Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
2
Malzemeler 1 kg beyaz un 30 g taze maya 1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz 4 çorba kaşığı yoğurt 350 ml ılık su 3 yumurta 90 g tereyağı Süslemek için çörek otu, susam, çiğdem içi, haşhaş tohumu vb. gibi
3
1. Adım Kendinizi Hazırlayın
Kalbinize istekle doldurun ve yüzünüze de büyük bir gülücük kondurun.
4
2. Adım Malzemeleri karıştırma
30g taze mayayı 1 çay kaşığı şeker ile bir kapta karıştırın. 900 g unu bir kaba boşaltın. Unun ortasını havız gibi açın, 2 yumurtayı ve 1 yumurta beyazını ekleyin.(1 yumurtanın sarısını ayırın) 1 çorba kaşığı tuz, 4 çorba kaşığı yoğurt, 350 ml ılık su ve sıvılaşmış mayayı ekleyin. Stir with a wooden spoon
5
3. Adım Hamuru yoğurma ve dövme
Yoğurma: Hamuru 4-5 dakika boyunca yoğurun. Dövme: Hamurun elastik ve yumuşak olması için masaya 100 kez vurun.
6
4.Adım Terayağını ekleyin
Parmaklarınızla hamurda delikler açın ve tereyağını içine yerleştirin Hamura 60g tereyağını yedirene kadar yoğurmaya devam edin
7
5.Adım Hamuru bölme Masanın üzerine un serpiştirin
Hamuru dört parçaya bölün. 1. yöntemi kullanacaklar küçük bir hamur parçası daha ayıracak
8
6. Adım Hamur toplarının açılması
Her bir topu cm daire olacak şekilde açın. He bir daireyi tereyağı ile yağlayın ve dördünü üst üste koyun.
9
7. Adım Hamuru kesme 1. yöntem: hamuru 12 üçgene bölün
2. yöntem: Hamuru rulo şeklinde sarın ve ruloyu 14 üçgene bölün
10
8. Adım Hamurun şekillendirilmesi
1. yöntem: Her bir üçgeni kruvasan gibi sarın. 2. yol: Kenardaki 2 parçayı dekorasyon için ayırın. Diğer 12 parçaya üçgen kekler şeklini verin.
11
9. adım Düzenleme 12 üçgen parçayı tepsiye yerleştirin. Ayırdığınız parçalardan birini de merkeze koyun. Yumurta sarısı sürün.
12
10. Adım Dekorasyon Ayırdığınız hamurdan şekiller oluşturun, susam, çörek otu vb. gibi malzemelerle süslemeyi tamamlayın.
13
11. Adım Hamurun kabarması
Hamur 2 misline çıkana kadar ılık bir yerde bekletin. 180 C’ lik fırında dakika pişirin.
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.