Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanArier Hasim Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
DIABET Kan şekerinin yüksekliği Diabet 1Diabet 2 Genetik Yaşam stili ve gıda Genetik Yaşam stili ve gıda
2
DIABET 1 Genetik DIABET 1 Genetik Pankreas Insulin
3
DIABET 2 Yanlış (Yaşam stili+Gıda) Yanlış (Yaşam stili+Gıda)Oksidasyon O 2 + gıdatoksik radikalŞeker
4
Oksidasyon Hayvansal yağ Hayvansal yağ Margarin Margarin Sıvı yağ Sıvı yağ Şeker, un, mamülleri Şeker, un, mamülleri Nikotin Nikotin Kızartma Kızartma Tuz Tuz Çay, kahve, cola Çay, kahve, cola Hareketsizlik Hareketsizlik Et, süt, mamulleri Et, süt, mamulleri İşlenmiş gıda İşlenmiş gıda
5
Normal kan şekeri miktarı 70-140 mg/dL >70 mg/dLDIABET
6
................
9
Diabet ve kalp-damar hastalıklarına karşı korunma’da Diabet ve kalp-damar hastalıklarına karşı korunma’da n-3 omega ischemia-aryhtmia ischemia-aryhtmia <3 g/gün EPA&DHA GRAS Şeker Şeker Lee and Lip(2003) Leaf et al(2003)
10
Hangi balık eti Omega 3 yönünden daha zengin???
12
Enfeksiyona duyarlılık Görme rahatsızlıkları Kilo alma veya kilo verme DIABETYorgunluk, halsizlik Sinir sistemi hastalıkları Diş ve diş eti rahatsızlıkları Kas ve eklem rahatsızlıkları
13
GenetikŞişmanlık(obesite)Alkol Hareketsizlik Hareketsizlik Yanlış gıda Yanlış gıdaIrkYaş
14
Isoflavon
15
Glisemik indeksi yüksek olanlar Glikoz100 Fırında patates(2 orta boy)98 Pişmiş havuç(2 orta boy)92 Bal(4 yemek kaşığı)87 Mısır gevreği (2 su bardağı)83 Beyaz pirinç(1/2 çay bardağı)72 Beyaz ekmek(2 adet orta dilim)69 Çikolatalı bar(10 parça)68 Kuru üzüm(1/2 su bardağı)64 Muz(4-5 adet)61
16
Nispeten düşük olanlar; Mısır(1 büyük su bardağı)58 Bezelye(1.5 çay bardağı)51 Yulaf(3/4 su bardağı)49 Portakal suyu(1 su bardağı)46 Üzüm(3 su bardağı)43 Portakal(2 orta boy)43 Çavdar ekmeği(2 orta dilim)42 Mercimek(1 çay bardağı)29 Elma(3 küçük boy)39 Kuru fasulye(1 çay bardağı)33 Çiğ havuç(2 büyük boy)16
17
Az kaloriAz şeker Kcal/100g; Kuş üzümü:54 Yaş maya:86 Sirke:12 Turşu:10 Haşlanmış mısır:91 Yer elması:75 Siyah turp: 19 Yeşil soğan:36 Taze bezelye:84 Taze biber: 22 Yeşil domates:24 Enginar: 53 Ebegümeci:47 Taze fasulye: 32 Havuç: 42
18
Salatalık: 15 Kışlık kabak: 26 Yazlık kabak: 19 Karnabahar:27 Kereviz: 40 Kıvırcık:20 Ispanak: 26 Kuşkonmaz: 26 Beyaz lahana: 24 Brüksel lahana: 63 Kara lahana: 45 Madımak:22
19
Mantar: 28 Marul:14 Taze bamya: 36 Maydanoz: 44 Nane: 65 Kırmızı pancar: 43 Patlıcan:25 Pazı:33 Patates:76
20
Manda sütü: 97 Keçi sütü: 69 Koyun sütü: 108 Soya sütü: 33 Krem peyniri, kaşar peynir, raquophort, süt tozu: >300 Ördek, kaz,hindi,bıldırcın,tavuk yumurtaları: 100-200
21
Pırasa:52 Roka:33 Sarımsak(baş): 137 Semiz otu: 32 Mercimek, kuru fasulye, susam,nohut: 100-300 Karpuz,kiraz,incir,kavun,kayısı,elma,limon,muz,nar,portak al,üzüm,vişne,kivi,şeftali,mandalina, erik:<100
22
Az yağlı yada orta yağlı koyun, keçi, sığır,kaz,ördek etleri:>150 Et ürünleri:>150 Sakatat:>100 Ceviz:651 Fındık:634 Fıstık:635
23
Palamut, Sardalya, Uskumru, Levrek,Alabalık,Somon,İstavrit,uskumru: 90-200
25
Gymnema sylvestreGymnemic asit beta hücreleri Krom(Cr): İnsülin etkinliği mantar 50-200 μg
26
Çemen(fenugreek)lif ve trigonellin
27
Tarçın(Cinnamon) Tarçın(Cinnamon)Glikoz Acı kavun(bitter melon) Acı kavun(bitter melon)Glikoz
28
Alpha Lipoic acid(ALA)(200 mg/gün) Diabethic Neuropathie(600 mg/gün) GlutathionA ve C Hücreye şeker girişi
29
InositolCarnosineBenfothiamin Glukoz GlukozMethylcobalamin
30
Niasin Folik asit Bira mayasıKarnabahar Tahıl BalıkBalık BaklagilYeşil yapraklı
31
Margarin H-H-H-H-H-H-H-H-H- H-H-H-H-H-H-H-H-H- C - c-c-c-c-c-c-c-c - Normal (cis) form C - c-c-c-c-c-c-c-c - Normal (cis) form H-H-H-H-H-H-H-H-H- H-H-H-H-H-H-H-H-H- H-H-H-H-H-H-H-H-H- ך H-H-H-H-H-H-H-H-H- ך C - c-c-c-c-c-c-c-c -Trans yağ asitleri C - c-c-c-c-c-c-c-c -Trans yağ asitleri H-H-H-H-H-H-H-H-H- H-H-H-H-H-H-H-H-H-
32
Trans yağ asitleri; Hazır çorbalar CipsKraker Hazır salata sosları Kırık kırak Bisküvi
33
Çok doymamış bağlı yerine Tek doymamış bağlı zeytinyağı kanola yağı soya yağı H-H-H-H- - H-H- H-H- C-c-c- c- c- c-c-c-c- H-H-H-H- -H-H- H-H-
34
Diabet’e karşı Lif ÇözünürÇözünmez HemorhoidGlucomannan Konstipation Divertikul Kanser Şeker Alerji Kolesterol
35
Kepek unu(Birer çorba kaşığı) Sabahöğleakşam
36
TarçınSarımsakMaydanoz Ginkgo bloba TebocanCumadinAspirin/coraspirinZencefil Omega 3
37
Diabet ve Karaciğer Manuka veya çam balı elma sirkesi kereviz, enginar, turşu,baklagil, beyaz lahana,havuç, elma, antalya salatası Diabet ve Karaciğer Manuka veya çam balı elma sirkesi kereviz, enginar, turşu,baklagil, beyaz lahana,havuç, elma, antalya salatası
38
Böbrekler ve Diabet Potasyum; ıspanak, et, süt, et-süt ürünleri,kakao,çikolata,şeftali,kayısı,fıst ık, fındıkceviz,domates, domates sosları kolesterol C vitamini fosfor, fosfat trans yağ tuz Ca doymuş yağ
39
çok az çok çok fazla daha fazla daha az çok çok fazla en az
41
Katılım ve ilginiz için teşekkürler; Soru ve irtibat için; ☺ ayoungest@yahoo.com 05353237571
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.