Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI"— Sunum transkripti:

1 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI

2 ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Mazeret Sınavı Tarihleri
Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8. sınıf I. Dönem 26-27 Kasım 2014 13-14 Aralık 2014 Ocak 2015 8.sınıf II. Dönem Nisan 2015 16-17 Mayıs 2015 Haziran 2015

3 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMU / 26 Kasım 2014 DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09:00 20 40 DAKİKA Matematik 10:10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 11:20 ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMU / 27 Kasım 2014 DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09:00 20 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10:10 Yabancı Dil 11:20

4 TEOG’DA DERSLERİN AĞIRLIKLARINI BELİRLEYEN STANDART PUAN KATSAYILARI
TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ SOSYAL BİLGİLER YABANCI DİL DİN KÜLTÜRÜ TEOG AĞIRLIKLI PUAN 4 2

5 Ortaöğretime Yerleştirmede Esas Alınacak Puanın Hesaplanması
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1) OSP1 = ((( (SPTürkçe x AKTürkçe + SPMat x AKMat + SPFen x AKFen + SPİnk.Tar.x AKİnk.Tar. + SPYab.Dil x AKYab.Dil + SPDin x AKDin) / AKTop.) / 100) x 700) = ((( (85x4 + 35x4 + 90x4 + 85x2 + 60x2 + 75x2) /18) / 100) x 700) = 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2) = ((( (90x4 + 75x4 + 70x4 + 80x2 + 70x2 + 75x2) /18) / 100) x 700) =

6 2015 OYP ÖRNEK HESAPLAMA OYP: TEOG + 6. SINIF YBP + 7. SINIF YBP + 8. SINIF YBP 2 ÖRNEK: 6. Sınıf YBP: 98,000 7. Sınıf YBP: 100,000 8. Sınıf YBP: 95,000 8. Sınıf TEOG: 675,000 olan bir öğrencinin OYP’si: =968 OYP= 968/2 = 484,000 olur.

7 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapacak. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavı için, öğrencilerin mazeretlerini 5 gün içinde okullarına bildirmeleri ve e-okula mazeretlerinin girilmesi gerekiyor.

8 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrenciler, sınav uygulaması hakkında düzenlenmiş sınav kılavuzunda belirtildiği üzere ortak sınavlara dahil edilmeyecek. Başta Suriye’den gelen öğrenciler olmak üzere misafir durumdaki öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmiş ise sınava girecekler, ancak geçici vatandaşlık verilmiş olan misafir öğrenciler sınava alınmayacak.

9 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Ortak sınavlarda sorulacak sorular belirlenirken, ders kitapları içerikleri değil, öğretim programları içerikleri göz önünde bulundurulacaktır. Talim Terbiye Kurulunun yayımladığı kazanım listesine göre sorular hazırlanacaktır.

10 SINAV UYGULANMASI

11 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Öğrenci, cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa sınav görevlilerine söyleyecek, sınav görevlileri bu durumu tutanak altına alacaktır. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kâğıdına öğrenci, kimlik bilgilerini sınavda görevli öğretmenin açıklamalarına göre yazacak ve kodlayacaktır.

12 Yedek Cevap Kağıdı

13 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda bulunan öğretmenlere ait olacaktır. Oturma düzeni belirlendikten sonra sınavda görevli öğretmenler sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtacaktır.

14 Sınıf Yoklama Çizelgesi

15 Sınıf Oturma Planı

16 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Önceki uygulamada olduğu gibi bu uygulamada da hastanede ve evde eğitim gören öğrencilerin sınavı hastanede ve evde yapılacak. Kaynaştırma öğrencileri de bu sınava girecek.

17 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Sınava geç kalan öğrenciler ilk 15 dk içinde sınav salonuna kabul edilecek, ancak bu durumdaki öğrencilere ek süre verilmeyecek. Sınav başlama saatinden sonra ilk yirmi dakika salondan çıkamayacak. İlk yirmi dakikadan sonra son beş dakikaya kadar sınav salonundan çıkabilecekler ancak son beş dakika sınav salonundan çıkılmayacak.

18 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Öğrenci, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini kurşun kalemle yapacaktır. Sınav esnasında rahatsızlanan ve sınava devam edemeyen öğrenciler sağlık sorunlarını belgelendirdikleri takdirde mazeret sınavına girebilecektir.

19 Ortak Sınavlarda Karşılaşılan Yanlış Kodlama Örnekleri

20 Yanlış Kodlama Örnekleri
T.C. Kimlik Numarası Girilmemiş! Kodlama Hatası

21 Yanlış Kodlama Örnekleri
T.C. Kimlik Kodlama Hatası

22 Yanlış Kodlama Örnekleri
Ad Soyad Bilgisi YOK!

23 Yanlış Kodlama Örnekleri
Kitapçık Türü Girilmemiş!

24 Yanlış Kodlama Örnekleri

25 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Sorulara ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların ve sonuçların (e-okul sistemi) internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç beş takvim günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

26 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
b) Elektronik ortamda yapılan itirazlar öğrenci velisi tarafından interaktif hesap aracılığıyla elektronik ortamdan, yapılan itirazların incelenmesi için ise öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.

27 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.


"ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları