Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mimari Tekstiller Ekim 06, 2009. PVC/Polyester Membran Mimari Tekstil Kriterleri Düşük Kılcal Yapı Düşük Kılcal Yapı Yüksek Yapışma ve İşleme Kolaylığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mimari Tekstiller Ekim 06, 2009. PVC/Polyester Membran Mimari Tekstil Kriterleri Düşük Kılcal Yapı Düşük Kılcal Yapı Yüksek Yapışma ve İşleme Kolaylığı."— Sunum transkripti:

1 Mimari Tekstiller Ekim 06, 2009

2 PVC/Polyester Membran Mimari Tekstil Kriterleri Düşük Kılcal Yapı Düşük Kılcal Yapı Yüksek Yapışma ve İşleme Kolaylığı Yüksek Yapışma ve İşleme Kolaylığı İyi mekanik değerler sunan yüksek mukavemetli iplik İyi mekanik değerler sunan yüksek mukavemetli iplik Uzun Ömür Uzun Ömür Alev Direnç Alev Direnç Homojen Optik Geçirgenlik (yapının her yerinde aynı) Homojen Optik Geçirgenlik (yapının her yerinde aynı) Kolay Temizleme Kolay Temizleme İyi üst kaplama (Laklama) İyi üst kaplama (Laklama)

3 DÜŞÜK KILCAL ETKİ Standart bir PET iplik, fungus ve kir ihtiva eden suyu kılcal hareketle emer; bu durum da yapının üstünde sonradan çıkarılamayacak lekeler bırakır. Standart bir PET iplik, fungus ve kir ihtiva eden suyu kılcal hareketle emer; bu durum da yapının üstünde sonradan çıkarılamayacak lekeler bırakır. Bir işlemle “düşük kılcal” özelliği kazanan iplikler, kir emmeye daha az yatkın ve mikrobiyal saldırılara daha mukavemetli bir hale gelirler. Bir işlemle “düşük kılcal” özelliği kazanan iplikler, kir emmeye daha az yatkın ve mikrobiyal saldırılara daha mukavemetli bir hale gelirler. Sioen TA serisi “düşük kılcal”laştırılmış ipliklerden üretilmektedir. Sioen TA serisi “düşük kılcal”laştırılmış ipliklerden üretilmektedir.

4 MEKANİK DEĞERLER Membranlar TİP I II III… teknik özelliklerine uymalıdırlar. Membranlar TİP I II III… teknik özelliklerine uymalıdırlar. Üretimde kolaylık sağlamak amacıyla, kumaşın hem atkı hem de çözgü yönünde belirli esneklik göstermesi gerekmektedir. Üretimde kolaylık sağlamak amacıyla, kumaşın hem atkı hem de çözgü yönünde belirli esneklik göstermesi gerekmektedir. Yeniden üretime imkan sağlayan biaxial davranış hem aynı üretimde hem de farklı üretimlerde sabit olmalıdır. Yeniden üretime imkan sağlayan biaxial davranış hem aynı üretimde hem de farklı üretimlerde sabit olmalıdır.

5 PVC KAPLAMA FORMULÜ Düşük emülsifiye ihtiva eden PVC iyi hidrofobik (su sevmeyen) özellik gösterir. Düşük emülsifiye ihtiva eden PVC iyi hidrofobik (su sevmeyen) özellik gösterir. Doğru pigmentasyon ve sabitleştirme ile UV dayanıklı reçete Doğru pigmentasyon ve sabitleştirme ile UV dayanıklı reçete Olabilecek en iyi termal sabitleştiricilerin birleşimi sabunlaşmayı önler ve hava dayanımını iyileştirir. Olabilecek en iyi termal sabitleştiricilerin birleşimi sabunlaşmayı önler ve hava dayanımını iyileştirir. Kusma yapmayan ve hidrolize olmayan plastik Kusma yapmayan ve hidrolize olmayan plastik Suda çözülmeyen bileşen Suda çözülmeyen bileşen Bütün bileşenler maksimum safsızlıkta Bütün bileşenler maksimum safsızlıkta Optimum beyazlık derecesi Optimum beyazlık derecesi FR özelliğinde ince ayar (tipe bağlı) FR özelliğinde ince ayar (tipe bağlı)

6 IŞIK GEÇİRGENLİK İstikrarlı, homojen optik geçirgenlik en önemlisidir İstikrarlı, homojen optik geçirgenlik en önemlisidir Üretim sırasında kaplama formulü, ağırlık ve pigmentasyonun sabit kalması gerekmektedir. Üretim sırasında kaplama formulü, ağırlık ve pigmentasyonun sabit kalması gerekmektedir. Sioen ışık geçirgenlik ve renk ölçümü için özel bir aparat kullanmaktadır. Sioen ışık geçirgenlik ve renk ölçümü için özel bir aparat kullanmaktadır. Bu makine alta geçen ışığın yoğunluğunu ve rengini ölçmektedir. Üretim sırasında anında ölçüm yapabilir. Special apparatus : light transmission tester. This machine measures the intensity and the colour of transmitted light. Possibility for on-line checking (selecting identical optical properties inside one production)

7 Işık ve renk geçirgenliği İSENMEYEN durum :

8 ALEV DİRENÇ EN 13501-1 çadır ve membranlara uygulanmaz EN 13501-1 çadır ve membranlara uygulanmaz Avrupa’da standart bir regülasyon yoktur, her ülkenin kendi kanunu bulunmaktadır Avrupa’da standart bir regülasyon yoktur, her ülkenin kendi kanunu bulunmaktadır Avrupa’daki en önemli standartlar: Avrupa’daki en önemli standartlar: Fransız NFP 92503 (TA membranları M2’ye uygundur) uygundur) Alman DIN 4102 part 7 (TA membranları B1’e uygundur)

9 KOLAY TEMİZLİK Florize polimer ihtiva eden, özel kir uzaklaştırıcı laklama sistemi Florize polimer ihtiva eden, özel kir uzaklaştırıcı laklama sistemi Yüksek miktarda FlorFlor yok (bir silimden sonra)(bir silimden sonra)

10 LAKLAMA Kolay temizlik için Flor gereklidir Kolay temizlik için Flor gereklidir Florun sakıncaları : -UV geçirgen -yapışma sorunları -elastikiyet sorunları -kaynak sorunları çok fazla flor: problem Elastikiyet için akrilik gereklidir, UV engelleyici, yapışma, kaynaklanabilir. Elastikiyet için akrilik gereklidir, UV engelleyici, yapışma, kaynaklanabilir. Laklamada iyi formülasyon son derece önemli !! Katman istikrarı : laklama iki aşamada ; farklı laklama teknolojileri Katman istikrarı : laklama iki aşamada ; farklı laklama teknolojileri Kalınlık : çok kalın = kırılgan ; çok ince = yetersiz koruma Kalınlık : çok kalın = kırılgan ; çok ince = yetersiz koruma

11 LAKLAMA SİSTEMİ Saf akrilik : mükemmel özellikler Saf akrilik : mükemmel özellikler Siofluo (standart TA lak) : azmiktarda flor kir uzaklaştırıcı özellik Siofluo (standart TA lak) : azmiktarda flor kir uzaklaştırıcı özellik Fluomax : yüksek florlu bağlayıcı sistem, iyi uzun ömürlü özellikler ve kaynaklanabilir. Fluomax : yüksek florlu bağlayıcı sistem, iyi uzun ömürlü özellikler ve kaynaklanabilir.

12 TA TİP I, II, III, IV Her tip için en düşük dayanım özellikleri Her tip için en düşük dayanım özellikleri Type I Type II Type III Type IV Kumaş 1100 dtex 9 x 9 L 1/1 1100 dtex 12 x 12 P 2/2 1670 dtex 10,5 x 10,5 P 2/2 1670 dtex 14 x 14 P 3/3 Germe mukavemeti çözgü/atkı (N/5cm) 3000/28004400/40005500/50007500/6500 Yırtılma Mukavemet çözgü/atkı (N) 300/300450/450800/8001000/1000 Yapışma (N/5cm) 120120120120 Uygulamalar Ufak parti çadır KubbeOtopark Futbol statları


"Mimari Tekstiller Ekim 06, 2009. PVC/Polyester Membran Mimari Tekstil Kriterleri Düşük Kılcal Yapı Düşük Kılcal Yapı Yüksek Yapışma ve İşleme Kolaylığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları