL KİTLE EKSİZYONU (23.09.2014)

7 Ameliyat spesimeni

8 Kitle eksizyonu sonrası

9 Postop 1. gün ve taburculuk filmi

10 Psikiyatri konsültasyonu (26.09.2014)
Hasta yatağında değerlendirildi. Abisi ile de görüşüldü. Postop dönemde şiddetlenen huzursuzluk yatağında durmama nerede olduğunu bilmeme yakınmaları mevcut. Gün içinde bu yakınmalar ara ara oluyormuş. Preoperatif dönemde norolog tarafından değerlendirilmiş. Myastania gravis benzeri semptomları paraneoplastik sendrom olarak değerlendirilmiş. Beyin mr normalmiş. Timus kitlesi sebebi ile opere edilmiş. Pm. Bilinç açık kişi oryantasyonu tam yer oryantasyonu tam zaman oryantasyonu gün+ Huzursuz görünüyor. Bugün bakılan biyokimyasal değerlerinde na 132 olması dışında özellik yok. Öntanı: delirium Öneriler: Kan elektrolitleri takibi. Kan şekeri 160 çıkmış eğer tokluk kan şekeri değilse kan şekeri takibi Xanax stoplanması Norodol amp 1x1 sıvı içinde 30 dak da gidecek şekilde ıv olarak verilmesi. Sadece bugün olmak üzere saat 16,00 da aynı şekilde ek doz uygulanması Eğer gece agitasyonu devam ederse akşam yapılan dozda 1 saat sonra aynı şekilde uygulanmak üzere ek doz verilebilir. Saygılarımla..

11 Tekrar yatış 30.09-02.10.2014 Nefes darlığı, hırıltılı solunum
Göğüs hastalıkları konsültasyonu: Nonspesifik tedavi Psikiyatrı konsültasyonu: Delirium tedavisine devam

12 Patoloji

13 Yatış ve çıkış grafileri

14 Son kontrol (Şikayeti yok, kasılmalar kaybolmuş)


"DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları