Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA EĞİTİMİ
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü & Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA EĞİTİMİ

2 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
İÇERİK Amaç ve Kapsam Sistem İçeriği Sistemin Anlatılması

3 Av Yönetimi Bilgi Sisteminin Amacı
Kurum personelleri ve avcılar tarafından kullanılacak olan sistem, Merkez Av Komisyonu(MAK) tarafından tescil edilen genel, devlet ve örnek avlaklarının kota ve tür bilgilerinin sunulup yönetilebileceği, avcı bilgilerinin ve avcılara ait kabahat işlemlerinin düzenlenebileceği, Avcı Derneklerinin ve Av Bayilerinin bilgilerinin yönetilebildiği ve pul satış işlemlerinin yapılabildiği yaban hayatı veritabanı uygulaması üzerine geliştirilmiş web tabanlı bir yönetim bilgi sistemidir. Av ve Yaban hayatına yönelik tüm işlemlerin tek bir sistem üzerinden yönetilerek en güncel bilgi ve belgelere hızlı bir şekilde ulaşımını sağlayan coğrafi bilgi sistemleri ile entegre bir sistemdir.

4 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Av Yönetimi Bilgi Sisteminin Kapsamı Av Yönetimi Dairesi Başkanlığı ve Yaban Hayatı Dairesi Başkanlığı ilgili birimleri tarafından kullanılacak olan sistem; avcılık eğitimi takibi, avcılık belgesi takibi, av suçlarının sorgulanması, av turizmi kapsamında geçici avcılık belgelerinin takibi işlemlerinin yürütüleceği internet tabanlı bir sistem oluşturulmuştur. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü personelinin, mevcut verilerin analizini, yeni verilerin oluşturulmasını ve düzenlenmesini, veritabanı yapısının oluşturulmasını, Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ara yüzlerini ve gerekli raporlamaların sağlanmasını kapsamaktadır.

5 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Av Yönetimi Bilgi Sistemi ile; Avcılara ait eğitim, katılım ve başarı bilgilerinin zaman ve mekan bazında raporlanması, Avcılara ait sertifika, silah , harç, nakil ve üye olduğu dernek bilgilerinin yönetilmesi, Kişilere ait av suçlarının, verilen para ve belge iptali cezalarının yönetilmesi, cezaların güncel miktarlara göre hesaplanması, Bakanlığımız ilgili birimleri tarafından Avcılar, Avcı Dernekleri ve Av Bayilerinin verilen pulların takibi ve kontrolü, Avlaklarda avlanabilecek av hayvanlarına ait yıllık olarak belirlenen tür ve kota bilgilerinin girilip belirlenen koşullarla yönetilmesi, Sağlanmaktadır.

6 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Av Yönetimi Bilgi Sistemi üç modül şeklinde tasarlanmıştır. AV YÖNETİMİ MODÜLÜ Yönetici Kullanıcısı Bölge Kullanıcısı Şube Kullanıcısı Bakanlık ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ilgili birimleri tarafından av ve avcılar ile ilgili işlemlerin yürütüldüğü modüldür. AVCI MODÜLÜ Avcının kendi bilgilerini görüntüleyebildiği ve satın aldığı pul bazında kota alabildiği modüldür. AVCI DERNEKLERİ VE AV BAYİLERİ MODÜLÜ Pul Satışı yaptıkları avcıların bilgileri ve pulların takibini sağlayan modüldür.

7 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Av Yönetimi Modülü - Yetkilendirme Yönetici Kullanıcısı Bölge Kullanıcısı Şube Kullanıcısı Yönetici Kullanıcısı, tüm bölgelere Bölge Kullanıcısı yetkisi izni verir. Bölge Kullanıcısı, sadece kendi altındaki şubelere Şube Kullanıcısı yetkisi verir. Şube Kullanıcısı ise, yetki aldığı iş işlemleri gerçekleştirme hakkına sahiptir. Yetki Sırası

8 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Av Yönetimi Modülü Yönetici Kullanıcısı; Bölgelere kullanıcı açma yetkisi verir ve pul satışı ile ilgili yıllık programı belirleyip oluşturur.

9 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Av Yönetimi Modülü Yönetici Kullanıcısı; Bölgelere kullanıcı açma yetkisi verir ve pul satışı ile ilgili yıllık programı belirleyip oluşturur.

10 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Av Yönetimi Modülü Bölge Kullanıcısı; Bölgenin altında yer alan şubelere kullanıcı açma yetkisi verir. Örneğin Ankara Bölge Müdürlüğü sadece kendi altındaki şubelere yetki verir. Şube Kullanıcısı; yetki aldığı iş işlemleri gerçekleştirir bunlar sonraki sayfalarda detaylı olarak anlatılacaktır.

11 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
AV YÖNETİMİ MODÜLÜ İÇERİĞİ Sisteme Erişim Avcı Bilgi İşlemleri Avlak İşlemleri Yıllık Program İşlemleri Dış Kullanıcı İşlemleri Pul Satış İşlemleri Kabahatler Kanunu Raporlar İşlemleri

12 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Sisteme Erişim “Kullanıcı adı ve parola” girildikten sonra simgesine tıklanarak sisteme giriş yapılır. adresiyle sisteme ulaşılmaktadır.

13 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
2. Avcı Bilgi İşlemleri Avcının “TC Numarası” girildikten sonra basılır o avcının bilgileri listelenir.

14 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Avcı Sertifika bilgisi girilir. Sertifikanın alındığı yer, sıra no, tarih bilgisi girilir ve “sertifika kaydet” butonuna basılır.

15 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Silah Bilgileri bu kısma girilir. Silahın taşıma durumu, sayı ve veriliş tarihi bilgisi girilir “silah kaydet” butonuna basılır.

16 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Harç Bilgileri bu kısma girilir. Başlangıç Yılı 01.01…..olacak şekilde seçilir. Bitiş yılı otomatik olarak 1 yıl 1 ay olacak şekilde belirlenir. Harç Miktarı da girildikten sonra “Harç Kaydet” butonuna basılır.

17 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Nakil işlemleri bu kısma girilir. Avcının, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü kimlik ve adres kayıt sistemi olan “MERNİS” sisteminde kayıtlı olduğu adrestir. Nakil olunacak il ve ilçe bilgisi girilerek il “Nakil Yap” butonuna basılarak il naklini gerçekleştirmiş oluruz.

18 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Üye Dernek kısmı buraya girilir. Avcının üye olduğu dernek il ve dernek ismi bilgisi seçilerek “Dernek Kaydet” butonuna basılır. Not: Herhangi bir derneğe üye olan avcı İl ve Ülke Geneli pul alırken indirimli fiyata tabiidir.

19 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Ceza bilgileri sekmesi, kabahatler kanunu menüsünde avcı ile ilgili girilen kabahatler bu kısımda listelenmektedir. İşlediği suç , ceza bedeli ve mahkeme durumu takibi yapılabilmektedir. Aynı suç iki defa işlendiğinde belge iptali gereklidir. (Örnek olarak maddesi iki defa işlenmiş olduğu görülmektedir.)

20 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Belge iptali sekmesi, avcının işlediği aynı suçun 2 defa tekrar edildiği takdirde yapılan belge iptali işlemidir. Bir önceki slayttaki 3 ve 9 nolu cezalar… Birinci ceza no, ikinci ceza no; avcı ceza kaydederken sistem tarafından üretilen numaradır. Not: Belgesi iptal edilen avcının sisteme giriş yetkisi yoktur.

21 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
3. Avlak İşlemleri Avlağa günlük girebilecek avcı sayısı yazılır. Avcı(il geneli pula sahip ise) bu avlağa senelik giriş sayısı Avcı(Ülke geneli pula sahip ise) bu avlağa senelik giriş sayısı Avlak ile ilgili bilgiler ve kısıtlamalar girilerek “Avlak Kaydet” butonuna basılır.

22 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
Avlak-Hayvan Türü Girişi Avlakta yer alan türler tek tek seçilerek sisteme “Kaydet” butonuna basılarak kaydedilir.

23 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
4. Yıllık Program İşleri Avlaklara girilen her bir tür için ayrı ayrı yıllık program oluşturulur. Bir önceki sayfada altındağ devlet avlağına tür girdik. Türün belirlenen tarih aralığındaki ülke geneli pula sahip avcılar için kotası girilir Türün günlük avlanma limiti Türün avlanmasının başladığı tarih Türün avlanmasının bittiği tarih Türün belirtilen tarih aralığındaki il geneli pula sahip avcılar için kotası girilir

24 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
5. Dış kullanıcı İşlemleri Dış kullanıcılar, sistemden üzerinden Pul satışı yaptığımız Avcı Dernekleri ve Av Bayileridir. Bu kısımda dernek ve bayii yetkili olan bireyin kaydı yapılıp sisteme erişim için şifre üretildiği ekrandır. Yandaki bilgiler girildikten sonra “Şifre Üret” butonu ile dış kullanıcının şifresi belirlenir ve sisteme “Kaydet” butonuyla sisteme kaydedilir.

25 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
6. Pul Satış İşlemleri Avcıların, Avcı Derneklerinin ve Av Bayilerinin harçlarının kontrolü, pul satışının ve pul kaydının yapıldığı kısımdır. A. Avcı Pul Satış İşlemi Avcının TC numarası girildiğinde sistem, avcının harcını yatırıp yatırmadığını kontrol eder yatırılmamış ise Avcı Bilgi İşlemlerinin, Harç Bilgileri kısmından o yılın harç ödemesi yaptırılır. Satılacak pulun seri numarası girildiğinde daha önceden yönetici kullanıcısı tarafından sisteme girilmiş il geneli ve ülke geneli pulların seri numaraları ve ücretleri sistem tarafından kontrol edilir otomatik olarak girilen seri numarası ile ücret belirlenir ve “Pul Sat” butonu ile de pul satışı işlemi gerçekleştirilir.

26 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
6. Pul Satış İşlemleri B. Dernek-Bayii Pul Satış İşlemi Avcı Derneklerinin ve Av Bayilerinin harçlarının kontrolü pul satışının ve pul kaydının yapıldığı kısımdır. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır.

27 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
7. Kabahatler Kanunu Avcı Ceza İşlemleri Uygulamaya kullanıcı adı ve şifre ile girdikten sonra karşımıza çıkan ekranda o İl’e bağlı olan avcıların işledikleri kabahatler listelenmektedir. Avcılar aynı suçu 2 defa tekrar ettiğinde “Belge İptali” yapılmalıdır.

28 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
7. Kabahatler Kanunu Avcı Ceza İşlemleri Yerli ve yabancı kişiler tarafından işlenen cezaların takibinin yapıldığı kısımdır. Kişi T.C. vatandaşı ise kimlik numarası ile, yabancı ise pasaport no ile kişinin işlediği av kabahatleri sisteme girilir.

29 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
7. Kabahatler Kanunu Avcı Ceza İşlemleri “Ceza Bilgileri” butonuna basarak o kişinin şimdiye kadar almış olduğu cezaları Listeleyebilmekteyiz ve yeni işlenen bir ceza varsa kaydını buradan yapmaktayız. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır. Avlak adı ve ceza tarihi girilerek “Ceza Bilgi Kaydet” butonuyla kabahat kaydedilir sonra “Ceza Detay Bilgileri” ile de kabahatin detay bilgisi girilir.

30 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
7. Kabahatler Kanunu Avcı Ceza İşlemleri “Ceza Bilgileri” sekmesi, cezanın türü, açıklaması, bedeli, ödenen tutar ve mahkeme durumu bilgileri sisteme girilip güncellenebilir. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır.

31 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
7. Kabahatler Kanunu Avcı Ceza İşlemleri “Sayir Eşyalar” sekmesi, el konulan eşyaların kaydedildiği kısımdır. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır. “Ekle” butonuyla listelen sayir eşyalara el konulan her türlü eşya kaydedilebilir.

32 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
7. Kabahatler Kanunu Avcı Ceza İşlemleri “Tazminatlar” sekmesi, avlanması yasak olan hayvanlardan alınan tazminat bedellerinin girildiği kısımdır. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır. Hayvan türü, hayvan adeti ve tazminat bedeli girilerek kaydedilir.

33 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
8. Raporlar İşlemleri 1. Ava gidecek avcıların listesi belirlenen tarih aralığında sorgulamaya yapıp listelenebilmekte ve listeyi excele aktarabilmekteyiz. 2. Her kullanıcı sadece kendisinin yetkili olduğu ilin avcı bilgilerini sorgulayabilmekte ve excele aktarabilmektedir. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır.

34 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
8. Raporlar İşlemleri 2. Her kullanıcı sadece yetkili olduğu ilin avcı bilgilerini sorgulayabilmekte ve excele aktarabilmektedir. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır.

35 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
8. Raporlar İşlemleri 3. Avlaklarda avlanan avcıların bilgileri kullanıcının yetkisi çerçevesinde sorgulayabilmekte ve excele aktarabilmektedir. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır.

36 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
8. Raporlar İşlemleri 4. Avlaklarda belirli tarih aralığında hangi hayvanlar avlanılmış bilgileri kullancının yetkisi çerçevesinde sorgulayabilmekte ve excele aktarabilmektedir. Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır.

37 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
AVCI MODÜLÜ İÇERİĞİ Sisteme Erişim Avcı İşlemleri Avcıların il bazında pul seri numarası ayrımı yapılmamıştır.

38 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
1. Sisteme Erişim adresiyle sisteme ulaşılmaktadır. “TC Numarası ve Pul Seri No” ile sisteme giriş yapılır.

39 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
2. Avcı İşlemleri Avcı, sisteme giriş yaptıktan sonra avlanabileceği avlaklarda av kotası alabilmektedir. Avcı bilgileri ve avlanma tarihi Avlaktaki avcı sayısı limitini dolduğundan bu avlağa giriş yetkisi yoktur.

40 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
2. Avcı İşlemleri Seçim yapılan avlağın içerisinde yer alan hayvan türleri listelenir. Avcı hayvan türlerinden yıllık kotası boş olanlarda seçim hakkı vardır. Kotası dolu olanların seçim hakkı sistem tarafından kapatılmaktadır.

41 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
AVCI DERNEKLERİ ve AV bAYİlerİ MODÜLÜ İÇerİĞİ Sisteme Erişim Pul Satış İşlemleri

42 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
1. Sisteme Erişim adresiyle sisteme ulaşılmaktadır. “TC Numarası ve Parola” ile sisteme giriş yapılır. Şifre hatırlatma ile kayıtlı mail adresine şifre gönderilmektedir.

43 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
2. Pul Satış İşlemleri Avcı Dernekleri ve Av Bayileri sadece satın aldığı pul seri numaralarını satış hakkına sahiptir. “Şifre Değiştir” ‘e basarak Avcı Derneği veya Av Bayisi kurumdan aldığı şifreyi değiştirme imkanına sahiptir. İlgili kısımlar ile birlikte yeni şifre girilip “Şifre Değiştir” butonuna basarak şifreyi değiştirilir.

44 AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ
2. Pul Satış İşlemleri Avcının TC kimlik numarası girilerek “Avcı Sorgula” butonuna basılıp avcı sorgulaması yapılır. Avcı bilgileri kontrol edilir satılacak Pul Seri No girilir ve “Kontrol Et” butonuyla pulun satışının yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. Satışa uygunsa “PulSat” butonu satış işlemi bitirilir.

45 TEŞEKKÜRLER... Hasan İNCE Selami ERCAN
T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Telefon: Faks: E-posta: Selami ERCAN T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Telefon: Faks: E-posta:


"AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları