Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Rehberi YGS,Yükseköğretime.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Rehberi YGS,Yükseköğretime."— Sunum transkripti:

1 YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Rehberi YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Rehberi YGS’de puan artırıcı ipuçları YGS’de puan artırıcı ipuçları YGS’de puan artırıcı ipuçları YGS’de puan artırıcı ipuçları SUNUMUNA SUNUMUNA HOŞ GELDİNİZ. HOŞ GELDİNİZ.

2 Uzmanlar, sınava girecek öğrencilerin güzel havaların rehavetine kapılıp derslerini ihmal etmemesi uyarısında bulunurken puan arttırıcı ipuçlarını verdiler. Ayrıca öğrencilere YGS’ de dikkat etmeleri gereken ve puan artırıcı etkenlerin ipuçlarını kısaca şöyle sıralayabiliriz. Öğrencilerin konu tekrarı yapmasını, geçen yılların sorularını mutlaka çözmelerini önerdi.Sınav sırasında Eleme yöntemini kullanarak soruları çözmeleri gerektiğini belirttiler. Eleme yöntemini kullanarak soruları çözmeleri gerektiğini belirttiler.

3 Yeni sınav sisteminin ilk basamağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 11 Nisan’da yapılacak. Öğrenciler sınav için şafak saymaya, takvimlerinde her geçen güne bir çarpı atmaya başladı. Ancak ısınan havaların etkisiyle derslere ilgisizlik de başladı Yeni sınav sisteminin ilk basamağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 11 Nisan’da yapılacak. Öğrenciler sınav için şafak saymaya, takvimlerinde her geçen güne bir çarpı atmaya başladı. Ancak ısınan havaların etkisiyle derslere ilgisizlik de başladıYGS

4 Uzmanlar öğrencileri rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Isınan havaların etkisiyle öğrencide ister istemez derslere karşı ilgisizlik olacağını hedeflerden şaşılmaması gerektiğini vurguladı. Öğrencilere YGS’de puan artırıcı ipuçları vermeyi de ihmal etmedi. Geçen yılların ÖSS sorularının bu seneki YGS sorularının habercisi olacağını düşünülebilir “Özellikle yıl sonuna doğru öğrenciler konuları tekrar etmek istemez. Uzmanlar öğrencileri rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Isınan havaların etkisiyle öğrencide ister istemez derslere karşı ilgisizlik olacağını hedeflerden şaşılmaması gerektiğini vurguladı. Öğrencilere YGS’de puan artırıcı ipuçları vermeyi de ihmal etmedi. Geçen yılların ÖSS sorularının bu seneki YGS sorularının habercisi olacağını düşünülebilir “Özellikle yıl sonuna doğru öğrenciler konuları tekrar etmek istemez.

5 . Bu durum konuların çokluğundan, bazı konuların iyi öğrenilmesinden kaynaklanır. Onun için öğrenci, önceki yıllara ait soruları mutlaka çözmeli.” denilebilir. Öğrenciler çıkmış soruları çözmekle; sınavda hangi konulardan soru geldiğini, soruların üslubunu, mantığını, soruluş tarzını, konuların önem derecelerini, hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceğini, soruların zorluk ve kolaylık oranlarını tespit edebilir.. Bu durum konuların çokluğundan, bazı konuların iyi öğrenilmesinden kaynaklanır. Onun için öğrenci, önceki yıllara ait soruları mutlaka çözmeli.” denilebilir. Öğrenciler çıkmış soruları çözmekle; sınavda hangi konulardan soru geldiğini, soruların üslubunu, mantığını, soruluş tarzını, konuların önem derecelerini, hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceğini, soruların zorluk ve kolaylık oranlarını tespit edebilir.

6 Öğrencilerin genelde “Çalışmayı en son ne zaman bitirmeliyim?” diye soru sorulabilir “İsteyen eğer rahat olacağını hissedecekse son zamana kadar ders çalışabilir. Ama tavsiye olunan sınav öncesi 1-2 gün kala aşırı çalışmayı bırakmaktır. “Sınavda hangi testten başlamalıyım?” diye soran öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulunulabilir: Öğrencilerin genelde “Çalışmayı en son ne zaman bitirmeliyim?” diye soru sorulabilir “İsteyen eğer rahat olacağını hissedecekse son zamana kadar ders çalışabilir. Ama tavsiye olunan sınav öncesi 1-2 gün kala aşırı çalışmayı bırakmaktır. “Sınavda hangi testten başlamalıyım?” diye soran öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulunulabilir:

7 Öğrenci öncelikle hangi alanda iddialı ise öğrencinin o alandan başlaması, moral açısından doğru olandır. Puan getirisi olarak baktığımızda genel olarak sayısalcı adaylar öncelikle matematik ve fen testinden başlayıp sonra da Türkçe ve sosyal bilimler testine devam etmeli. Eşit ağırlık öğrencisinin önce matematik ve Türkçe testlerinden başlayıp sonra fen ve sosyal bilimler testiyle devam etmeleri puan getirisi bakımından avantajlı olur. Sözel alanındaki öğrenciler için Türkçe ve sosyal bilimler en çok puan getirecek bölümdür. Bu testleri çözdükten sonra matematik ve fen bilimleri testi çözülmeli. Bu yolun takip edilmesinin öğrenci başarısını arttıracağına inanmaktayım. Öğrenci öncelikle hangi alanda iddialı ise öğrencinin o alandan başlaması, moral açısından doğru olandır. Puan getirisi olarak baktığımızda genel olarak sayısalcı adaylar öncelikle matematik ve fen testinden başlayıp sonra da Türkçe ve sosyal bilimler testine devam etmeli. Eşit ağırlık öğrencisinin önce matematik ve Türkçe testlerinden başlayıp sonra fen ve sosyal bilimler testiyle devam etmeleri puan getirisi bakımından avantajlı olur. Sözel alanındaki öğrenciler için Türkçe ve sosyal bilimler en çok puan getirecek bölümdür. Bu testleri çözdükten sonra matematik ve fen bilimleri testi çözülmeli. Bu yolun takip edilmesinin öğrenci başarısını arttıracağına inanmaktayım.

8 YGS’DE HANGİ TESTLER YER ALACAKTIR? YGS' de; ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Her testte hangi derslerden soru sorulacağı Tablo 1D’de gösterilmiştir. Testler tek soru kitapçığında bulunacak ve tek cevap kağıdı kullanılacaktır. Soru kitapçığında yer alan sorular beş seçenekli, çoktan seçmeli türde olacaktır

9

10 TESTTEST KAPSAMI Soru Sayısı Türkçe TestiTürkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular.......... 40 Sosyal Bilimler TestiSosyal Bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Tarih....................................................................................... 17 Coğrafya................................................................................ 14 Felsefe..................................................................................... 9 Temel Matematik testiMatematiksel ilişkilerden yararlanma gücü ile ilgili sorular............. 40 Fen Bilimleri TestiFen Bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Fizik........................................................................................... 14 Kimya......................................................................................... 13 Biyoloji......................................................................................... 13 TOPLAM SORU SAYISI 120

11 Sınav günü erken kalkmalı Sınav günü erken kalkmalı Ilık bir duş almak iyi gelecektir Ilık bir duş almak iyi gelecektir Hafif ve enerji verici bir kahvaltı önerilir. Hafif ve enerji verici bir kahvaltı önerilir. Kuru üzüm,İncir, bal yemek ve üzüm kompostosu içmek iyi olur. Kuru üzüm,İncir, bal yemek ve üzüm kompostosu içmek iyi olur. moral için Sınav anında sevdiği ve güvendiği kişilerin gözetiminde olduğun düşünmek moral için Sınav anında sevdiği ve güvendiği kişilerin gözetiminde olduğun düşünmek İyi bildiği konuda başlamak. İyi bildiği konuda başlamak. Sınavda tüm öğrencilere başarılar dilerim. Sınavda tüm öğrencilere başarılar dilerim. Nuri Mehmet POLAT Nuri Mehmet POLAT Ziya Gökalp lisesi müdürü. Ziya Gökalp lisesi müdürü.


"YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Rehberi YGS,Yükseköğretime." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları