Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi"— Sunum transkripti:

1 Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi
HÜGAM Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. İsmail Hakkı Boyacı Müdür

2 Faaliyetler; Bilimsel yayınlar Proje faaliyetleri
Döner sermaye üzerinden yapılan hizmetler

3 Bilimsel yayınlar Uluslararası bilimsel makale (12 adet)
Ulusal ve uluslararası bildiri (4 adet) Uluslararası haber (1 adet)

4 MAKALELER

5 Differentiation of fresh and frozen-thawed fish samples using Raman spectroscopy coupled with chemometric analysis HM Velioğlu, HT Temiz, IH Boyaci Food Chemistry 172, Rapid analysis of glucose, fructose and sucrose contents of commercial soft drinks using Raman spectroscopy K Ilaslan, IH Boyaci, A Topcu Food Control 48, Analysis of Bakery Products by Laser-Induced Breakdown Spectroscopy G Bilge, IH Boyaci, KE Eseller, U Tamer, S Cakir Food Chemistry Development of rolling circle amplification based surface-enhanced Raman spectroscopy method for 35S promoter gene detection B Guven, IH Boyaci, U Tamer, EA Soykut, U Dogan Talanta

6 Designing multilayered nanoplatforms for SERS-based detection of genetically modified organisms
S Uluok, B Guven, H Eksi, Z Ustundag, U Tamer, IH Boyaci Journal of Nanoparticle Research 17 (1), 1-12 2015 Fabrication of an Electrochemical E. coli Biosensor in Biowells Using Bimetallic Nanoparticle‐Labelled Antibodies H Eksi, R Güzel, B Güven, IH Boyaci, AO Solak Electroanalysis 2014 High-yield aqueous synthesis of multi-branched iron oxide core–gold shell nanoparticles: SERS substrate for immobilization and magnetic separation of bacteria U Tamer, A Onay, H Ciftci, AG Bozkurt, D Cetin, Z Suludere, İH Boyacı, ... Journal of Nanoparticle Research 16 (10), 1-11 A rapid method for determination of the origin of meat and meat products based on the extracted fat spectra by using of Raman spectroscopy and chemometric method İH Boyaci, RS Uysal, T Temiz, EG Shendi, RJ Yadegari, MM Rishkan, ... European Food Research and Technology 238 (5),

7 A novel method for discrimination of beef and horsemeat using Raman spectroscopy IH Boyacı, HT Temiz, RS Uysal, HM Velioğlu, RJ Yadegari, MM Rishkan Food chemistry 148, Spectroscopic detection of aspartame in soft drinks by surface-enhanced Raman spectroscopy GG Buyukgoz, AG Bozkurt, NB Akgul, U Tamer, IH Boyaci European Food Research and Technology, 1-9 Glucose determination based on a two component self-assembled monolayer functionalized surface-enhanced Raman spectroscopy (SERS) probe H Torul, H Çiftçi, FC Dudak, Y Adıgüzel, H Kulah, İH Boyacı, U Tamer Analytical Methods 6 (14), SERS-based direct and sandwich assay methods for mir-21 detection B Guven, FC Dudak, IH Boyaci, U Tamer, M Ozsoz Analyst 139 (5),

8 Uluslar arası bildiriler

9

10 PROJELER

11 Proje faaliyetleri Devam eden projeler projeler
Vibrasyonel spektroskopik yöntemler kullanılarak süt ve süt ürünlerinde menşei (tür) tespiti Destekleyen Kurum: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçe: ,40 TL Hızlı gıdaanalizlerine yönelik NIR sisteminin geliştirilmesi Destekleyen Kurum: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçe: TL Investigation of the Synergism between Phage-mediated Biocontrol of Bacteria (PHAGOTHERAPY) and Plant Bioactive Antimicrobials (PHYTOTHERAPY): in vitro and in vivo Trials Destekleyen Kurum: TÜBİTAK Bütçe: TL

12 Proje faaliyetleri Önerilen projeler:
Gıda Analizlerinde Kullanılabilecek Referans Malzeme Geliştirme Alt Yapısının Oluşturulması Önerilen Kurum: Kalkınma Bakanlığı 5. GIDA 5.2 Gıda analizlerine yönelik kit, referans malzeme geliştirme

13 Döner sermaye üzerinden yapılan hizmetler

14 Eğitim faaliyetleri Analiz hizmeti faaliyetleri

15

16 Teşekkürler


"Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları