Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HARİTALARDA UZUNLUK HESAPLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HARİTALARDA UZUNLUK HESAPLARI"— Sunum transkripti:

1 HARİTALARDA UZUNLUK HESAPLARI
Ölçek = Harita Uzunluğu : Gerçek Uzunluk 1. 1/ ölçekli bir haritada 3 cm ile gösterilen bir uzunluk gerçekte kaç km’dir? 2. Ölçeği 1/ olan bir haritada 6 cm ile gösterilen bir yol gerçekte kaç hm’dir? 3. 15 km’lik bir yol 1/ ölçekli bir haritada kaç cm ile gösterilir? 4. 1/ ölçekli haritada 1,5 cm ile gösterilen iki kent arası 1/ ölçekli haritada kaç cm ile gösterilir? 5. Gerçekte 100 km uzunluğa sahip bir yol, harita üzerinde 10 cm ile gösterildiğine göre bu haritanın ölçeği nedir?

2 HARİTALARDA ALAN HESAPLARI
Gerçek Alan = Harita Alanı x (Ölçek Paydası :1) ‘nın karesi Ölçek = √ Harita Alanı : Gerçek Alan 1.1/ ölçekli bir haritada 3 cm2 ile gösterilen bir göl gerçekte kaç km2’dir? 2.1/ ölçekli bir haritada 5 cm2 ile gösterilen bir ada gerçekte kaç km2’dir? km2’lik bir kenti 1/ ölçekli haritada kaç cm2 ile gösterebiliriz? 4. 9 cm2’lik bir göl gerçekte 36 km2’dir. Bu haritanın ölçeği nedir? m2’lik bir ev planı 9 dm2 ile gösterilmiştir. Buna göre planın ölçeği nedir?

3 HARİTALARDA EĞİM HESAPLARI
Eğim = Yükseklik Farkı : Yatay Uzaklık x 100 ya da 1000 1. Deniz seviyesinden yatay mesafede 20 km giden bir araç 800 m yüksekliğe ulaştığında gitmiş olduğu yolun ortalama eğimi yüzde kaçtır? m yükseklikten hareket eden bir araç 2050 m’ye ulaştığında yatay mesafede 200 km yol gitmiştir. Aracın geçtiği yolun eğimi binde kaçtır? 3. Ölçeği 1/ olan bir Türkiye Fiziki Duvar Haritası’nda; Mersin merkez ile Kızıldağ arasındaki eğimi % olarak hesaplayınız.


"HARİTALARDA UZUNLUK HESAPLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları