Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

15.03.2010.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "15.03.2010."— Sunum transkripti:

1

2 Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
MÜŞRİKLERLE İLİŞKİLER HENDEK İLE HUDEYBİYE ARASINDA-İFK HADİSESİ

3

4 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Hendek imtihanının ardından, yine Medine’de çok farklı, çok renkli hadise ve olaylar olmuştur. Allah Rasulunun ellerinde şekillenen islam toplumu, aslında doğrudan Allah tarafından , ilahi mizansenlerle terbiye ediliyordu.

5 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Hendekten sonra, geldikleri yerlere umutsuz bir biçimde geri dönen, bölgenin o güne kadar toplanabilmiş en büyük şirk ittifakı yine de umutlarını kesmedi.

6

7 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Onun için de Medine’ye yakın olan sahra yolunu, kervan yolunu ellerinden kaçırmışlardı. Artık o yol Rasulullah’ın denetimine geçmişti.

8

9 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Bari Kızıldeniz kenarındaki sahil yolunu ellerinden kaçırmasalardı. Tüm çabalarını bu konuda yoğunlaştırdılar. Onun için de Beni Mustalik kabilesine haber gönderdiler.

10

11 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Ve dediler ki, sahil yolunu bizim için selamette tutmak maksadıyla, Medine üzerine bir sefer düzenleyemez misiniz? Bu konuda yaptığınız iyiliğin altında kalmayacağız.

12 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Niçin Mustalikoğullarından böyle bir talepte bulundular? Rasulullah, Hendek’ten hemen sonra Hz Zeyd komutasındaki bir orduyu, Mekkelilerin o bölgeden geçen bir kervanına göndermiş ve başarılı bir operasyonla giden müfreze geri dönmüştü.

13 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Hz Zeyd, kervanı elde etmiş, kervan sahipleri kaçmış, ve başarılı bir operasyon olmuştu. O anda ilginç bir olay gerçekleşti. Rasulullah’ın eski damadı, Zeyneb’in kocası Ebu’l-As da, bu kervanın liderlerindendi, büyük ortaklarındandı.

14

15 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Operasyondan O da kaçmıştı. Ancak karanlık bastığında Medine’ye geldi ve Zeyneb’i buldu. Küçük oğlu da oradaydı. Tabi ki, böyle bir buluşma neticesinde hüzünlü, dramatik bir hava yaşandı.

16 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Zeynep ile Ebu’l-As gerçekten birbirlerini çok seviyorlardı ancak müşrik bir erkekle mü’min bir kadının evlenemeyeceklerini belirten ayetler geldikten sonra ayrılmak zorunda kalmışlardı. Sabah namazına kadar konuştular. Ebu’l-As, kervanın uğradığı saldırıyı şikayet etti, ve iadesi için yardım istedi.

17 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Mekkeliler mallarını bana teslim ederken bana güvenmişlerdi, şimdi ben ne yapayım diye yalvardı. Sabah namazında, Zeyneb, mescide gelerek; ‘’Ey İnsanlar! Ebu’l-As benim himayemdedir, herkes bunu bilsin’’ diye ilan etmişti. Gizli kalmasını istememişti, dedikodu olmasını istememişti.

18 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Namazdan sonra Rasulullah, Ashabına, Ebu’l As’dan elde edilenlerin geri verilmesi durumunda kendisinin memnun olacağını söyledi, ama vermesseniz de bu sizin hakkınızdır, vermeyebilirsiniz demişti. (Sizce ne yaptılar?) Allah Rasulu söyler de yapmazlar mı. Ebu’l As’a tüm aldıklarını geri verirler.

19 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Ebu’l As malları alınca Rasulullah ona bir teklifte bulundu. Fırsat bu fırsattır Ebu’l As, müslüman olursan bu mallar senin olabilir dedi. Ebu’l As ne dedi? Sizce ne demiş olabilir? Eğer islam’a, bana emanet edilen bu mallara ihanetle başlarsam benim için kötü bir başlangıç olur diyordu.

20 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Asil insan. Sorumluluk sahibi bir insan. Götürdü malları teslim etti ve geri gelerek güzel bir mü’min oldu. Ve Zeyneb’ine yeniden kavuştu.

21

22 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Bu operasyonun müslümanlar açısından başarılı geçmesi neticesi Mustalikoğulları vasıtasıyla Medine üzerine bir sefer düzenlenmesine neden oldu. Mustalikoğulları daha yerlerinden bile kalkmadan Rasulullah durumu haber aldı ve hemen bir ordu hazırlayarak Mustalikoğullarını bastı.

23 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Çok kısa sürdü savaş. Onlardan 10 ölü müslümanlardan ise 1 şehit vardı. Ancak çok büyük bir ganimet alınmıştır. 2000 deve, 5000 koyun.

24 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Çarpışmanın meydana geldiği mekan dikkate alındığından bu gazveye Mureysi Gazvesi de denmiştir.

25 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Bu sefere giderken, ne kadar münafık varsa hepsi katılmıştı. Çünkü ortada kolay bir zafer ve büyük bir ganimet vardı. Onlar sineklerdi. Arı olmayı istemezler.

26 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Seferden dönerken bir olay yaşandı. Bu olay, Hz Ömer’in su için görevlendirdiği Gıffar’lı bir işçi ile ensar arasında geçen bir su kavgası. Kuyudan önce kim kırbasını çekecek kavgası.

27 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Ağız dalaşı kavgaya dönüştü, kavga öyle bir çığırından çıktı ki, Gıffar’lı adam; yetiş Ya Muhacirin, öbürü de; yetişin Ey Ensar diye yardım istiyor. Büyük bir tehlikenin sesiydi bu. Rasulullah bu sözleri duydu ve bir an rengi attı. ‘’Bana ne oluyor ki, sizi cahiliyeye gerisin geriye dönmüş olarak görüyorum.’’

28 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Aslında, çağırdıkları isimler kötü isimler değil, Ensar ve Muhacir. Peki sorun ne o zaman? Bu isimler asabiyete alet edildiler. Onun için Rasulullah çok kızmıştı. Hemen orduyu topladı ve hadi gidiyoruz emrini verdi.

29 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Hava sıcaktı. Öğle vakti idi. Rasulullah’ın böyle vakitlerde böyle davrandığı hiç görülmemişti. Tabi ayaklar çalışmayınca başlar vesvese üretmeye başlamıştı. Hemen devreye münafıkların lideri Abdullah b. Ubey b. Selül devreye girdi.

30 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Bak hele şunlara. Şu sığıntılara, dağdan gelip de bağdakini kovacaklar ha diyerek kışkırtıcılık yaptı. Ordu ilerlerken bir hadise daha meydana geldi. Mola sırasında, Hz Aişe, genç bir gelin, evlilik esnasında annesinin taktığı gerdanlığı düşürüvermişti.

31 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Gün boyu aradıkları rivayet ediliyor. Bu arada mevcut sular bitiyor, Münafıklar homurtuya başlıyorlar. Sabah namazı kılınacak, su yok. İşte teyemmüm abdestinin iniş yerinin orası olduğu söylenir. (Maide)

32 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Yerinden hiç kalkmamış olan bir deve kalkınca gerdanlık onun altından çıkıyor. Bir müddet gidiliyor, sonra yeniden mola veriliyor. Akşam saatleri. Mola sırasında Hz Aişe def’i hacet için dışarı çıkıyor. Döndüğünde bakıyor ki, hevdec’in içinde gerdanlık yine yok.

33 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Gerdanlığı aramak için yeniden iniyor. Bu esnada konaklama zamanı bitiyor ve kervan hareket ediyor. Hz Aişe’nin hevdec’in içinde olduğu düşünülüyor. Kilosu hafif olduğu için hevdec’ten çıktığı anlaşılamıyor.

34 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Kendisi anlatıyor. Döndüğümde, ortalıkta kimseyi göremedim. Nasıl olsa fark edip geri dönerler, beni buradan alırlar diye oturdum dönmelerini bekledim. Bu arada uyuyakalmışım. Gece yarısı birisinin ‘’İnne Lillah ve İnne İleyhi Raciun’’ sesi ile uyandım.

35 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Gelen kim. Saffan b. Muattal Es-Sülemi. Ordunun ardçısı. Ordunun arkasından gelir, kalanları gözetirdi. Kabri Maraş civarında. Hz Ömer’in büyük komutanlarından biri. İlk defa Anadolu’yu fethedenlerden biri.

36 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Saffan şaşırıyor. ‘’Bu annemiz’’ diyor. Hemen beni devesine bindirdi kendisi de devenin yularını eline aldı yola koyulduk dedi.

37 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Ordugaha vardıklarında bir kıyamet kopuyor. Münafıklar, yeni bir malzeme bulmuş oluyorlar ve iftirayı basıyorlar. Büyük peygamberin güzel eşine çamur atıyorlar. Tabi münafıkların işi bu. Münafıkların tek silahı vardır; İftira. İftira yarası savaş yarasından daha ağırdır.

38 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Medine’ye dönülüyor. Bu arada Hz Aişe hastalanıyor ve yatağa düşüyor (başka bir sebepten). Rasulallah’ta da bir soğukluk var.

39 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler – İfk Hadisesi Hz. Âişe'ye güvenmesine rağmen, yine de tam emin değil. Onu boşayıp boşamama konusunda Hz. Ali, Üsâme b. Zeyd ve diğer bazı kimselerle istişâre etti. Üsâme; İsnadın yalan ve asılsız olduğunu, Hz. Âişe ve diğer aile fertleri hakkında iyilikten başka bir şey düşünmediğini söyledi.

40 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler – İfk Hadisesi Hz. Ali ise; Ya Rasulallah, senin için kadın mı kalmadı, Âişe'nin yerine bir başkasıyla da evlenebilirsin dedi. Daha sonra Hz Ai’nin bu sözünü duyan Hz Aişe, Hz Ali’ye çok kızmış, Cemel savaşında bunları karşı karşıya getiren ana sebebin bu olaya dayandığı düşünülmektedir.

41 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Bu arada Mustalikoğullarından esirler alınmış, Cüveyriye de esirler arasında. Cüveyriye, Mustalikoğullarının reisi Haris’in kızı. Esir alan kişi, fidye almaya hazırlanırken kız Rasulullah’a gelerek kendisine yardım etmesini istedi. Rasulullah, tamam dedi.

42 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Senin fidyeni ben vereyim, sana daha iyi bir şey teklif edeyim dedi. ‘’Benimle evlenir misin’’ dedi.

43 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Bu arada, Fidyelerle birlikte babası Haris geldi. En cins deveden iki tanesini anlaşmada olmasına rağmen yolda saklamış. Nasıl olsa Muhammed büyük adamdır, ben iki deve eksik versem de idare eder diye düşünüyormuş.

44 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Geliyor Rasulullah’a, işte fidyeler ver kızımı diyor. Rasulullah, ‘’eksik herhalde’’ dedi. Haris; ‘’vallahi sen peygambersin. Ben iman ettim sana’’ dedi.

45 Hz Cüveyriye b.Haris(H6)
HZ MUHAMMED’İN SOY KÜTÜĞÜ Hz Muhammed (s.a.v) EŞLERİ Hz Hatice M25/H40 Sevde b. Zem’a (Dul) M53 Hz Aişe H1-H2 evlendi Hz Hafsa b. Ömer Hz Zeynep b. Hüzeyme Hz Zeynep b. Cahş (H4) Hz Ümmü Seleme Hz Ümmü Habibe (H7) Hz Cüveyriye b.Haris(H6) Hz Safiyye b. Huyey (H7) Hz Meymune b. Haris (H7) Hz Mariyetül Kıptiyye Ebu Leheb’in çocukları ilkEşi: Utbe ilkEşi: Utbe İlk Eşi: Uteybe İlk Eşi: Uteybe ÇOCUKLARI Kasım ( ) Zeynep ( ) Rukiye ( ) Ümmü Gülsüm (22) Fatıma (605,633) Abdullah (3 ay) İbrahim (17 Ay) Eşi : Ebu’l As Eşi : Ebu’l As Eşi : Ebu’l As Eşi : Ebu’l As Eşi : Ebu’l As Eşi: HzOsman Eşi: HzOsman Eşi: HzOsman Eşi: HzOsman Eşi: HzOsman Eşi: Hz Ali Eşi: Hz Ali Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Muhsin Öl: Bebek Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ümmü Gülsüm Ali Öl: çocuk Ali Öl: çocuk Ali Öl: çocuk Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Hz Ümame Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Abdullah 2 yaş ölm. Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hasan Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Hüseyin Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep Hz Zeynep TORUNLARI TORUNLARI

46 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Yanındaki oğulları da müslüman oluyor. Bu arada kızı istiyor böylece Mustalikoğullarıyla akraba olmuş oluyor.

47 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler – İfk Hadisesi Bunu duyan sahâbîler, Resûl-i Ekrem’in akrabası olarak kabul ettikleri Mustalikoğullarından aldıkları esirleri serbest bıraktılar. Bu evliliğin Mustalikoğulları ile Müslümanlar arasındaki düşmanlığı giderdiği ve Hz. Peygamber’in Cüveyriye ile evlenmesinin asıl hedefinin bu kabileyi İslâm'a yaklaştırmak olduğu görülmektedir.

48 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler – İfk Hadisesi Nitekim bu evlilikten sonra başkanları Hâris b. Ebû Dırâr başta olmak üzere Mustalikoğulları İslâmiyet’i kabul etmişlerdir.

49 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Bu arada Hz Aişe halen hasta yatıyor. Medine’de dedikodu almış başını gidiyor. Hz Aişe babasının evine gitmek için izin istiyor.

50 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Arada bir soğukluk var. Bu olaya inanan mü’minler bile var. Hz Peygamberin Şairi. Hz Aişe’nin kuzeni Mistah.

51 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Mü’min erkekler ve Mü’min kadınlar! Onu daha duyar duymaz, kendiliklerinden iyi bir zanda bulunmaları gerekmiyor muydu. Bir mü’min için duydukları olumsuz bir habere bu kadar mı inanmaya yatkınlar.

52 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Lehte olan haberlere inanmamak için bin bir delil arayanlar, bir mü’min’in aleyhinde gelen bir habere inanmak için, niçin böyle takke çıkarıp koşarlar! İşte bu açık bir iftiradır demeleri gerekmiyor muydu?

53 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Yine onların bu meseleden dolayı dört şahid getirmeleri gerekmiyor muydu? Eğer bunu yapamıyorlar, eğer şahit getiremiyorlarsa iyi bilsinler ki onlar Allah indinde sahtekardırlar….

54 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Aradan 20 gün geçmiş, Hz Aişe, Mistah’ın annesinden böyle bir olayın olduğunu duyuyor. Hz Aişe; başımdan kaynar sular döküldü diyor. 3 gün 3 gece hiç durmadan ağladığını artık gözünde akacak bir yaş kalmadığını söylüyor.

55 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi Bu arada Rasulullah geldi. ‘’Ya Aişe; eğer günah işledinse Allah’tan af dile. Yok eğer günah işlemedinse Allah seni temize çıkartır’’ dedi.

56 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler-İfk Hadisesi 40 gün sonra; vahiy geliyor ve Rasulullah Aişe’ye müjdeyi veriyor. Aişe diyor ki, ‘’o an ayaklarıma can geldi’’.

57 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler – İfk Hadisesi Bu âyetlerde; Yapılan dedikoduların tamamen asılsız ve iftira olduğu bildirildi; Hz. Âişe'nin namuslu olduğu haber verildi.

58 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler – İfk Hadisesi Mü'minlerin bu olayı işittiklerinde iftira olarak değerlendirmeleri gerektiği hatırlatıldı ve bu şekilde hareket etmeyenlerin tavrı kınandı. Allah'ın, inanmış insanları, bir daha buna benzer bir tutumu tekrarlamaktan sakındırıp uyardığı açıklandı.

59 Hz Muhammed’in İslam’a ve Müslümanlara Yönelik Saldırılarla Mücadelesi
Hendek Savaşı ile Hudeybiye Barışı arasında Müşriklerle İlişkiler – İfk Hadisesi İnananlar arasında çirkin şeylerin yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da ahirette de çetin bir azap bulunduğu bildirildi. Nur Suresi 9-11


"15.03.2010." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları