Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. ÇALIŞMA SÜRESİ (GÜN OLARAK) Son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; 6 gün ve üzeri ise +2 puan, az ise -2 puan 8 gün ve üzeri ise +3.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. ÇALIŞMA SÜRESİ (GÜN OLARAK) Son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; 6 gün ve üzeri ise +2 puan, az ise -2 puan 8 gün ve üzeri ise +3."— Sunum transkripti:

1

2 1. ÇALIŞMA SÜRESİ (GÜN OLARAK) Son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; 6 gün ve üzeri ise +2 puan, az ise -2 puan 8 gün ve üzeri ise +3 puan

3 2. ÇALIŞMA SIKLIĞI (SAAT OLARAK) Yine son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; Toplam 3 aktif saatten fazlaysa +2 puan, az ise -2 puan Toplam 5 aktif saatten fazlaysa +3 puan

4 3. TEKRAR BUTONU KULLANIMI Kulak dolgunluğu için duyduğu kelime ve cümlelerin TEKRAR butonunun kullanılmasıyla yeniden dinlenmesi DynEd Dil Eğitim Sistemi için çok önemli bir kriterdir. Öğrenci bu butonu istediği kadar kullanabilir. İlk günden itibaren duyduğu cümle sayısına göre hesaplanır. Duyduğu her cümlede en az iki kere tekrara basarsa +2, tekrar butonunu kullanmazsa - 2 puan verir.

5 4. MİKROFON VE KULAKLIK TUŞLARININ KULLANIMI Duyulan kelime veya cümlenin mikrofon butonu ile kaydedilmesi ve kulaklık butonu ile kaydedilen sesin dinlenmesi de sistem için çok önemli olan kriterlerden biridir. Ses kaydı ve kaydedilen sesin yeniden dinlenmesi birkaç defa yapılabilir. Bu aşamada kendi sesini dinleyen öğrenci karşılaştırma yapmak için orijinaliyle karşılaştırabilir. Bir farklılık varsa yeniden sesini kaydedebilir, dinleyebilir ve karşılaştırabilir. Birden fazla tekrar dinleme yapıp sesini kaydediyor ve ardından kendi sesini dinleyip karşılaştırmak için yeniden orijinal sesi dinliyorsa ve bu üçlü arasındaki oran iyiyse sistem +2 puan, değilse -2 puan verir.

6 5. ANLAMA ALIŞTIRMALARI Her bölümde kısa anlatımlardan sonra sorularla karşılaşılır. Bu sorulara doğru cevap verilmesi son derece önemlidir. Burası sistemin en katı olduğu noktalardan biridir. Anlama alıştırmalında birde bir yapmasına puan verir.Burada beklet butonunu kullanması avantajlıdır. Çünkü yanlış doğruyu götürür. Cevap vermeden önce soru da tekrar tekrar dinleyebilir.Bu noktada butonu kullanılabilir. ( butonunu istediği kadar kullanabilir.) Anlama alıştırmalarına alıştırmaların tam olarak yapılması durumunda +2 puan, düşük olması durumunda -2 puan verilir.

7 6. BECERİ SINAVLARI Her iki ünite sonunda yer alan Beceri Sınavlarına (MASTERY TESTS) girmek mecburidir. Ünitelerde %80'i geçildiği zaman, o ünitelerle ilgili Beceri Sınavı öğrencilere açılacaktır. Bu sınavlardan 85 ve üzeri not alınmalıdır. Eğer alınan not daha düşük olursa 1 hafta sonra sınav yeniden açılacaktır. Beceri Sınavları öğrencinin düzeyini ortaya koyması adına önemlidir. Beceri sınavları 85 ve üzeriyse +2 puan, düşükse -2 puan Beceri sınavı almıyor ise -2 puan

8 7. 30 GÜNLÜK PERİOD DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi düzenli çalışan bir öğrenciyi ödüllendiriyor. Başladığı günden itibaren 30 değişik günden daha fazla düzenli çalışma yapmışsa sistem bu öğrenciye +2 puan verir.

9 8. 50 GÜNLÜK PERİOD Öğrenci çalışmaya başladığı günden itibaren 50 günden daha fazla günlük çalışma yapmışsa sistem +2 puan verir.

10 8. SPEECH RECOGNITION ( ENGLISH FOR SUCCESS YAZILIMI İÇİN) English For Success yazılımında bulunan Speech Recognition (Ses Tanıma) çalışmalarında da öğrencilerin çok dikkatli olması gerekiyor.Gerekirse beklet butonu kullanılmalı.Ses tanımada konuşarak söylememiz lazım,tıklamayı kabul etmez. Ses kaydını bir de bir yapmaları gerekiyor. Ses tanıma alıştırmalarında başarılıysa +2 puan, değilse -2 puan.

11 8. SPEECH RECOGNITION ( ENGLISH FOR SUCCESS YAZILIMI İÇİN) Ses tanıma alıştırmalarında kulaklık düğmesinini doğru kullanımı da çok önemlidir. Ses tanıma da konuştuktan hemen sonra dinlemeliyiz. Kulaklık düğmesini kullanarak dinlemekten +2 puan, dinlememekten ise -2 puan verir.

12 9. ALT YAZI VE ÇEVİRİ BUTONLARI DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi,bir çocuğun kendi dilini öğrenmesine benzeyen bir yaklaşımla hazırlandığı için, öğrencilerin yaptığı çalışmalar sırasında alt yazı ve çeviri butonlarının mümkün olduğunca kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor.Geri ve İleri tuşlarında da alt yazı olduğu için kullanılması puan düşürür. Gereğinden fazla çeviri kullanıyorsa -2 puan Tekrar düğmesiyle kıyaslandığında gereğinden fazla alt yazı kullanıyorsa -2 puan

13 Başarılar dileriz.. Uşak DynEd İl Koordinatörlüğü


"1. ÇALIŞMA SÜRESİ (GÜN OLARAK) Son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; 6 gün ve üzeri ise +2 puan, az ise -2 puan 8 gün ve üzeri ise +3." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları