Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Annülat Lamel Prof. Dr. Alpaslan GÖKÇİMEN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Annülat Lamel Prof. Dr. Alpaslan GÖKÇİMEN"— Sunum transkripti:

1 Annülat Lamel Prof. Dr. Alpaslan GÖKÇİMEN
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı

2 Annülat Lamel Sadece elektron mikroskop ile görülebilen, çekirdeğin yakınında yerleşim gösteren, zar çapı 7 – 9 nm arasında değişen ve iki katlı zarla çevrili olan bir organeldir. Bunların lümen çapı, 30 – 50 nm kadardır. Bu zarlarda, pek çok porlar veya annuluslar vardır. Enine kesitlerde, bu porların yoğun bir zarla kapatılmış oldukları görülür.

3 Annülat Lamel Annülat lameller, sekiz ayrı alt birimden meydana gelmiştir. Yapısında, ATPaz içerdiği gösterilmiştir. Ayrıca, oositlerde annülat lamellerdeki por (delikçik) sayısı çekirdektekinden daha fazla olduğu tesbit edilmiştir. Bunun önemi, henüz tam olarak anlaşılamamıştır.

4 Annülat Lamel Annülat lamellerin yapısı, çekirdek zarına benzemektedir. Bundan dolayı, bu organellerin çekirdek zarından köken aldıkları öne sürülmüştür. Annülat lamellerin, çekirdekle sitozol arasındaki haberleşmeyi sağladıkları tahmin edilmektedir. Ayrıca, bunların daha sonra parçalandıkları ve veziküller şeklinde sitoplazmaya dağıldıkları da düşünülmektedir.

5 Annülat Lamel Embriyonik ve farklılaşmamış atipik hücreler gibi hızlı bölünebilen hücrelerde ve germ hücrelerinde tanımlanmışlardır. Fakat yapılan immünohistokimyasal çalışmalar, annülat lamellerin kökenine ve işlevlerine ilişkin herhangi bir ek katkı veya bulgu sağlamamıştır.

6 Annülat Lamel


"Annülat Lamel Prof. Dr. Alpaslan GÖKÇİMEN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları