Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KENDİLERİNE YETİŞKİN SORUMLULUKLARI VERMEDEN, AMA YETİŞKİNLERE DAVRANDIĞINIZ GİBİ DAVRANINIZ İndigolar açık ve dürüsttürler. Mükemmellik değil, dürüstlük.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KENDİLERİNE YETİŞKİN SORUMLULUKLARI VERMEDEN, AMA YETİŞKİNLERE DAVRANDIĞINIZ GİBİ DAVRANINIZ İndigolar açık ve dürüsttürler. Mükemmellik değil, dürüstlük."— Sunum transkripti:

1 KENDİLERİNE YETİŞKİN SORUMLULUKLARI VERMEDEN, AMA YETİŞKİNLERE DAVRANDIĞINIZ GİBİ DAVRANINIZ İndigolar açık ve dürüsttürler. Mükemmellik değil, dürüstlük beklerler. Açıklamalar yapınız, farklı seçimler sununuz, (yerine göre) kararlarda söz hakkı tanıyınız. Onlara büyüklük taslamayınız, onları küçümsemeyiniz. İyi dinleyiniz. Saygıda kusur etmeyiniz.

2 SÖZLERİNİZ DAVRANIŞLARINIZ İLE ÇELİŞMEMELİ. Haksızlığınız olursa, dönmesini biliniz. Onların tüm kandırmacaları yakalayabilecek bir kapasitede olduklarını unutmayın, bu yolları hiç denemeyiniz. Sevginizi değişik diller ile ifade etmekten geri kalmayınız. Sevdiğinizi söyler ama saygısızca davranırsanız, size güvenmeyeceklerdir.

3 SINIRLAR ESNEK ve GELİŞMEYE AÇIK OLARAK KONULMALI Fazla fiziksel enerjiye izin veriniz Çocuğun gücünün sınırları zorlamasına izin veriniz, sınırların çocuğun gücünü zorlamasına değil. Sınırların belirlenmesinde empatik olunuz, gerektiğinde uygun bir tarz ile kendisi de belirleyebilir.

4 İHTİYAÇLARINI EVDE KARŞILARKEN : Çocuğunuzun fikirlerinin değerli olduğunu ve ondan birşeyler öğrenebileceğinizi düşünüyor musunuz, yoksa hep öğretmen siz misiniz ? Onu dinliyor ve birlikte oynayıp eğlenmeye zaman ayırıyor musunuz ? Onun mahremiyetine saygı gösteriyor musunuz ? Belli kararları neden verdiğinizi açıklıyor musunuz ? Onu gerçekçi bir şekilde ve fırsat oldukça övüyor musunuz ? Her eleştirinizden sonra 3 iyi yanını söylüyor musunuz ?

5 Hata yaptığınızda bundan duyduğunuz üzüntüyü söylüyor musunuz ? Ona diğer insanlara saygı ve şefkat göstermeyi öğretiyor musunuz ? Dünya ve olaylar hakkında fikirlerini (bilseniz bile ) dinliyor musunuz ? Onu teşvik edip cesaret mi veriyorsunuz, beceremiyeceğini mi söylüyorsunuz ? Kendi başına yapabileceklerini siz yapıyor musunuz ? İHTİYAÇLARINI EVDE KARŞILARKEN :

6 Ona sorumluluk veriyor musunuz veya sorumlulukları arasında seçim yapma şansı tanıyor musunuz ? Kendisinden beklentileriniz açık ve tutarlı mı ? Ona duygularını ifade etme yollarını öğretiyor musunuz ? Aşırı şeker ya da kimyasal koruyucu içeren yiyecekler ile mi besleniyor ? İHTİYAÇLARINI EVDE KARŞILARKEN :

7 Ve, Disiplin … Cezalandırma, bu çocuklarda işe yaramayacaktır. Geri çekilecek, nefretle içlerine kapanacak veya başkaldıracaklardır. Örnek olarak saygıya ve değerlere dayalı rehberlik, en etkili yöntemdir. Unutmayınız. Onlar RUHEN BİLGE, KALBEN ÇOCUKTURLAR.


"KENDİLERİNE YETİŞKİN SORUMLULUKLARI VERMEDEN, AMA YETİŞKİNLERE DAVRANDIĞINIZ GİBİ DAVRANINIZ İndigolar açık ve dürüsttürler. Mükemmellik değil, dürüstlük." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları