Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hareketli varlıkları gözlemliyorum

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hareketli varlıkları gözlemliyorum"— Sunum transkripti:

1 Hareketli varlıkları gözlemliyorum

2 Çevremizdeki varlıkların bazıları hareketli bazıları da hareketsizdir
Çevremizdeki varlıkların bazıları hareketli bazıları da hareketsizdir.Canız varlıklar hareketsizken canlı varlıklar ise hareketlidir.Bir cisme hareketli diyebilmemiz için o cismin bulunduğu noktadan konumunu değiştiriyor olması gerekir.Sınıf içerisinde tahtaya göre öğrencilerin bulunduğu yere konum adı verilir. Bu da kişiden kişiye değişkenlik gösterir.Hareket bir varlığın başka bir varlığa göre yer değiştirmesi olarak tanımlanır.Bir cisim sabit kabul edilen bir noktaya göre bulunduğu yerden  başka bir yere  nokta ise son konum olarak adlandırılır. Hareket eden bir cismin başlangıç konumundan başka bir yöne doğru konumunun değişmesine  yer değiştirme denir. Cisimler hızlı, yavaş, hızlanan, yavaşlayan hareketlerin yanında dönme, sallanma gibi hareketlerde yapar. Örneğin ; lunaparktaki dönme dolap dönme hareketi salıncak ise sallanma hareketi yapar.Dünya, Güneş’in etrafında;Ay ise Dünya’nın etrafında dönme hareketi yapar.

3 Hareket Bir cismin belli bir zaman aralığında yer değiştirmesinehareket denir. Hareket canlı varlıkların ortak özelliğidir. İnsanlar ve hayvanlar kendiliğinden hareket ederek yer değiştirebilirler. Bitkiler yer değiştirmeden(yapraklarını güneşe çevirmek veya kökleriyle toprak altında uzamak gibi) hareket ederler. Çevremizdeki cansız varlıkların çoğu hareketsizdir (Evler, köprüler, dağlar vb...). Bazı cansız varlıklar ise dışarıdan etki edilmesi ile hareket ederler. (Bisiklet, otomobil, taş vb...). Güneş, Dünya ve Ay ise durmaksızın dönme hareketlerine devam ederler.

4 Hareketlerimizi kolaylaştırmak için birçok makine ve araçtan yararlanırız.  Bunların en önemlisi tekerlektir. Tekerlek, insanoğlunun keşfettiği en önemli araçlardan biridir. Tekerlek sayesinde hayatımız kolaylaştı ve hareketlerimiz hızlandı.

5

6

7 Adı: Fırat Soyadı: Sizcan Sınıf:4A No:255


"Hareketli varlıkları gözlemliyorum" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları