Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

X ülkesinde bir köyde ağır solunum hastalığı salgını bilgileri Sağlık Bakanlığına ulaşır. Çevre bölgelerde de olgular saptanır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "X ülkesinde bir köyde ağır solunum hastalığı salgını bilgileri Sağlık Bakanlığına ulaşır. Çevre bölgelerde de olgular saptanır."— Sunum transkripti:

1 X ülkesinde bir köyde ağır solunum hastalığı salgını bilgileri Sağlık Bakanlığına ulaşır. Çevre bölgelerde de olgular saptanır.

2 Bölgeye bir ekip gönderilir.

3 Hastalardan alınan örneklerde influenza A saptanır. DSÖ ne gönderilen örneklerde daha önce insanda saptanmamış H6N1 virüsü tanımlanır.

4 H6 N1 virüsünün genetik analizi viral genlerin çoğunun kuş influenza virüsünden, kalanların bir insan influenza virüsünden köken aldığını gösterir.

5 Yeni virüs güncel haber konusu olur.

6 Salgın komşu ülkelerde de görülmeye başlar

7 Seyahat kısıtlaması getirilir Okullar kapatılır. İlaç kaynakları yeterli değildir Aşı henüz geliştirilmemiştir. PANİK başlar

8 Salgın görülen ülkelerden gelen uçak yolcularında hastalık görülür. Başka kıtalardan hastalık haberleri gelir.

9 Sağlık kurumlarının telefonları kilitlenir. Aşı, antiviral ilaç bulunamamaktadır. Bütün kurumlarda hastalık nedeniyle çalışacak personel sayısı azalır.

10 Yoğun bakım üniteleri dolup taşar. Solunum cihazları yetmez.

11 Doktor hemşire ve diğer sağlık personeli hastalara yetişemez

12 6-8 hafta içinde pandemi dünyayı silip süpürür Sağlık ve halka hizmet eden tüm kuruluşlar çaresizdir.

13 Bu senaryo”WHO checklist for influenza pandemic preparedness planning” dökümanından alınmıştır.

14 BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK

15 20. Yüzyılın İnfluenza Pandemileri İspanyol Gribi 1918-1919 –H1N1 –Dünya nüfusunun 1/3’ü hastalığı klinik geçirmiş –Vaka-ölüm oranı >%2.5 –Toplam ölüm ~50 milyon

16 20. Yüzyılın İnfluenza Pandemileri Asya Gribi 1957-1958 –H2N2 –~1 milyon ölüm Hong Kong Gribi 1968 –H3N2 –~1 milyon ölüm Anahtar genlerini 1918 virüsünden, yüzey antijenlerini ise kuş virüslerinden almışlardır

17 1918 epidemisinin yayılışı - ABD

18

19

20

21

22

23

24

25


"X ülkesinde bir köyde ağır solunum hastalığı salgını bilgileri Sağlık Bakanlığına ulaşır. Çevre bölgelerde de olgular saptanır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları