Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UMRE HAZIRLIK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UMRE HAZIRLIK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ"— Sunum transkripti:

1 UMRE HAZIRLIK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
BİSMİLLAH

2 YAPILMASI GEREKEN İŞLER
MADDİ HAZIRLIK MANEVİ HAZIRLIK

3 GİYİM KUŞAM Umrede giyilecek ayakkabı ile kısa mesafelerden başlayıp giderek artırılan düzenli yürüyüşlere başlayın. Ayağa giymesi kolay olup, ayaktan çıkması zor olan, mermerde kaymayacak, ayağı terletmeyecek cinsten terlik ve ayakkabıları tercih edin. (Kösele ayakkabılar mermerde kayma riski çok olduğu için tavsiye edilmiyor.) İhram dışında Kâbe’de ayağa giyilecek çorapların tabanlarının kalın olması tavsiye ediliyor. Giyim kuşam konusu (Bayanlar yöreye uygun elbiseler giymesi, Erkekler yazlık kıyafetler tercih etmesi, entari giymek isteyen oradan temin edip giyebilir. İhram, para (ihram) kemeri, terlik, ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken kurallar) Patik giyilmesi (İhramsız tavaf ederken ayağın daha az yorulması için)

4 GİYİM KUŞAM Rahat terlik alınması (Ayakların rahatsız olmaması için)
Açık renkli ve bol elbiseler, giysiler giyin. Dikkat çekici elbiselerden sakının. Valizlerin tek tip olmasından dolayı sık sık karıştığı için kendinize göre bir işaret koyun. Saç traşlarını burada olmamak, saçları uzun gitmek. (Umre yaptıktan sonra saç traş edilerek ihramdan çıkıldığı için birden fazla umre yapmayı düşünenler saçlarını kısaltmamalı) Terliklerinizi yanınızda taşımanız için içine koyacağınız bir çantanız olsun. Dersimiz.com

5 SAĞLIK Belirli bir hastalığı olanlar kullandıkları ilaçları yanına mutlaka almalı. Yeşil Reçeteli ilaç kullananlar mutlaka bunu doktor raporuyla belgelemeli. Bütün umre adaylarının yanlarına ağrı kesici, kas gevşetici, anti-gripal ilaçlar alması faydalıdır. Yalnız ağrı kesiciler içinde (Novalgin) bulunmamalı Vitamin ilaçları alınması tavsiye edilmektedir. Pişik kremleri alınmalı. Doktor kontrolünde olanlar seyahat öncesi doktorlarıyla görüşerek gerekli talimatları almalı.

6 GENEL Her türlü tehlikeye karşı az para ve düşük limitli kredi kartı taşınmalı. Hediyelikler önceden Türkiye’den alınıp oradan sadece hurma ve zemzem getirilmeli. Kesinlikle sipariş alınmamalı. Çünkü insanı çok ciddi meşgul ediyor ve ibadetlerden alacağı feyzi azaltıyor. Bütün hazırlıklara rağmen endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Unuttuğunuz veya eksik kalan her şeyi Kutsal beldelerde bulabilirsiniz.

7 MANEVİ HAZİRLIK Umreye niyetlenen kişi bütün günahlardan tövbe ve istiğfar etmelidir. Bir daha günah işlememeye azmetmelidir. Umreye gidecek kişi herkesle (Anne, baba, yakın akraba, arkadaşlar) helalleşmeli. Yolculuğa çıkmadan önce sadaka vermeli, yolculuk sırasında ve kutsal beldelerde sadaka vermeyi ihmal etmemeli. Yolculuğa çıkmadan önce 2 rekat yolcu namazı kılmalı. Şeytanın insana musallat olduğu yerlerden biri de kutsal beldelerdir. (Mekke-Medine). Kötü konuşmak, sabırsız davranmak, başkalarının ayıp ve kusurlarıyla meşgul olmak, gıybet ve dedikodu yapmak, başkalarının kalbini kırmak, kırıcı davranışlarda bulunmak.

8 MANEVİ HAZIRLIK Şimdiden dua listesi yapmak (Akraba, eş, dost, hizmet arkadaşları, Hizmetlerimize maddi-manevi katkısı olanlar) Selam söyleyenlerin unutulmaması için şimdiden yazılması Peygamber Efendimiz’e (SAV) hediye takdim edilmesi (Hatim, Yasin, Evrad u Ezkar, Salavat) Umrede umrenin adabını, nasıl yapılacağını, ihramın yasaklarını izah eden kitapları okumak ve böyle bir kitabı yanından eksik etmemek. Mekke ve Medine’de yapılacak ibadet ve ziyaretlerle ilgili kitap okunması (Tavaf, Sa’y, İhramla ilgili bilinmesi gereken şeyleri öğrenmek)

9 OKUNMASI GEREKENLER Sonsuz Nur
Efendimiz (S.A.V.)’in Hayatı (Salih SURUÇ) Umre rehberi İhram yasakları hakkında kitap Mekke ve Medine’de yapılacak ibadet ve ziyaretlerle ilgili kitap Ziyaret edilecek yerlerle ilgili kitap ve doküman Na’t kitapları ve Efendimizle (SAV) ilgili şiirlerin okunması Kırık Mızraptan Peygamber Efendimiz (SAV) ile ilgili şiirler Risalelerden Peygamber Efendimiz (SAV) ile ilgili bölümleri okumak (Mucizat-ı Ahmediye (SAV)

10 DİNLENMESİ GEREKENLER
Duygusal ve manevi hazırlık için Mekke-Medine ve Efendimizle (SAV) ilgili ilahileri dinlemek. Dursun Ali ERZİNCANLI’nın “EN SEVGİLİYE” serisini bol bol dinlemek ve izlemek Bol bol Kur’an-ı Kerim okumak (Çünkü vahyin kalbi “KUTLU BELDEYE” yolculuk var. Vaaz ve hutbe dinlemek.

11 DİNLENECEK VAAZLAR Hac serisi Minberden Yükselen Ses (Hutbeler)
Bursa vaazı, Uşak vaazı, Salihli vaazı Gönül Dünyamız, İnsanı Yücelten Vasıflar,

12 DİĞER Vize ile ilgili evrakları Tur yetkilisine teslim ediniz.
Umre ücretinizi Tur’a en kısa zamanda ödeyiniz. Liste netleştikten sonra MEKKE ve MEDİNE hakkında geniş bilgilendirme sunumları yapılacaktır. Sonraki seminerlere katılmayı ihmal etmeyiniz. Verimli ve feyizli bir yolculuk için yapılması gerekli hazırlıkları ihmal etmeyiniz.

13 HAZIRLIK SEMİNERİNE KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
SONUÇ HAZIRLIK SEMİNERİNE KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. BİR SONRAKİ SEMİNERDE BULUŞMAK TEMENNİ VE DUASIYLA


"UMRE HAZIRLIK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları