Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bay Frankel Haziran 2004 1 1/2 1/4. Bir Kesir nedir? Bir kesir tek bir ş eyin parçalarını. –Bu bir kurabiyenin yarısıdır. Bir kesir bir grup ş eyin bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bay Frankel Haziran 2004 1 1/2 1/4. Bir Kesir nedir? Bir kesir tek bir ş eyin parçalarını. –Bu bir kurabiyenin yarısıdır. Bir kesir bir grup ş eyin bir."— Sunum transkripti:

1 Bay Frankel Haziran 2004 1 1/2 1/4

2 Bir Kesir nedir? Bir kesir tek bir ş eyin parçalarını. –Bu bir kurabiyenin yarısıdır. Bir kesir bir grup ş eyin bir parçasını isimlendirir. Üçte bir yada 3 kurabiyeden bir tanesi çikolata parçalıklıdır.

3 Kesir Notasyonu 1 Bu paydır. Bu paydadır. 4 Bir kesir bir grubun yada bir bütünün bir parçasını isimlendirmek için kullanılan bir sayıdır. Dörtte bir kesir ş öyle yazılır: Çizginin üstündeki sayı paydır. Çizginin altındaki sayı paydadır.

4 Kesir Modelleri Kesirler bir dairenin parçaları gibi gösterilebilir Bu bir dairenin ¼’üdür. 4 parçadan 1 tanesi renklendirilmi ş tir, bu yüzden dörtte bir diyoruz. yada dikdörtgenin parçaları olarak. Bu bir dikdörtgenin ¾’üdür. 4 parçadan 3’ü renklendirilmi ş tir, bu yüzden dörtte üç diyoruz.


"Bay Frankel Haziran 2004 1 1/2 1/4. Bir Kesir nedir? Bir kesir tek bir ş eyin parçalarını. –Bu bir kurabiyenin yarısıdır. Bir kesir bir grup ş eyin bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları