Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EVDEN KAYNAKLANAN DİSİPLİN SORUNLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EVDEN KAYNAKLANAN DİSİPLİN SORUNLARI"— Sunum transkripti:

1 EVDEN KAYNAKLANAN DİSİPLİN SORUNLARI

2 Bazı çocuklar evde ‘melek’
(aşırı kontrollü) ve okulda ‘şeytan’ (kontrolsüz) iken bazıları evde ‘şeytan’ ve okulda ‘melek’tir. Bunun nedeni öncelikle birbirleri ile nasıl ilişki kurduklarında yatar. Anne babaların çocuklara birey olarak tepkileri farklılık gösterebilir. Aile içindeki bütün çocukların aynı şekilde yetiştirildiği yönündeki yaygın görüşte yanlıştır.

3 Ev içindeki (genellikle okula da taşınan) disiplin sorunlarının ana nedenleri şunlardır:
Anne-babanın zayıf özgüveni Anne-baba arasındaki zayıf ilişki Anne-baba ve çocuklar arasındaki zayıf ilişki Anne-babadan birinin ölümü, ayrılık, terketme Anne-babnın istenmeyen davranışları

4 Ev içindeki (genellikle okula da taşınan) disiplin sorunlarının ana nedenleri şunlardır:
Çocuğun ilk üç yaşında anne babadan biri ile ilişkisinin sürekli kesilmesi Toplumda kabul edilemez davranışlara anne-babanın örneklik etmesi (aylaklık, alınganlık, edilgenlik, sarhoşluk, bağımlılık ya da madde alışkanlığı) Anne-babalık becerilerinin zayıflığı Değerleri, ahlaki ölçütleri ve standartları, çocukların büyüdüklerinde uymak durumunda oldukları daha geniş kültürden farklı olan alt kültürel birikim Kardeşler arasında rekabet ve düşmanlık

5 Özgüven Eksikliği Olan Anne-Babalar
Özgüven eksikliği olan anne-babalar bunları çocuklarına aktarırlar. Anne-babanın özgüven sorunu; Kendini sevme yoksunluğu Onaylanmak için başkalarına bağımlılık İşe ya da başarıya tutkunluk Başarısızlık korkusu vb. nedenlerden gerçekleşir.

6 Çocukların Sevgi ve Güvenlik İçin Hem Anneye Hem de Babaya Bağımlılığı
Anne- baba birbirleriyle düşmanca ilişkilerde bulunduğunda Şiddet baş gösterdiğinde Amansız sessizlikler veya sık tartışmalar söz konusu olduğunda Çocuğu olumsuz yönde etkiler.

7 Anne-Babaların Çocuklarla ilişki Kurma Biçimi
Anne ya da baba hükmedici, denetleyici, aşırı korumacı ve fena halde ihmalci olduğunda çocuklar derin bir güvensizlik içine girerler. Reddedilme duygularını sorunlu davranışlarla dışa vururlar.

8 Anne-Babalık Becerilerinin Eksikliği
Anne –babalık konusunda yetersiz beceriler çocuklarda bir yığın sorunlu tepkinin gelişmesine yol açar. Bu çocuklar telaşla kendilerine bir ölçüde güvenlik sağlayacak sınırlar ararlar.

9 Anne-Babalık Becerilerinin Eksikliği
Anne –babalık konusunda yetersiz beceriler çocuklarda bir yığın sorunlu tepkinin gelişmesine yol açar. Bu çocuklar telaşla kendilerine bir ölçüde güvenlik sağlayacak sınırlar ararlar.

10 Aile kültürünün Yaşanan Kültürden Farklı Olması
Bir alt kültürden gelen çocuklar, kendileri ve daha geniş kültürden akranları arasındaki farklılıklara hemen dikkat ederler. Akranlarındaki bu faklılıkları ayırt ederler. Bu farklılıklar alt kültür çocuğu için Kaygı ve güvensizliğe yol açar.

11 Teşekkürler…


"EVDEN KAYNAKLANAN DİSİPLİN SORUNLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları