Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ"— Sunum transkripti:

1 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
KONU=DOĞA GÖZLEMİ

2 YAPRAKLAR İlk önce yaprağın kısa bir tanımını yapalım=Genel olarak yaprak geniş, yassı, yeşildir. Aya, sap, taban'dan oluşan 3 kısımdır. Aya, yüzeydir ve iğne, ipliksi, eliptik, yumurtamsı, böbreksi şekillerde olur, kenarları düz, kenarlı, dişli, testereli, loplu, dalgalıdır. Ortasında bir anadamar ve buna bağlı yandamarlar vardır. Çıplak veya tüylüdür. Sap, ayayı sürgüne bağlar. Kısa, ince, kalın, uzun, tüylü, kaşeli olur. Sapsız yaprak da vardır. Taban, ayanın sapa bağlandığı yerdir. Simetrik veya asimetriktir.

3 BENİM DÜŞÜNCEM Bence renkli yapraklardan evlere insanların beğenebileceği ev eşyası veya süsü olabilir ve herkesin dikkatini çeker ve evlere orman sevgisini kazandıracağını düşünüyorum.çünkü yeşil yaprak yani yeşil renkler insanlara huzur verebilir.

4 GÜZEL YAPRAKLAR Yapraklardan neler olmazki ! Banyo fayansları,vazolar,çerçeve kenarları... Ne şanslıyız ki dünyamızda çeşitli renk renk yapraklarımız var.Mesela buna ÖRNEK bir resim.

5 GÜZEL RESİM

6 DAHA BİRDEN ÇOK GÜZEL RESİM VAR MESELA BİR TANESİ

7 Ve güzel doğamızdan yere düşen bir sonbahar yaprağının resmini çektim işte karşınızda

8 VE BİZLERE HUZUR VEREN YEŞİL YAPRAKLAR

9 VE ATAMIZ KADAR GÜZEL ATATÜRK ÇİÇEĞİ

10 VE ROMANTİK KIRMIZI YAPRAKLAR

11 Peki sonbahar yapraklarına ne dersiniz?hemde kırmızı

12 BENİM DÜŞÜNCEM Biz sonbaharda yaprakların üzerinden yürümek isteriz peki bu neden yazın bile evde olmasın halılarımızın desenlerinde şimdiki desenlerden daha gerçekci olduğunu düşünseniz bence sizde bana katılırsınız.ne dersiniz

13 YİNE BİR YEŞİLRENKLİ YAPRAĞIMIZ

14 BENİM DÜŞÜNCEM Biraz önceki dediğim gibi evlere süs yapabiliriz ama bahçeli evlerede bahçelerine muhteşem bir şey düşündüm bence oturmak işin bahçelere özellikle yaz ayları oturakları demirden ama örtü yerine renk renk yapraklar yapsalar daha hoş gözükmez mi?bence çoook güzel olur

15 VE SON RESİM

16 GÜNLÜK YAŞANTIMIZ Dünyamızda nüfus artışı ve gitgide çölleşen doğayı kaybediyoruz. Yoğunluk olarak apartmanlarda yaşadığımız için yeşilden yoksul kalıyoruz. Bence bu yoksulluğu evlere yaprak desenleri kullanarak bir parçada olsada önleyebiliriz.Yeşil yapraklara baktıkça huzur buluruz.

17 SON OLARAK SİZDE BUNLARI İZLEDİKDEN SONRA
HUZUR BULDUNUZ MU?

18 HAZIRLAYAN NİLSERAP ÖZDEMİR 7/A SINIFI
SUNUMUMU BEYENİRSENİZ SEVİNİRİM ŞEKER İLKÖĞRETİM OKULU BURDUR


"TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları