Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uz. Psikolog Leyla Genç Akaçlı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uz. Psikolog Leyla Genç Akaçlı"— Sunum transkripti:

1 Uz. Psikolog Leyla Genç Akaçlı
KADIN VE ÖZGÜVEN Uz. Psikolog Leyla Genç Akaçlı

2 ÖZGÜVEN NEDİR? Özgüven; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun sonucu olarak kendimiz ve çevremizle barışık olmaktır.

3 ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ
Eleştiriye açık olmama Suçlama eğilimi Rekabetten hoşlanmama Yalnızlık ve çekingenlik Kendini küçümseme Diğerlerini yüceleştirme Negatif iç konuşma Aşırı kontrollü veya kontrolsüz davranma

4 ÖZGÜVEN NASIL KAZANILIR?
ÖZGÜVENLİ DOĞULMAZ ÖZGÜVENLİ OLUNUR

5 ÖZGÜVENLİ ÇOCUK YETİŞTİRMEK İÇİN:
0-2 yaş arası değerlilik gelişir 0-6 yaş arası yeterlilik gelişir

6 ÖZGÜVENLİ ÇOCUK YETİŞTİRMEK
Çocuğunuzu korkutmayın Çocuğunuzu eleştirmeyin Başarılarını görüp takdir edin Sevginizi esirgemeyin Diğer çocuklarla kıyaslamayın Dinleyin Empati kurun Bir şeyleri denemesine izin verin Dış dünyaya güvenmesini sağlayın

7 ÖZGÜVENLİ KADIN güzel kadın değildir zayıf bedenli kadın değildir
evi temiz kadın değildir.

8 ÖZGÜVEN VE KÜLTÜR Gelenek ve töre baskısı altındaki kadın kendi kimliğini ortaya koyamıyor, istemediği bir çok şeyi yapmak zorunda kalıyor. Hala bazı bölgelerimizde kız çocuklarımız okutulmuyor ve erken evlendiriliyor.

9 ÖĞRETİLMİŞ İŞLEVSİZ BİLGİLER
Elinin hamuruyla erkek işine karışma Saçı uzun aklı kısa Kadının yeri kocasının yanıdır Kocadır sever de döver de Kadınlar erkekleri baştan çıkarır Gelinlikle çıkılan eve kefenle girilir Kan kussan kızılcık şerbeti içtim diyeceksin Bir erkeğe bir kadın az gelir Erkek aldatırsa elinin kiridir Kadınlar politikadan anlamaz

10 ÖZGÜVEN NASIL YÜKSELTİLİR?
Kendiniz hakkında olumlu düşünün Fikirlerinizi ve haklarınızı savunmayı öğrenin Cesaretli olun Yapabildiklerinize odaklanın Kendinize makul hedefler koyun Hatalardan ders çıkarın Kendinizi geliştirin Geçmişe değil geleceğe bakın

11 SÖZEL İFADE GÜCÜ Kendi duygu ve düşüncelerinizi uygun bir üslupla anlatabilmelisiniz. Sürekli dinlemek ve izlemek yerine katılımcı olmalısınız. Kendi düşünce ve duygularınızı küçümsememelisiniz. Susmak genellikle kabullenmektir.

12 HAKLARIN BİLİNMESİ VE ARANMASI
Şiddet ve benzeri olumsuzlukların sineye çekilmemesi Boşanma sonrası mağduriyet yaşamamak için gerekli bilgilerin öğrenilmesi gerekir.

13 OLUMSUZ KENDİLİK ALGISI
Kendinize haksızlık etmekten vazgeçin Başarılı olduğunuz alanları düşünün Kendinize acımaktan vazgeçin Kendinizden bahsederken yapamadıklarınızdan değil yapabildiklerinizden bahsedin.

14 DİĞERLERİNİ AŞIRI ÖNEMSEME
Diğer insanları yüceleştirip kendinizi küçültmeyin Elalem ne der baskısından kurtulun Diğerleri için yaşamayın, kendinizi yaşayın Kendi fikir ve çıkarlarınızı savunun Sizi sizden başka kimse tam anlamıyla anlayamaz, kendinizi anlatın ve tanıtın.

15 ÇARESİZLİK VE YETERSİZLİK ALGISI
Hayat acı tatlı olayların yaşandığı bir zaman tünelidir. Olumsuzluklar karşısında mücadele edilmelidir. ‘Ben tek başıma bir hiçim ne yapabilirim!’ demektense çözüm arayışına girilmelidir. Unutmayın; çaresiz değilsiniz çare sizsiniz!

16 HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN
Hata yapmanın insanı geliştiren bir durum olduğunu hatırlayın Hatalardan ders çıkarın Girişimciler hata yapa yapa başarıyı elde etmişlerdir.

17 KENDİNİZİ BİLGİ VE BECERİYLE GELİŞTİRİN
Özgüven hayat boyu artıp azalabilen bir özelliktir. Çeşitli eğitim,seminer,kurs,kitaplarla bilginizi artırmalısınız. Bilgi ve becerinizi paraya çevirin. Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın.

18 HAYATTA DOSTLARINIZ DAİMA OLSUN
Zor günlerinizde ve mutlu günlerinizde yanınızda olacak dostlarınız olsun. Zorluklar paylaşılarak ve sırt sırta verilerek aşılır. Dostlarımız sosyal hava yastıklarımızdır Sarsıntılardan bizi korur…

19 Üzüntülerinizi içinize atmayın!
Olumsuz duygular içe atıldıkça büyür. Sizi üzenlere tepkisiz kalmayın İçe atılan olumsuz duygular hastalık yapar Olumsuz duygular zamanla patlama yaratır

20 KADINLARA DAYATILAN KONULAR
Zayıf bedenli olmak Daima güzel ve bakımlı olmak İyi anne, iyi eş, iyi çocuk, iyi çalışan, iyi aşçı, iyi temizlikçi, iyi sevgili olmak.

21 EĞLENMEYİ ÖĞRENİN Eğlenme hakkınızı ertelemeyin
Deşarj olabileceğiniz durumlar yaratın İçinizdeki çocuğu dışarı bırakın Haftanın bir gününü kendinize ayırın. Yeni eğlence yolları arayın bulduklarınızı deneyin Daha sık gülüp daha fazla kahkaha atın!

22 AMAÇ ÖZGÜVENİ ARTIRMAKSA;
Kendinizden memnun olmayı öğrenin Hayatta her şey dört dörtlük değildir, Sorunlara hoşgörü ile yaklaşın Geçmişi geçmişte bırakıp önünüze bakın Kendinize değer verin Kendinize önem verin Kurallarınızı esnetin Kendinizi takdir edin Kendinize zaman ayırın

23 Hayatın İçinden Psikoterapi Merkezi
Katılımınız için teşekkür ederiz… Uzman Psikolog Leyla Genç Akaçlı Not: Konu hakkında detaylı bilgilere adresinden ulaşabilir veya sormak istediklerinizi numaralı telefondan sorabilirsiniz.


"Uz. Psikolog Leyla Genç Akaçlı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları