Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim"— Sunum transkripti:

1 9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim
4.Ünite Sağlıkta İletişim OLAĞAN DIŞI DURUMLARDA İLETİŞİM KURARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR ( / 06 / 2014 )

2 OLAĞAN DIŞI DURUMLARDA ( özel durumlar) İLETİŞİM KURARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR 1.) Özel durumları olan kişiler duygu, düşünce, davranış, algı vb. tüm yaşantılarını aktarma konusunda teşvik edilmelidir. 2.) Afetzedenin kendine zarar verici düşünceleri olup olmadığı tespit edilmelidir.

3 3.) Bu tarz zarar verici düşüncelerin varlığı saptanırsa ve fiziksel bir rahatsızlıktan kuşku duyulursa en yakın sağlık yetkililerine bildirilmelidir. 4.) Afetzedelerden konuşmakta zorluk çekenle, konuşmaya zorlanmamalıdır. 5.) Geleceğe ilişkin belirsizlikler, yaşadıkları psikolojik yıkımın artmasına neden olabilir.

4 Bu nedenle ailelerindeki yaralı ve ölüm durumlarının tespiti, barınak, fiziksel olarak normal yaşam koşullarına ne zaman kavuşacakları, kendi sağlık durumları gibi konuların bir an önce belirgin hale getirilmesi çok önemlidir. 6.) Afeti yaşayanların bir arada olması, destek ve dayanışma duygusu yaşatır. Böylelikle kendilerini daha güçlü hissederler. Bu afet durumlarında, kişiler arasında kurulan iletişimi güçlendirir.

5 HAZIRLAYAN HARİKA ATA


"9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları