Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYAT ÖZGÜRLÜKTÜR İnsanlar özgürlükleri için savaşırlar hatta ölürler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYAT ÖZGÜRLÜKTÜR İnsanlar özgürlükleri için savaşırlar hatta ölürler."— Sunum transkripti:

1 HAYAT ÖZGÜRLÜKTÜR İnsanlar özgürlükleri için savaşırlar hatta ölürler.
Özgürlük var olmaksa bağımlılık yok olmaktır. Özgürlük hayattır. Bağımlılık ölmek bile değildir.. BAŞKENT İKTİSATÇILAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

2 BAĞIMLILIK Kişinin kullandığı maddeyi(Esrar,eroin,kokain ve ecstasy gibi) bir çok kez bırakma girişiminde bulunmasına rağmen bırakamaması, giderek madde dozunu arttırması, kullanmayı bıraktığında yoksunluk belirtilerinin ortaya çıkması, zararlarını görmesine rağmen madde kullanmayı sürdürmesi, zamanının büyük bölümünü madde arayarak geçirmesi ile tanımlanan bir durumdur.

3 BİLKENT'Lİ KIZ ÖĞRENCİ UYUŞTURUCU KURBANI OLDU
Bilkent Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Selen Atılgan, uyuşturucu kurbanı oldu. 28 Ocak 2003 Cuma günü erkek arkadaşı İlkay ve Ayhan Turgut ile evde buluşan Selen, gece geç saatlerde uyuşturucu komasına girdi. Atılgan, tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı.....

4 BAĞIMLILIK YAPAN MADDELER VE ETKİLERİ
Kötüye kullanılan ve bağımlılık yapan bir çok madde(Esrar,eroin,kokain gibi) farklı yollarla beyine ulaşarak normal olan hissetme biçimimizi değiştirirler.Vücuda giren bu maddeler normal olan sağlıklı vücut işlevlerini bozarlar. Ve onları olumsuz etkilerler.

5 Kötüye kullanılan bütün maddelerin temel etkileri beyinde olmaktadır.
Her kullanım biçiminde maddeler beyne kan dolaşımı yoluyla ulaşır ve hepsinin kendine özgü tehlikeleri vardır.Maddelerin vücuda alınması Solunum, Enjektör, Ağız yoluyla olmaktadır.

6 Türk Eğitim Sen’in 42 ilde ilk ve orta öğretim öğrencisi üzerinde yaptığı anketin çarpıcı sonuçları : Buna göre öğrencilerimizin yüzde 13’ü sigara,yüzde 7 alkol ve yüzde l.29’u uyuşturucu madde kullanmaktadır.Erkek öğrencilerimiz kız öğrencilerimiz yaşlarında sigara ile tanışmaktadır. Alkolle başlama yaşı ise erkeklerde 14-15, kızlarda 16-17’dir.

7 Yapılan başka bir araştırmaya göre de yüzde 8
Yapılan başka bir araştırmaya göre de yüzde 8.5’i 16 yaşından küçük, yüzde 77.9’u ise yaşlarında uyuşturucu kullanmaya başladıklarını ifade etmişlerdir. Bu da göstermektedir ki çocuklarımız ve gençlerimiz tehlike çemberinin tam ortasındadır. Özellikle gençler için büyük tehdit olan kullananlara sahte dünya sunan uyuşturucular beyin fonksiyonlarını etkilerken, bağımlılık yaptığı kişiyi adım adım ölüme götürmektedir

8 Emniyet müdürlüğü kaynaklarından elde edilen bilgilere göre uyuşturucu maddeler arasında en tehlikelisi eroindir. Vücuda giren bir gram eroin beyindeki bir milyon hücreyi öldürüyor. Eroinin bir iki kez kullanımı bile bağımlılık yapmaya yetiyor.

9 Sosyal bir varlık olan insanın çevresi ile uyum içinde olması akıl ve zihin sağlığı ile mümkündür. Bu nedenle aklı ve zihni hayatın en büyük düşmanı olan uyuşturucular insanın uyum gücünü zaafa ve iflasa götürmekle onu aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak yalnızlığa, bunalıma ve hemen ardından da sorumsuz, hayvani bir hayata mahkum eder. Bağımlıyı yaşayan bir ölü haline getirir.

10 İç ve dış düşmanların en tahripkar silahı uyuşturucu ve uyuşturucu salgınlarının itici gücü olan uyuşturucu kültürü (Hip kültür) dür. Cemiyetleri felaketlere sürükleyen her türlü maddi ve manevi tahribatın temeldeki sebebi uyuşturucudur.

11 UYUŞTURUCU TUZAĞI Unutmayın....! Eroin bağımlılığının ilk adımı
Unutmayın....! Eroin bağımlılığının ilk adımı ARKADAŞ KIYAĞI ile atılır...

12 Gençler birbirlerine sigara ikram eder gibi yada hastalığını iyileştirmek amacıyla ilaç verir gibi uyuşturucu sağlayabiliyorlar. Kullanmaya itiraz eden arkadaşlarını dışlıyor yada “Arabesk” türü tanımlarla kendilerince aşağılama yolunu seçiyorlar.

13 Okul önleri satıcıların vaz geçilmez mekanlarından biri olmuştur
Okul önleri satıcıların vaz geçilmez mekanlarından biri olmuştur. İstanbul’da bulunan pek çok okulun kapısında, özellikle çıkış saatlerinde uyuşturucu satıcılarına rastlanmaktadır. Özel lise ve üniversiteler uyuşturucu satıcılarının kıskacı altındadır.

14 Uyuşturucu Terör Ve Kara Para Demektir.
Toplumu ayakta tutan ona yücelme ve yaşama gücünü kazandıran, manevi, ahlaki ve milli değerlerini çürüterek, sömürgeci devletlerin uydusu haline getiren bir soğuk harp uygulamasıdır. Dış güçlerin içerdeki ajanlarının ve bunlarla iş birliği yapan MAFYA üçlüsünün organize çalışmaları sonucunda gençlerimiz uyuşturucuya alıştırılarak hem ülkemizin geleceğine büyük bir darbe vurulmakta ve aynı zamanda buradan elde edilen paralar terör faaliyetlerinde kullanılmaktadır. Uyuşturucu kullanan kimse hem kendi hayatını mahvetmekte hem de farkında olmadan dolaylı olarak ülkemizin bugününe ve istikbaline kurşun sıkmaktadır.

15 Madde Kullanımının Nedenleri
Bilgisizlik , Özenti Bira,bahane, Merak, Moda, Kötü arkadaş

16 Uyuşturucu kültürü ve terörle mücadelede en etkin yol gençliğimize ideal aşılamak; vatanını ve milletini, tarihini,dilini, dinini,kültürünü sevdirmek ve milli, manevi değerlerle onları donatmaktır. GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

17 Başkent İktisatçılar Derneği Genel Merkezi
7.Cad no:46/12 Bahçelievler /ANKARA Telefon: E-Posta: E-posta


"HAYAT ÖZGÜRLÜKTÜR İnsanlar özgürlükleri için savaşırlar hatta ölürler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları