Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık"— Sunum transkripti:

1 Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Yaşam Boyu Öğrenme Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık

2 Günümüz dünyasının teknik, sosyal, ekonomik ve kültürel açılardan çok hızlı değiştiği açıktır. Hızla gelişen teknoloji ve sürekli artan bilgi, bireylerin hayatları boyunca eğitim almalarını gerekli kılmaktadır.

3 Değişimin yavaş gerçekleştiği eski dönemlerde insanlar ömürleri boyunca aşağı yukarı sabit kalan şartlara ayak uydurmada zorluk çekmiyorlardı. Ancak günümüzde artan değişim hızı, insanları ömürleri boyunca öğrenme döngüsünün içinde kalmak zorunda bırakmaktadır.

4 Yaşam boyu öğrenme, öğrenme fırsatlarının hayatın tümüne yayılmasını yani öğrenmenin toplumun her alanında gerçekleşmesini ifade etmektedir.

5 Yaşam boyu öğrenme süreci ile kastedilen bireyin sürekli okula gitmesi değil, bireyin potansiyelini ve yeterliklerini yaşamı boyunca geliştirmesidir.

6 Yaşam boyu öğrenme oldukça esmek ve kapsayıcı bir kavramdır
Yaşam boyu öğrenme oldukça esmek ve kapsayıcı bir kavramdır. Çeşitli yaş gruplarıyla ilgili formal ve informal, örgün ve yaygın tüm eğitim biçimlerini kapsamaktadır. Ancak her ne kadar tüm yaş gruplarına yönelik olsa da yaşam boyu öğrenme daha çok örgün eğitim sonrasına odaklanmaktadır.

7 Kaynaklar Akkuş, N. (2008). Yaşam Boyu Öğrenme Becerilerinin Göstergesi Olarak 2006 PISA Sonuçlarının Türkiye Açısından Değerlendirilmesi. Yüksek Lisans Tezi. Hacettepe Üniversitesi, Ankara. Yorulmaz, A. (2011). Öğretmen Adayları için KPSS Eğitim Bilimleri. Zambak Yayınları, İstanbul.


"Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları